Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2015 » Gruodžio » 2

Keistos bronzos amžiaus aukso spiralės

Archeologų komanda neseniai Beslunde (Danija) aptiko intriguojantį radinį: apie du tūkstančius tamprių aukso spiralių, kurias specialistai priskiria bronzos amžiui.

Aukso šiose vietose buvo aptinkama ir anksčiau - per pastaruosius keletą metų archeologai žemėje aptiko keletą artefaktų iš tauriojo metalo. Tačiau šios spiralės mokslininkams užminė mįslę. Jie radinį jau pavadino „aukso galvosūkiu".

Spiralės pagamintos iš gryno aukso suplotos vielos, kurios storis yra vos 0,1 milimetras. Kai kurios spiralės sveria nuo 200 iki 300 gramų. Apie jų paskirtį vis dar bandoma spėlioti, nors Danijos Nacionalinio muziejaus specialistas Flemingas Kolas teigia, kad jos, greičiausiai, buvo naudojamos kaip auka dievams.

„Vienas iš labiausiai garbinamų simbolių bronzos amžiuje buvo saulė, o tuo metu gyvenančių žmonių sampratoje auksas turėjo magišką galią, - rašo Kolas. - Gali būti, kad šventikas-karalius ant pirštų mūvėjo aukso žiedus, o aukso spirales - ant apsiausto ar kepurės religinių ritualų metu“. Negalima atmesti teiginio, kad auksas buvo dedamas į kapus kaip dalis aukos.

Kad ir kokia buvo tikroji radinio paskirtis, jo reikšmę, unikalumą ir vertę pervertinti neįmanoma.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Naminis kondensuotas pienas per 15 minučių

Ar vis dar perkate kondensuotą pieną parduotuvėse? Sužinojęs apie šį receptą nustojau tai daryti. Gaunasi labai skanus, o ruošiau tik 15 minučių. Be to, jis labai panašus į sovietinį sutirštintą pieną, kurio, deja, tokio parduo...

Skaityti daugiau

08.11.2017 laikas 14:26 Receptai – Patiekalai Skatinanti prakaitavimą arbata (ramunėlės, juoduogio šeivamedis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: ramunėlės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai.

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 18:44 Receptai – Patiekalai Purūs ir švelnūs sausainiai „Varškės švelnumas“. Labai skanus
Šie sausainukai tiesiog ištirpsta burnoje! Labai skanūs, jums patiks. Labai tinka prie arbatos! Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau