Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Rugsėjo » 28

Kitoks požiūris į česnaką

Plačiai paplitusi nuomonė, kad žmogaus sveikatai labai naudingas česnakas. Na ir deda jį įsitikinusieji šiuo pusiau mitu savo burnon tiesiogiai ir netiesiogiai, per dešras ir kitokius patiekalus, kad drūtesni ir sveikesni būtų. O kokia tikrovė supa česnako poveikį žmogaus organizmui? Visi girdėjome, kad česnakas toks stiprus, kad užmuša bakterijas, virusus. O ko negirdėjome?

O negirdėjome to, kad česnakas labai toksiškas aukštesniųjų žinduolių smegenims. Konkretus nuodas jame yra sulfono hidroksilo jonas (sulphone hydroxyl), prasiskverbiantis į smegenų apvalkalo kraują. Savo skvarbumu jis toks pats kaip ir dimetilsulfoksidas (DMSO). Šį nelinksmą atradimą padarė Dr. Robertas K. Bekas (R.C.Beck), kai dirbo kompanijoje, kuri buvo elektroencefalografinės (EEG) įrangos su grįžtamu biologiniu ryšiu gamybos pasauliniu lyderiu. Kai kuriuos jo bendradarbius, tik ką papietavusius, encefalografas aptiko ...mirusiais. Buvo bandoma nustatyti kokia yra tokios būsenos priežastis. Jų atsakymas buvo: „Aš buvau italų restorane. Man atnešė salotas su česnakų padažu.“ Bendradarbiai buvo pradėti stebėti, pradėta analizuoti kas vyksta su jų savijauta paskaitų metu, kai prieš jas vartoja česnaką.

česnakas

1950 metais R.K.Bekas dirbo aviakonstruktoriumi. Etatinis chirurgas ateidavo kas mėnesį ir kiekvieno apsilankymo metu primindavo „Ir nebandykite 72 valandas iki skrydžio mūsų lėktuvais imti į burną jokio maisto, kuriame yra česnako, nes tai du-tris kartus sulėtina jūsų reakciją. Suvalgę nors truputį česnako jūs tapsite tris kartus vangesni.“

Po dvidešimties metų, kai R.K.Bekas jau buvo korporacijos, gaminančios EEG įrangą su biologiniu grįžtamu ryšiu, „Alfa-Metriks“ savininku, jie atrado, kad česnakas pilnai sutrikdo mąstymo funkciją. Jis atliko bandymus Stanforde, ir tie, kurie juose dalyvavo, vienareikšmiškai padarė išvadą, kad česnakas – nuodingas. Galite pasitrinti česnaku padus ir neužilgo jo kvapą pajusite pažastyse. Jis patenka į organizmo vidų. Štai ką daro nuodas, esantis česnake, panašus į DMSO garus: sulfono hidroksilo jonai prasiskverbia pro bet kurias membranas, įskaitant ir didžiąją smegenų jungtį (lot. corpus callosum) Tie iš jūsų, kurie užsiiminėja sodininkyste, žino, kad norint, galima kenkėjus vietoje DDT naikinti česnaku.

Jeigu skundžiatės silpnais galvos skausmais, išsiblaškymu ar dėmesio stoka, jei po pietų negalite susikaupti darbui kompiuteriu, paanalizuokite savo mitybos racioną. Ar kartais nėra jame česnako. Nustokite vartoti česnaką ir stebėkite kaip keisis jūsų savijauta. Jei ji gerėja, kaltininkas beveik aiškus.

Apie česnako neigiamą poveikį mini ir Ajurveda, tačiau žmonės linkę labiau matyti tai, ką nori matyti – tik teigiamas česnako poveikio puses.

Tiek česnakas, tiek svogūnai nėra maistas. Jie tegali būti tik vaistas, kurio vartojimo plonybes pageidautina žinoti, jei nenorite organizme vieną gydydami, kitą žaloti.

Kaip atrodo gydytojų patarimai profilaktiškai vartoti česnaką ar jo kapsules dabar, po to, kai perskaitėte šią informaciją? Ar gali būti tauta išmintinga, jei ji vartoja daug česnako?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://homosanitus.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.07.2019 laikas 19:56 Receptai – Patiekalai Blynai su obuoliais

Gaminame namuose. Blynai su obuoliais. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

21.08.2018 laikas 10:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai virškinimo gydymui
Virškinimas liaudies medicinoje, Virškinimas, liaudiškomis priemonėmis, receptas nuo virškinimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

11.09.2018 laikas 08:01 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo nemigos

Nemiga liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo nemigos, nemiga, receptai nuo nemigos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau