Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2015 » Spalio » 13

Klimato kaita po vandeniu paliks Majami ir Naująjį Orleaną

Atsisveikinkite su Majamiu ir Naujuoju Orleanu. Nesvarbu, kaip stengtumėmės susidoroti su globaliniu atšilimu, šie miestai paskęs žemiau jūros lygio, skelbiama naujame pirmadienį publikuotame mokslininkų tyrime.

Tačiau jei drastiškai sumažinsime į atmosferą patenkančio anglies dvideginio kiekį, milijonai žmonių išsaugos savo gyvenvietes, rašo Phys.org.

Mokslininkai nustatė, kad, jeigu nieko nedarysime, jog sumažintume iškastinio kuro deginimą, iki 2100 m. jūros lygis pakils nuo 4,3 iki 9,9 metro.

Mokslininkai sako, kad pokyčiai palies 20 mln. JAV pakrančių miestų gyventojų.

Vienintelis klausimas – kada jūros lygis pakils.

„Visa tai gali nutikti jau kitą šimtmetį, o gali prireikti ir daugiau laiko“, – AFP sakė vyriausiasis tyrėjas Benas Straussas.

Mokslininkai sako, kad pokyčiai palies 20 mln. JAV pakrančių miestų gyventojų.

Tyrime daroma prielaida, kad ateityje anglies dvideginio dujų kiekis atmosferoje liks toks pats.

Tyrėjai taip pat svarstė, kas nutiktų, jei žmonijai pavyktų įgyvendinti susitarimus ir iki 2020 m. sumažinti anglies dvideginio emisijas.

Internetinis įrankis choices.climatecentral.org leidžia pasižiūrėti galimą klimato kaitos poveikį įvairiems JAV miestams. Globali versija turėtų būti prieinama kitą mėnesį.

Įrankis rodo, kurie JAV miestai gali pasiekti „negrįžtamas datas, po kurių išmetamo anglies dioksido kiekis juos prives prie ilgalaikio jūros lygio kilimo, kuris galėtų panardinti daugiau nei pusę miestų populiacijos“, skelbiama tyrime.

„Pavyzdžiui, Norfokas ir Virdžinija šias datas pasieks 2045 metais, jei anglies dioksido emisija nesumažės“ , – rašoma tyrime.

Majamis ar Naujasis Orleanas šią ribą jau pasiekė.

„Mūsų tyrimas rodo, kad dalies miestų ateitis priklauso nuo išmetamo anglies dvideginio kiekio, bet atrodo, kad dalis miestų jau prarasta, – sakė B. Straussas. – Sunku įsivaizduoti, kaip ilgalaikėje perspektyvoje galėtume išsaugoti Majamį.“

Florida turi daugiausia didelių miestų, kuriuos gali paveikti jūros lygio kilimas. Po Floridos kitos trys labiausiai paveiktos valstijos bus Kalifornija, Luiziana ir Niujorkas.

Tiesa, valstybių pastangos sumažini anglies dioksido emisijas iki 2050-ųjų galėtų turėti reikšmingos įtakos. Iš viso 14 miestų su daugiau nei 100 tūkst. gyventojų gali išsigelbėti, jei sumažinsime anglies dvideginio kiekį. 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.06.2019 laikas 16:53 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos bulvės

Recepte nurodyti prieskoniai ir prieskoninės žolelės, tačiau šitaip kepant bulves galite naudoti bet kokius savo mėgstamus prieskonius arba paprasčiausiai vien druską.

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:37 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės įvairių tipų odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė.

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 15:18 Receptai – Patiekalai Šokolado ir kokosų pyragaičiai
Karštoje vandens vonelėje ištirpdykite 100 g. šokolado su sviestu. Į tirpinį suberkite kavos miltelius, cukrų, įmuškite po vieną kiaušinį ir maišykite. Palengva berkite ir likusius produktus: druską, kakavos miltelius, miltus, van...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau