- 22.05.2017
- 0.0 Reitingas
- 3878 Peržiūros
- Komentarai
Pasak dietologų, maisto produktai mus gali ir susargdinti, ir gydyti. Kartais teigiama, jog „šaukštu mes patys sau kasame kapo duobę".
Taip yra todėl, kad valgome pernelyg daug arba ne tų produktų, kurių reikėtų valgyti. Manoma, kad trečdalio onkologinių ligų priežastis - netinkama mityba.
T.y. vėžinių ląstelių dauginimąsi skatinančių kancerogeninių medžiagų vartojimas. Laimei, be produktų, kurių reikia vengti, yra ir produktai, kurie profilaktiškai apsaugo nuo onkologinių ligų.
Pusryčiai
Pusryčiaudami valgykite bet kokių košių, kurias galite paskaninti:
• sezoniniais (ar džiovintais) vaisiais. Vaisių ląsteliena, maistinės skaidulos, vitaminai ir mineralinės medžiagos sugeba iš organizmo aktyviai pašalinti kancerogenus.
• Uogomis. Idealiausia - avietėmis, kuriose gausu vėžinių ląstelių dauginimąsi slopinančių antocianų. Be abejo, košes naudinga skaninti ir kitų rūšių uogomis.
• Karčiuoju juoduoju šokoladu, kuriame yra nuo širdies ir kraujotakos sistemos bei onkologinių ligų apsaugančių katechinų.
• Riešutais, ypač graikiniais, kuriuose yra vėžinių ląstelių dauginimąsi stabdančių antioksidantų A ir E bei naudingojo, nuo krūtų ir prostatos vėžio apsaugančio cholesterolio.
• Sėlenomis, kuriose yra nuo žarnyno vėžio apsaugančių balastinių medžiagų.
• 1-2 puodelius kavos galima pavadinti profilaktine priemone, apsaugančia nuo onkologinių ligų, nes joje gausu antioksidantų. Tiems, kas nemėgsta kavos, patariama gerti vėžinių ląstelių dauginimąsi stabdančios erškėtrožių uogų arbatos.
• Veiksminga per dieną išgerti 4-5 puodelius erškėtrožių uogų arbatos.
• Taip pat naudinga gerti žaliosios arbatos (3-4 puodelius per dieną), kurioje yra vėžinių ląstelių dauginimąsi stabdančių katechinų.
Ką reiktų valgyti pietaujant?
Pietaudami pirmiausiai suvalgykite salotų. Žalių vaisių ir daržovių patariama valgyti reguliariai, nes manoma, kad tie, kas retai valgo vaisių ir daržovių, dažniau suserga onkologinėmis ligomis.
Naudingiausios daržovės
• Tamsiose žaliose lapinėse daržovėse gausu folio rūgšties, neleidžiančios išsigimti sveikoms ląstelėms.
• Svogūnuose yra vėžinių ląstelių dauginimąsi stabdančių kvercetinų. Svogūnai ypač veiksmingai apsaugo nuo krūtų, kiaušidžių ir prostatos vėžio.
• Ne mažiau vertingi nei svogūnai yra česnakai, kuriuose yra skrandį, storąją žarną, virškinamąjį traktą, burnos ir gerklės gleivinę, krūtis ir odą nuo kancerogenų apsaugančio seleno.
Per dieną pakanka suvalgyti pusę galvutės svogūno ir kelias česnako skilteles.
• Morkose, moliūguose, špinatuose, salotose, saldžiųjų pipirų ankštyse yra neleidžiančių sveikoms ląstelėms į vėžines ląsteles peraugti beta karotino. Šios daržovės veiksmingai apsaugo nuo prostatos, plaučių, gimdos kaklelio, krūtų, skrandžio, kasos ir storosios žarnos vėžio.
• Ridikėliuose ir salieruose yra iš organizmo veiksmingai kancerogenines medžiagas pašalinančių indolų ir izotiocianatų.
1982-aisiais metais garsus japonų chirurgas onkologas T.Nakajama faktais įrodė, jog žmonės, kurie per pastaruosius 5 metus gausiai valgė augalinio maisto, kuriame gausu beta karotino (morkų, špinatų, raudonųjų ir žaliųjų pipirų ankščių, moliūgų ir salotų) skrandžio vėžiu sirgo 25 proc. rečiau. Beje, skrandžio vėžys - populiariausia onkologinė liga Japonijoje.
Apie sriubas
Pietaujant ypač naudinga valgyti daržovių sriubos. Pavyzdžiui, moliūgų ar pomidorų, nes šiose sriubose yra antioksidanto likopeno, apsaugančio nuo gimdos kaklelio, plaučių, skrandžio ir prostatos vėžio. Likopenas veiksmingesnis pakaitintas, todėl troškinti pomidorai ir pomidorų sriuba yra naudingesnė nei pomidorų salotos.
• Pietums galite paruošti kalafiorų ar brokolio kopūstų tirštasriubę. Visos bastutinių šeimos daržovės veiksmingai apsaugo nuo vėžio. Ypač naudingi yra brokolio kopūstai, kuriuose esančios medžiagos apsaugo nuo odos, kepenų prostatos, plaučių, skrandžio, krūtų ir šlapimo pūslės vėžio.
Antrasis patiekalas
Idealiausias antrasis patiekalas pietaujant - žuvis (tunas, lašiša, sardinės). Žuvyse gausu nuo onkologinių ligų apsaugančių bei krūtų, žarnyno ir plaučių vėžį padedančio gydyti vitamino D bei riebiųjų rūgščių Omega-3.
Laikas vakarieniauti
Vakarienė turi būti lengva. Vienas geriausių variantų -omletas. Kiaušinių tryniuose yra cholino, kuris 25 proc. sumažina pavojų susirgti krūtų vėžiu. Tačiau kiaušinių patiekalų patariama valgyti ne dažniau nei 2 kartus per savaitę.
• Vakarieniaudami galite valgyti bet kokių daržovių ir ankštinių kultūrų (lęšių pupelių žirnių) patiekalų. Ankštinės kultūros žmogaus organizme pagausina riebiosios rūgšties butirato lygį, kuri sumažina pavojų susirgti krūtų ir storosios žarnos vėžiu.
• Labai naudinga vakarienės patiekalus skaninti imbieru ir ciberžole, nes šie prieskoniai veiksmingai slopina vėžinių ląstelių dauginimąsi.
• Jei nesate įpratę vakarieniauti, prieš miegą išgerkite 1 stiklinę pieno ar kefyro. Pasak mokslininkų, jei kasdien išgersite po 1 stiklinę pieno, pavojus susirgti žarnyno vėžiu sumažės 20 proc., nes piene esantis kalcis neleis storojoje žarnoje augti polipams.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau