Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Žmonės » 2015 » Balandžio » 15

Kino, gyvenusio 256 metus, gyvenimo paslaptis

Koks žmogus Žemėje gyveno ilgiausiai? Teigiama, kad tai Li Ching – Yuenas arba Li Ching Yunas, per savo ilgą gyvenimą palaidojęs 23 žmonas ir užauginęs 180 vaikų. Norite tikėkite, norite ne, bet sakoma, kad jis gyveno 256 metus!

Kokį jaunystės eliksyrą naudojo šis ilgaamžis kinas? Jo gyvenimo trukmė beveik dvigubai ilgesnė nei Žanos Luizos Kalman, moters, kuriai priklauso šiandieninis pasaulio ilgaamžiškumo rekordas – 122 metai ir 164 dienos. Nors vyras teigė, kad gimė 1734 metais, tačiau rasti prieštaringi gimimo įrašai patvirtina, kad jis gimė 1677 metais Sičuano provincijoje pietų Kinijoje.

Li Ching Yuenas gimė 1677, o mirė 1928 metais. Jis buvo tradicinės kinų medicinos gydytojas, žolelių rinkėjas, ciguno meistras, kovos menų mokytojas. Paklaustas, kokia jo ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptis vyras atsakė: „Išlaikyk ramią širdį, sėdėk kaip vėžlys, vaikščiok vikriai kaip karvelis ir miegok kaip šuo“. Šį išmintingą patarimą jis davė Kinijos respublikos generolui Wu Peifu apie 1916 – 1927 metus.

Informacijos apie ilgaamžio vaikystę ir jaunystę yra išlikę labai mažai. Ko gero, tuo stebėtis nereikėtų. Tačiau yra žinoma, kad Li Ching Yuenas buvo labai gabus vaikas. Būdamas 10 metų jis buvo labiau išsilavinęs nei bendraamžiai, pabuvojęs Gansu provincijoje, Tibete, Aname (dabartinis Vietnamas), Siame (dabartinis Tailandas) ir Mandžiūrijoje.

Vėliau jis susipažino su taoistų vienuoliais, kurie išmokė alchemijos ir ciguno, taip pat gydymo žolelėmis paslapčių. Įgijęs pakankamai kovos menų ir tradicinės kinų medicinos žinių Li pradėjo pats rinkti žoleles ir jomis prekiauti.

Sulaukęs 71-erių 1749 metais įstojo į pietų Kinijos kariuomenę ir tapo kovos menų ir taktikos  mokytoju.

1928 metais grįžo į gimtuosius namus Sičuano provincijoje ir mirė dėl natūralių priežasčių. Po jo mirties kilo įtarimų dėl tikrojo mirusiojo amžiaus, todėl buvo pradėtas tyrimas.

Senolis tvirtino, kad gimė 1734 metais, tai reiškia, kad jis gyveno 197 metus. Tačiau Minkuo universiteto tyrėjai atrado įrašus, kurie įrodė, kad Li gimė 1677 metais. Keliuose kituose dokumentuose buvo įrašų, kad imperinė kinų vyriausybė sveikino ilgaamžį 150 ir 200 gimtadienio proga.

Išlikusiose nuotraukose Li Ching Yuenas atrodo ne kaip trečią šimtą įpusėjęs senolis, bet kaip žvitrus 60 – 70 metų vyras. Kaip jam pavyko išlikti jaunatviškam taip ilgai? Negi visą darbą padarė Kinijos pievose rastos vaistažolės? Ne tik. Ilgaamžis vengė vartoti stipriuosius alkoholinius gėrimus, nerūkė, reguliariai valgydavo, laikėsi vegetariškos dietos ir dažnai gerdavo dygliuotojo ožerškio (goji uogų) arbatą. Eidavo anksti gultis bei anksti rytą keldavosi. Kiekvieną dieną skirdavo laiko mankštai. Sėdėdavo tiesiai, užmerkęs akis, rankas padėjęs ant juosmens. Kartais tokia poza nejudėdamas sėdėdavo net kelias valandas.

Mokslininkai nustatė, kad meditacija labai teigiamai veikia žmogaus organizmą. Ji lėtina natūralų smegenų senėjimą, apsaugo nuo ląstelių nykimo. Meditacija veiksmingai padeda slopinti streso, nestiprios depresijos, nerimo sutrikimų simptomus.

Sunku patikėti, bet atrodo 256 metų nėra vienintelis kinas, kuris gyveno taip ilgai. Teigiama, kad Li Ching Yuenas ciguno meno ir sveikos vegetarinės mitybos paslapčių mokėsi pas dar senesnį vienuolį, kuriam buvo virš 500 metų! Jis pasidalino viso gyvenimo išmintimi, kaip pailginti gyvenimo trukmę.

Pasakojama, kad ilgaamžis kinas per visą gyvenimą palaidojo 23 žmonas, su 24-ąja žmona gyveno iki savo mirties. Paskutinei žmonai tebuvo apie 60 metų. Manoma, kad jis susilaukė 180 vaikų. Vyro regėjimas iki mirties išliko aštrus. Be to, jo dešinės rankos nagai buvo labai ilgi.

Teigiama, kad prieš numirdamas Li tarė tokius paskutinius žodžius: „Padariau viską, ką turėjau padaryti šiame pasaulyje“. Galbūt tai ir yra užuomina ateinančioms kartoms, kaip gyventi ilgai ir laimingai?

Vidutinė gyvenimo trukmė Vakarų šalyse – 75 – 80 metų. Mintis, kad kažkas gali gyventi ilgiau nei 100 metų atrodo stulbinanti, o tai, kad kažkas galėtų gyventi ilgiau nei 200 metų skamba kaip iš mokslinės fantastikos kūrinių. Tačiau teoriškai tai galbūt yra įmanoma. Žmonės galbūt galėtų gyventi ir ilgiau, jei kažkaip sugebėtų išvengti kasdienio streso, oro taršos, sveikai maitintųsi ir reguliariai sportuotų. Nevalgytų cukraus, rafinuotų miltų gaminių, jokių produktų, kuriuose gali būti pesticidų. Taip pat tokie žmonės turėtų skirti daug laiko kvėpavimo pratimams ir meditacijai. Gyventų paprastai, miegotų ne per daug ir ne per mažai, daug laiko praleistų gamtoje, natūralioje saulės šviesoje. Tokiomis idealiomis sąlygomis dažnas gyventų iki 100 metų ar ilgiau.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://priekavos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.08.2019 laikas 13:22 Receptai – Patiekalai Purios bandelės su aguonomis: besvorė minkšta tešla ir įdaro gausa

Bandelės su aguonomis – mėgstamas kepinys, kuris iškart sukelia kažkokius malonius vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir verčia šypsotis. Ir niekur tokio skanėsto nenusipirksi, kad tešla būti orinė ir min...

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 19:34 Receptai – Patiekalai Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
Sviestą kaitinkite puode, kol ištirps. Suberkite cukrų, kakavos miltelius, supilkite pieną. Viską išmaišykite ir pakaitinkite minutę laiko. Puodą nukelkite nuo kaitlentės. Į dubenį suberkite smulkintą šokoladą ir ant jo užpilkite ...

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 18:44 Receptai – Patiekalai Purūs ir švelnūs sausainiai „Varškės švelnumas“. Labai skanus
Šie sausainukai tiesiog ištirpsta burnoje! Labai skanūs, jums patiks. Labai tinka prie arbatos! Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau