Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2016 » Balandžio » 10

Ko laukti ateityje? Ar implantai po oda taps būtinybė?

Švedas Hannesas Sjobladas (39 m.) yra vienas iš tūkstančių žmonių, kurio rankoje implantuotas ryžių granulės dydžio lustas. Lustas Hannesui leidžia rankos prisilietimu atidaryti duris, perduoti skaitmeninę vizitinę kortelę ar atrakinti telefoną. Lietuvoje „Login“ konferencijoje skaitysiantis pranešimą švedas įsitikinęs, kad ateityje implantuojamos technologijos pakeis dėvimus įrenginius.

Maždaug 90 dolerių kainuojantis „Dangerous Things“ sukurtas 2x12 mm lustas H.Sjoblado rankoje įmontuotas tarp nykščio ir rodomojo piršto ir leidžia kaupti informaciją ar komunikuoti su įrenginiais, kurie turi NFC jungtį.

„Man akivaizdu, kad išmanius įrenginius ateityje dėsime po oda. Ir tam yra svarių priežasčių. Jei technologija kūne, niekada nėra rizikos, kad pamiršite įrauti įrenginį ar jį paliksite namuose. Dažnai žmonės eidami į vakarėlius nenori dėvėti išmanių apyrankių, nes jos netinka prie drabužių, o po oda esantys lustai neturės jokio estetinio poveikio“, – pasakojo H.Sjobladas.

Po oda implantuojamas lustas

Anot jo, sensorius dėvimuose išmaniuose įrenginiuose, kaip „Fitbit“, yra labai nedidelis, todėl lengvai tilptų po oda. Svarbiausia, kad žmogaus kūne esantis lustas leistų gauti tikslesnius duomenis apie kūno temperatūrą ar kūne vykstančius procesus.

Implantuoja per penkias minutes

Visa lusto įdėjimo procedūra trunka maždaug penkias minutes ir, anot H.Sjoblado, nėra tokia skausminga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Lustas dengtas specialiu stiklu, todėl nesukelia alerginių reakcijų ir yra nekenksmingas organizmui. Švedas sako, kad panaši tehnologija gyvūnų žymėjimui buvo naudojama jau keletą dešimtmečių.

Lusto įdėjimo procedūra trunka maždaug penkias minutes ir, anot H.Sjoblado, nėra tokia skausminga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

H.Sjobladas neužsiima implantų gamyba ar pardavimu, tačiau priklauso Švedijos biohakerių grupei, kurie eksperimentuoja su technologijomis.

„Implanto panaudojimo būdai priklauso nuo to, kiek skaitmenizuotas jūsų gyvenimas. Jei esi žmogus, kuris mėgsta žaisti su technologijomis, implantuotų lustų panaudojimui nėra ribų, – sakė H.Sjobladas. – Aš implanto pagalba atidarau biuro duris, atrakinu telefoną ir įjungiu kopijavimo aparatą, tačiau turiu draugų, kurie lustu atrakina mašinas, motociklus, įjungia namų apsaugos sistemas ir komunikuoja su įvairiausio tipo sistemomis. Tai labai paprasta, nes NFC skaitikliai yra pigūs, juos galima įdėti ir į elektrinį dantų šepetėlį.“

Rentgeno spinduliais apšviestoje rankoje matyti įmontuotas lustas

O ką daryti, jei kažkas norėdamas įsilaužti į namus ar pavogti automobilį užsimanys išlupti implantą arba jį pasiimti kartu su ranka? H.Sjobladas sako, kad nemalonių situacijų padėtų išvengti kombinuotos apsaugos sistemos: pavyzdžiui, kad sistema apsaugo suveiktų, reikėtų ne tik implanto, bet ir išgirsti konkretaus žmogaus balsu pasakytą frazę.

„Ši problema egzistuoja ir dabar – jei pavogsiu jūsų raktus, galiu įsilaužti į namus ar biurą. Norint kažką apsaugoti visapusiškai, įdiegiama kelių faktorių verifikacijos sistema. Pavyzdžiui, jei aš einu į ofisą dienos metu, tinka tik implantas, o vakare papildomai reikia ir PIN kodo“, – pasakojo švedas.

Geriau nei pirštų atspaudai?

H.Sjobladas sako iš saugumo analitikų visada išgirsta argumentus, kad biometrinės atpažinimo sistemos, paremtos žmogaus atvaizdu ar pirštų atspaudais, būtų efektyvesnės. Tačiau esą yra esminis skirtumas – biometrinių duomenų negalima šifruoti, tad turėdamas nuotrauką vagišius teoriškai ją galėtų panaudoti bet kurioje veido atpažinimą naudojančioje sistemoje.

„Be to, biometrikos negali keisti. Jei programišius gaus jūsų pirštų atspaudus, jis juos turės visą laiką. O implantus galima nesunkiai pasikeisti“, – sakė H.Sjobladas.

Anot jo, rankoje esančiam lustui rimtas „nulaužimo“ pavojus negresia – esą kol kas vienintelė potenciali rizika galėtų būti informacijos į lustą įrašymas, tačiau tam kitas asmuo privalėtų turėti tinkamą techninę įrangą ir ją laikyti prie pat rankos.

Vilniuje „Login“ konferencijoje viešėsiantis švedas ketina atsivežti implantų ir pasamdyti profesionalų auskarų vėriką, kuris padėtų juos įmontuoti norintiems.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.01.2018 laikas 15:31 Receptai – Patiekalai Varškės kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Sausos veido odos. Ingredientai: Varškė, Alyvuogių aliejaus, Pienas , Morkų sultys.

Skaityti daugiau

24.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Bandelės iš vaikystės! Tas pats skonis ir kvapas!

Būtent tokias bandeles gamino mano močiutė. Magiškas kvapas buvo... Net ir dabar jaučiu jį, per nuotrauką ... Sudėkite bandeles su varške ant kepimo skardos, sutepkite tryniu, kurį pasilikome ir kepame orkaitėje, kuri yra įkait...

Skaityti daugiau

30.08.2018 laikas 08:11 Receptai – Patiekalai Plaukų stiprinimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Plaukų stiprinimas liaudies medicinoje, Plaukų stiprinimas, receptai stiprinti plaukus, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau