Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » NSO, Ateiviai » 2015 » Rugpjūčio » 31

Keletas dokumentuotų NSO pasirodymų Lietuvoje | UFO Lituanica |

Apie keletą įspūdingų NSO pasirodymų Lietuvoje sužinome iš Vakarų informacijos šaltinių, o jie tiksliau - iš užsienio šalių žvalgybos dokumentų archyvų.

Vienas tokių atvėjų įvyko tikrai senokai, 1976 rugsėjo 10 dieną ir tai - Britų piloto raportas, skridusio reisu iš Londono į Maskvą ir kažkur virš Lietuvos teritorijos, vakare, maždaug tarp 18 – 19 val. jis išvydo akinančią, bet stabilią šviesą, sklidusią iš vieno pastovaus šaltinio, kiek žemiau ir šone nuo lėktuvo, tačiau tokią stiprią, kad visas apatinis debesų sluoksnis buvo nušviestas. Šviesa buvo per daug intensyvi, kad norts kiek ilgiau būtų įmanoma į ją žiūrėti tiesiogiai, nors visas stbėjimas truko netrumpai, apie 10-15 minučių. Šviesa neišnyko tol, kol lėktuvas nutolo.

Pilotas buvo pakankamai sunerimęs ir susisiekė su Sovietų aviadispečeriais, bet gavo jų atsakymą, kad objektas neidentifikuotas ir kad geriau jis ir neklausinėtų.

Originalus tekstas su visom detalėm ir išviešinto dokumento faksimilė:

Domestic Collection Division 
Foreign Intelligence Information Report
COUNTRY
URSS

DOD REPORT NO.
00-E-324/33601-76
SUBJECT
Aerial Observation 
of Intense 
Source of Light

DATE DISTR.
18 NOV 1976

NO. PAGES
1

REFERENCES
DOD CASE [BLACKED]
DATE OF INFO September 1976 
THIS IS UNEVALUATED INFORMATION
SOURCE [BLACKED OUT]

1. An unusual incident was observed during a 10 September 1976 British European Airways (BEA) flight (number 831) from Moscow to London. Between 18:00 and 19:00s, the aircraft was cruising at an altitude of approximately 33 thousand feet (9.900 meters), apparently inside the border of Lithuania,

when a blinding, single source, constant intensity, and stationary light was observed off the starboard flight path of the aircraft. The light's distance was estimated to be approximately 10 to 15 miles (16 to 24 kilometers) off of the aircraft's path and approximately five to six thousand feet (1.500 to 1.800 meters) below the aircraft, somewhat above a lower cloud layer. The light, which resembled a sodium vapor lamp (yellowish in color), and which was too intense to view directly for any period of time, completely lit up the top of the lower cloud layer, giving it a glowing cast.

2. The light was of such interest that the BEA pilot came onto the aircraft's intercom network, stated that he was somewhat concerned over its presence, and said he had asked the Soviet authorities for an identification of its source. The Soviet authorities came back with a negative identification response, suggesting that he should not ask questions. The light was observed for approximately 10 to 15 minutes, until the aircraft had flown past and left the source behind.

Kitas gan fantasmagoriškas, tačiau kruopščiai užfiksuotas incidentas įvyko 1996 metų birželio 26 d.

Du policijos patruliai Jaunius Požera ir Laimis Kraujalis, budėję automobilyje, kelyje Vilnius – Medininkai, netoli Nemėžio gyvenvietės, apie dešimt kilometrų nuo sostinės, pusę pirmos nakties išvydo stulbinantį sferinės formos NSO, pakybusį vos 10-15 metrų virš žemės, - objektas pulsavo, kiek susitraukdavo ir vėl išsiplėsdavo. Tuo pat metu jei ėmė girdėti keistą garsą, primenantį elektroninius traškelsius. Viso labo policininkai stebėjo objektą apie pusę valandos. Pabandę prisiartinti arčiau, jie

tarytum „išbaidė“ NSO, kuris pasitraukė, pakylo aukštyn ir drastiškai rovė Vilniaus pusėn.

Patruliai buvo spėję raportuoti apie NSO pasirodymą ir ant kojų sukylo visas policijos departamentas, specializuotas „Aro“ būrys, - visa brigada atskubėjo į įvykio vietą ir, kaip teigia žvalgybos raportas, - buvo pilnu rimtumu tiriama aplinka, matuojama radiacija, ir kas įdomu – įrašinėjamas garsas, kuris vis dar buvo girdimas toje vietoje! Taip pat pastebėta, kad žolė, ten kur objektas buvo pakibęs, buvo prigludus prie žemės dešimties metrų skersmeniu.

Įspūdinga ir tai, kad atsakingas policijos komisaras Valentinas Juchnevičius yra davęs interviu radijui, patvirtindamas, kad įvykio liūdytijai policijos pareigūnai yra profesionalūs, stabilios psichikos, sąmoningi darbuotojai.

Išviešinto dokumento faksimilė

 Na ir dar vienas reikšmingas, bent jau svariai užfiksuotas įvykis – tai didžiulis švytintis objektas, „plūduriuojantis“ virš Lietuvos Respublikos parlamento stogo, nufilmuotas dramatiškomis 1991 m. sausio įvykių dienomis, kaip teigiama, tuometinės Sovietų žvalgybos, naudojant naktinio matymo

įrangą. Vaizdo medžiaga galiausiai pateko į Vakarus ir garsus satelitinės TV kanalas Discovery parodė ją 1999-ais dokumentiniame filme apie NSO. Taip pat buvo parodytas labai trumpas fragmentas: maždaug panašiu laiku tuometinės sovietinės milicijos nufilmuotas kitas NSO švystelėjęs netoli Vilniaus TV bokšto.

Šį atvejį aprašė laikraštis „Lietuvos Rytas“ jau 2001-ais, kai Discovery kartojo dokumentinį filmą ir žurnalistas, pamatęs jį per televiziją manė, kad tai premjera. Straipsnis taip pat nenurodo dokumentinio filmo pavadinimo ir skelbia tą, rodos vienintelę prastos kokybės nuotrauką iš ekrano.

V. Treičys, Sasnavos kaimas, Kapsuko raj (dabart. Marijampolės)

Tai nutiko 1967 m. lapkričio 15 nuo 4:30 iki 5:05 ryte. Danguje pasirodė apvalus daiktas ir prabuvo 35 min. stebėjimo kampas buvo apie 20o. Kryptis – šiaurės rytai. To dailto diametras apie 100 m. Jis buvo labai šviesus, apvalus ir degė liepsnos liežuviais. Stebint (t.y. per 35 min.) tas objektas nusileido 300-400 m.

Lėja, V.J., Liepoja, Latvija

Esu Liepojos J. Gagarino vardo autoklubo nare, nuo 1952 m. užsiimu sklandytuvų sportu.
1965 m. rugpjūčio 12 d. nuo 14:00 iki 16:30 kartu su kitais sportininkais ir vasaros skyriaus viršininkais Ciravo aerodrome stebėjome keistą skrendantį objektą. Jo forma – suplotas rutulys. Jo regimas skersmuo buvo 15 min. ir judėjimo kryptis apie 190o, daikto spalva ryškiai balta.
Šiuo metu dirbu vyriausiąja inžiniere LATKOMMUNPROJEKT’o Liepojos slyriuje.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://nso.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.05.2019 laikas 14:19 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams

Kojų skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

16.06.2019 laikas 11:44 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su bananų įdaru

Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su baananų įdaru greitai ir labai paprastai pagaminami, puiki idėja užsimanius kažko skanaus. Taigi, paprastai ir greitai pagaminamų sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptas. Snanaus!

...

Skaityti daugiau

31.08.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Mano mama kepenėles gamindavo tik taip - sultingas, krakmolingas ir traškias

Sultingos, skanios ir ekonomiškos! Marinuojame kepenėles kiaušinio, krakmolo, druskos ir pipirų mišinyje, mažiausiai 40 minučių, geriausia 1-1,5 valandos. Tada kepkite kepenėles karštame aliejuje. Kaip pasigaminti, žiūrėkite va...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau