Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 22

Kokie maisto produktai apsaugo nuo onkologinių ligų?

Pasak dietologų, maisto produktai mus gali ir susargdinti, ir gydyti. Kartais teigiama, jog „šaukštu mes patys sau kasame kapo duobę".

Taip yra todėl, kad valgome pernelyg daug arba ne tų produktų, kurių reikėtų valgyti. Manoma, kad trečdalio onkologinių ligų priežastis - netinkama mityba.

T.y. vėžinių ląstelių dauginimąsi skatinančių kancerogeninių medžiagų vartojimas. Laimei, be produktų, kurių reikia vengti, yra ir produktai, kurie profilaktiškai apsaugo nuo onkologinių ligų.

Kokie maisto produktai apsaugo nuo onkologinių ligų?

Pusryčiai

Pusryčiaudami valgykite bet kokių košių, kurias galite paskaninti:

sezoniniais (ar džiovintais) vaisiais. Vaisių ląsteliena, maistinės skaidulos, vitaminai ir mineralinės medžiagos sugeba iš organizmo aktyviai pašalinti kancerogenus.

Uogomis. Idealiausia - avietėmis, kuriose gausu vėžinių ląstelių dauginimąsi slopinančių antocianų. Be abejo, košes naudinga skaninti ir kitų rūšių uogomis.

Karčiuoju juoduoju šokoladu, kuriame yra nuo širdies ir kraujotakos sistemos bei onkologinių ligų apsaugančių katechinų.

Riešutais, ypač graikiniais, kuriuose yra vėžinių ląstelių dauginimąsi stabdančių antioksidantų A ir E bei naudingojo, nuo krūtų ir prostatos vėžio apsaugančio cholesterolio.

Sėlenomis, kuriose yra nuo žarnyno vėžio apsaugančių balastinių medžiagų.

1-2 puodelius kavos galima pavadinti profilaktine priemone, apsaugančia nuo onkologinių ligų, nes joje gausu antioksidantų. Tiems, kas nemėgsta kavos, patariama gerti vėžinių ląstelių dauginimąsi stabdančios erškėtrožių uogų arbatos.

• Veiksminga per dieną išgerti 4-5 puodelius erškėtrožių uogų arbatos.

• Taip pat naudinga gerti žaliosios arbatos (3-4 puodelius per dieną), kurioje yra vėžinių ląstelių dauginimąsi stabdančių katechinų.

Ką reiktų valgyti pietaujant?

Pietaudami pirmiausiai suvalgykite salotų. Žalių vaisių ir daržovių patariama valgyti reguliariai, nes manoma, kad tie, kas retai valgo vaisių ir daržovių, dažniau suserga onkologinėmis ligomis.

Naudingiausios daržovės

• Tamsiose žaliose lapinėse daržovėse gausu folio rūgšties, neleidžiančios išsigimti sveikoms ląstelėms.

• Svogūnuose yra vėžinių ląstelių dauginimąsi stabdančių kvercetinų. Svogūnai ypač veiksmingai apsaugo nuo krūtų, kiaušidžių ir prostatos vėžio.

• Ne mažiau vertingi nei svogūnai yra česnakai, kuriuose yra skrandį, storąją žarną, virškinamąjį traktą, burnos ir gerklės gleivinę, krūtis ir odą nuo kancerogenų apsaugančio seleno.

Per dieną pakanka suvalgyti pusę galvutės svogūno ir kelias česnako skilteles.

• Morkose, moliūguose, špinatuose, salotose, saldžiųjų pipirų ankštyse yra neleidžiančių sveikoms ląstelėms į vėžines ląsteles peraugti beta karotino. Šios daržovės veiksmingai apsaugo nuo prostatos, plaučių, gimdos kaklelio, krūtų, skrandžio, kasos ir storosios žarnos vėžio.

• Ridikėliuose ir salieruose yra iš organizmo veiksmingai kancerogenines medžiagas pašalinančių indolų ir izotiocianatų.

1982-aisiais metais garsus japonų chirurgas onkologas T.Nakajama faktais įrodė, jog žmonės, kurie per pastaruosius 5 metus gausiai valgė augalinio maisto, kuriame gausu beta karotino (morkų, špinatų, raudonųjų ir žaliųjų pipirų ankščių, moliūgų ir salotų) skrandžio vėžiu sirgo 25 proc. rečiau. Beje, skrandžio vėžys - populiariausia onkologinė liga Japonijoje.

Apie sriubas

Pietaujant ypač naudinga valgyti daržovių sriubos. Pavyzdžiui, moliūgų ar pomidorų, nes šiose sriubose yra antioksidanto likopeno, apsaugančio nuo gimdos kaklelio, plaučių, skrandžio ir prostatos vėžio. Likopenas veiksmingesnis pakaitintas, todėl troškinti pomidorai ir pomidorų sriuba yra naudingesnė nei pomidorų salotos.

• Pietums galite paruošti kalafiorų ar brokolio kopūstų tirštasriubę. Visos bastutinių šeimos daržovės veiksmingai apsaugo nuo vėžio. Ypač naudingi yra brokolio kopūstai, kuriuose esančios medžiagos apsaugo nuo odos, kepenų prostatos, plaučių, skrandžio, krūtų ir šlapimo pūslės vėžio.

Antrasis patiekalas

Idealiausias antrasis patiekalas pietaujant - žuvis (tunas, lašiša, sardinės). Žuvyse gausu nuo onkologinių ligų apsaugančių bei krūtų, žarnyno ir plaučių vėžį padedančio gydyti vitamino D bei riebiųjų rūgščių Omega-3.

Laikas vakarieniauti

Vakarienė turi būti lengva. Vienas geriausių variantų -omletas. Kiaušinių tryniuose yra cholino, kuris 25 proc. sumažina pavojų susirgti krūtų vėžiu. Tačiau kiaušinių patiekalų patariama valgyti ne dažniau nei 2 kartus per savaitę.

• Vakarieniaudami galite valgyti bet kokių daržovių ir ankštinių kultūrų (lęšių pupelių žirnių) patiekalų. Ankštinės kultūros žmogaus organizme pagausina riebiosios rūgšties butirato lygį, kuri sumažina pavojų susirgti krūtų ir storosios žarnos vėžiu.

• Labai naudinga vakarienės patiekalus skaninti imbieru ir ciberžole, nes šie prieskoniai veiksmingai slopina vėžinių ląstelių dauginimąsi.

• Jei nesate įpratę vakarieniauti, prieš miegą išgerkite 1 stiklinę pieno ar kefyro. Pasak mokslininkų, jei kasdien išgersite po 1 stiklinę pieno, pavojus susirgti žarnyno vėžiu sumažės 20 proc., nes piene esantis kalcis neleis storojoje žarnoje augti polipams.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo
Alkoholizmas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo, alkoholizmas, alkoholizmo gydymas, pagirios, alkoholizmo receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis v...

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 19:16 Receptai – Patiekalai Sausainiai “Karakumas”
Dažnai kepiau šį skanėsta, bet nežinojau, kad jis vadinamas “Karakumas”. Kaip iškepti sausainius „Karakumas“.

Skaityti daugiau

04.11.2019 laikas 22:16 Receptai – Patiekalai Kepti varškėčiai su obuoliais

Varškę dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską, dedame obuolius ir miltus. Visus ingredientus sumaišome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir pri...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau