Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Religija » 2017 » Balandžio » 12

Ko negalima daryti Didijį ketvirtadienį

Greitai šv. Velykos. Prasideda Didžioji savaitė. Greitai šv.Velykos. Prasideda Didžioji savaitė. Štai ko kategoriškai nereikėtų daryti šios savaitės ketvirtadienį.
 
Ko negalima daryti Didijį ketvirtadienį:
 
– Pradedant nuo ketvirtadienio iki pat Velykų negalima nieko išnešti iš namų, ypač skolinti. Neduokite nieko, kad ir kaip jūsų prašytų: nei pinigų, nei kokių nors daiktų pasinaudoti. Negalima net su giminaičiais ar kaimynais dalintis virtuvės reikmenimis ar produktais.
 
– Iš didžiojo ketvirtadienio į penktadienį nakčiai negalima palikti užmerktų skalbinių, kurių nespėjote išplauti. Ir neplautų indų.

Ko negalima daryti Didijį ketvirtadienį – Kaip ir likusiais šios savaitės dienas, taip ir ketvirtadienį negalima švęsti švenčių, linksmintis, dainuoti, šokti.

– Būtina laikytis pasninko.

O štai ką reikėtų šį ketvirtadienį daryti:

– Labai svarbu šią dieną pradėti tvarkyti namus nuo pat ryto. Taip kad, jeigu jūs neturite laiko, nes reikia išeiti į darbą, patvarkykite namuose nors kažką. Pavyzdžiui, išplaukite indus ir išneškite šiukšles.

– Patys drąsiausieji gali išsimaudyti kokiame nors vandens telkinyje. Protėviai tikėjo, kad šis ritualas „nuplauna“ visas ligas.

Didysis ketvirtadienis – geriausia metuose diena pirmą kartą nukirpti kūdikiui plaukus. Anksčiau protėviai „sėkmei“ tą dieną kirpdavo net naminius gyvulius.

– Kad visada turėtumėte pinigų, šią dieną reikėtų juos visus perskaičiuoti tris kartus. Jeigu yra galimybė, net iššauti iš šautuvo ar nors perstatyti namuose baldus.

– Tai geriausia diena išsivadavimui nuo užnešto priešų pagadinimo. Reikia anksti ryte, dar iki saulės patekėjimo, nusiprausti. Prausiantis kalbėti paprastos maldos žodžius: „Nuplaunu tą, ką ant manęs užleido, tą, dėl ko kūnas ir sielą kankinasi. Viskas švariuoju ketvirtadieniu nusiplauna. Amen.“

– Jeigu jūs vieniša moteris, tam, kad atrastumėt savo laimę, šią dieną besimaudydama kalbėkite tokius žodžius: „Kaip gražus ir šviesus Didysis ketvirtadienis, taip ir aš, Dievo vergė (vardas) visiems būsiu nuostabi. Amen“

Didysis penktadienis – susijęs su atgaila. Tai labiausiai sielvartinga krikščionių kalendoriaus diena, nes tai Kristaus mirties ir palaidojimo diena. Dirbama mažiau, laikomasi tylos. Malkų kapoti, švarintis, tvarkytis jau negalima. Bažnyčioje buvo varomas Judošius už tai, kad išdavė Kristų. Tam maldininkai atsinešdavo lazdas, dažnai gražiai išraižytas, kad pamojuotų bažnyčios lauko durų link, kai tik kunigas baigdavo gesinti žvakes.

Didysis šeštadienis – taip pat atgailos diena. Iki pietų baigiama dirbti visi sunkesni darbai, iš bažnyčios parnešama ugnis, kartais šventintas vanduo, ruošiami velykiniai valgiai, marginami kiaušiniai, įrengiamos sūpuoklės (bet nesisupama). Pavakare visi išsimaudydavo pirtyje, įkurta šventinta ugnimi. Baigiasi Didžioji savaitė šeštadienio vidurnaktį, kai tikintieji sveikina vienas kitą džiugiai sakydami: „Kristus prisikėlė!“ ir skelbdami, kad prasidėjo svarbiausia krikščionių šventė Velykos.

Parengė: Būrėja Roma Vičienė, Mėnesiena: Būrimas kortomis

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
2
Aciu uz si puiku straipsni,mus musu tevai to moke,mes savo vaikus,aciu kad neleidziate uzmirsti musu tikejimo tradiciju,na o kas nepalaiko,nesupranta tai ir nesupras smile
avatar
1
Burtai, prietarai, kvailystės...
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2019 laikas 20:40 Receptai – Patiekalai Pusryčiai tinginiams – nerealiai skanu

Kvapnus ir sotus patiekalas, kuriuo galite maitinti visą šeimą! Receptas tinginiams, specialiai savaitgaliui! Per kelias minutes paruošite skanų patiekalą.

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kirminų
Kirminai liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kirminų, kirminai, kirminų gydymas, receptai kirminams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Bulvių duona
Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Mieles ištrinkite su cukrumi. Į šią masę įdėkite 2 arbatinius šaukštelius miltų, išmaišykite ir atidėkite. Nulupkite lupenas ir sutrinkite bulves ir t.t. Skanaus!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau