Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Kovo » 9

Kraujavimas įvairiuose organuose pavojaus ženklas

Kraują galima pastebėti įvairiausiose ir gana netikėtose vietose. Tačiau, tai ne visada pavojaus ženklas. Vis dėlto, reikėtų būti atidesniais jeigu kraują pastebėjote vienoje iš šių vietų:

Šlapime

Kraujas šlapime gali būti šlapimo takų arba pūslės uždegimo simptomas. Tokiu atveju dažnai jaučiamas ir padažnėjęs noras šlapintis bei deginimas jo metu. Jeigu taip pat jaučiate skausmą apatinėje nugaros ar juosmens srityje ir karščiuojate, derėtų nedelsti ir per artimiausias 48 valandas kreiptis į medikus. Tai gali būti inkstų uždegimas, kuriam reikalingas gydymas antibiotikais.

Išmatose

Vienas ar keli raudoni lašiukai, matomi ant tualetinio popieriaus, praneša apie išangės odos įplyšimą. Stipresnis kraujavimas, paprastai pastebimas ant klozeto sienelės, gali pranešti apie hemorojų. Jo gydymas nesudėtingas, tačiau svarbu tiksliai nustatyti diagnozę.
Vis dėlto, pastebėjus kraują pačiose išmatose, reikėtų nedelsiant kreiptis į gydytoją. Kraujavimas žarnyne gali reikšti daug rimtesnes sveikatos problemas, pvz., vėžį.

Motinos piene

Dažnas kūdikio žindymas ar pieno nutraukimo pompos naudojimas gali sukelti spenelių suskeldėjimą. Paprastai taip atsitinka pirmosiomis maitinimo savaitėmis. Dėl to kūdikio žindymo nutraukti nereikia, o įplyšimai turėtų užgyti maždaug per savaitę. Jeigu siekiate greitesnių rezultatų, pabandykite kremą, kurio sudėtyje yra lanolino.

Vėmaluose

Spaudimas, atsiradęs smarkaus žiaukčiojimo metu, gali priversti plyšti gerklėje esančius kapiliarus. Pastebėjus vos kelis lašelius kraujo, paprastai jaudintis nereikėtų.
Tačiau, jeigu viskas, ką išspjovėte yra ryškiai raudonos spalvos arba vėmaluose matote tai, kas primena kavos tirščius, nedelsdami kreipkitės į gydytojus. Gali būti, kad kenčiate nuo gyvybei pavojingo vidinio kraujavimo pilvo srityje arba stemplėje.

Kraujavimas

Gleivėse

Peršalimas, sausas oras ar patirta trauma gali pažeisti nosies gleivinę. Tačiau, jei kraujas iš tiesų ima bėgti iš nosies, palenkite galvą į priekį (neteisingai manoma, kad ją reikia atlošti), užspauskite šnerves ir palaukite apie 15 minučių arba kol kraujavimas sustoja.

Jeigu stipraus kraujavimo epizodai pasitaiko porą kartų per mėnesį ar dažniau, apsilankykite pas gydytoją. Tai gali slėpti ir retesnę ligą, pvz., leukemiją.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.01.2018 laikas 18:46 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:19 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (čiobrelis, šalpusnis, tubė)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: čiobrelis, šalpusnio lapai, tubė.

Skaityti daugiau

09.09.2019 laikas 20:06 Receptai – Patiekalai Nuostabus pyragas su sūriu, kurį galima kepti kiekvieną dieną

Pasigaminkime skanų pyragą su sūriu. Receptas labai paprastas. Vaikai, šį pyragą mėgsta labiausiai!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau