Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistinės Vietovės Lietuvoje » 2015 » Lapkričio » 8

Kazlų Rūdos miškuose – slaptas milžiniškas oro uostas

Aerodromas įrengtas 1975–1977 metais. Jis karinei tarnybai perduotas 1977 metų liepos mėnesį. Tai – SSRS 7-ajai oro desanto divizijai priklausęs 2250 metrų ilgio aerodromas. Tuometiniais laikais aerodromas buvo skirtas išimtinai tik kariniams tikslams. Tai buvo slaptas ir civiliams neprieinamas objektas.

Aerodromas daugiausiai naudotas mokymų metu, nuolatinės lėktuvų dislokacijos nebuvo. Apmokymų metu sunkiasvoriai transporto lėktuvai IL-76 leisdavosi 3-5 kartus per dieną.

Dėl slaptumo ši vieta buvo apipinta daugybe mitų ir legendų.

Aplinkinių kaimų gyventojus erzindavo nuolatinis triukšmas, aerodromo prieigose išpilamas aviacinio kuro perteklius, tačiau jie nesugebėdavo suskaičiuoti nusileidusių ir pakilusių lėktuvų.

Atsirado pasakojimai apie didžiulius požeminius angarus, kuriuose, neva tai, būdavo slepiami lėktuvai. Turint omenyje, kad IL-76 sparnų mojis 50 metrų, o korpuso ilgis 47 metrai, požeminiai statiniai turėjo

būti sunkiai suvokiamo dydžio.

1993 sausio 20 d. KAM įsakymu Nr. 43 pradėtas Kazlų Rūdos aerodromo perėmimas iš Rusijos kariuomenės. Vykdydami 1993 m. liepos 2 d. KOP vado įsakymą Nr. 75 jį saugoti pradėjo Karinių oro pajėgų kariai.

Tų pačių metų rugsėjo 1 d. Kazlų Rūdoje įkurta Mokomoji eskadrilė, o 1994 m. balandžio 29 d. KAM įsakymu Nr. 284 ji pertvarkyta į Trečiąją aviacijos bazę.

Ši, vykdant Lietuvos kariuomenės reorganizavimą, nuo 2000 m. liepos 1 d. buvo likviduota.

2001 m. birželio 8 d. Kazlų Rūdos aeorodromas priskirtas Marijampolės Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionui.

Dabar kartais čia vyksta pratybos, kitu laiku teritorija saugoma, patekimas draudžiamas. Kelis kartus per metus, kariuomenė įsileidžia „automobilizmo“ mėgėjus, kurie dalyvauja drago ir slalomo varžybose.

Aplankęs šį objektą išvaikščiojau visus, net atokiausius kampelius, tačiau radau tik keletą užmaskuotų garažų, skrydžių kontrolės bokštą ir administracinį pastatą. Kaip ir reikėjo tikėtis, jokių požeminių angarų ten nėra.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2018 laikas 07:49 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo hemorojaus
Hemorojus liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo hemorojaus, hemorojus, hemorojo gydymas, hemorojo receptai, hemorojaus vaistažolės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažo...

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:19 Receptai – Patiekalai Daržovių troškinys su pievagrybiais

Gardžių, sveikų ir lengvai pagaminamų daržovių patiekalų receptai. Skanaus!

Skaityti daugiau

23.09.2018 laikas 14:36 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai astmos gydymui

Astma liaudies medicinoje, astma, astmos gydymas, receptai astmai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau