Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Dvasios, Vaiduokliai » 2016 » Rugpjūčio » 12

Kuperių šeimos namų vaiduoklis

Ar galite įsivaizduoti situaciją, kai su šeima švenčiate įkurtuves naujame name, fotografuojatės atminčiai, tačiau išryškintoje foto juostelėje viename kadre matosi keistas vaiduoklis, kybantis nuo lubų? Tikriausiai ne vienam plaukai pasistotų piestu, pamačius tokį nekviestą "gyventoją". Šiame straipsnyje bus papasakota apie tokią nuotrauką, kuri sukėlė daug triukšmo ir įeina į JAV keisčiausių nuotraukų su vaiduokliais dešimtuką. Visa šios nuotraukos atsiradimo istorija yra ne mažiau paslaptinga nei joje užfiksuotas objektas.

Sensacingos nuotraukos priešistorė

Praėjusio amžiaus 6-ame dešimtmetyje Kuperių šeima, gyvenanti Teksaso valstijoje, nusipirko seną namą ir persikėlė į jį gyventi. Švenčiant įkurtuves tėvas nusprendė įamžinti savo vaikus, žmoną bei uošvienę. Visi buvo laimingi ir šypsojosi - juk išsipildė jų svajonė. Ir tik tuomet, kai vyras išryškino foto juostelę, joje buvo pastebėtas nuo lubų kabančio žmogaus vaiduoklis.

Kuperių šeimos namų vaiduokilis

Ypač plačiai ši istorija ėmė plisti internete 2013-ais metais, dabar yra daugybė puslapių, kuriuose galima pamatyti nuotrauką, taip pat yra filmuota medžiaga Youtube („Cooper ghost“). Dėl šios nuotraukos yra dvi diametraliai priešingos nuomonės. Pagal vieną, ši nuotrauka - tai vaizdas, gana profesionaliai apdorotas su nuotraukų redagavimo programa. Pagal kitą, kurios laikosi dauguma leidinių, rašančių apie įvairius fenomenus, Kuperių šeimos vaiduoklio nuotrauka yra tokia keista, kad gali užimti pirmą vietą vaiduoklių „portretų" galerijoje.

Reikia pabrėžti dvi svarbias aplinkybes. Pirma, kas atrodo labai keista, šiais laikais, kai internetas praktiškai visur pasiekiamas, niekas neatliko šios nuotraukos rimtesnio tyrimo. Antra, įvairiuose leidiniuose šeimos pavardė rašoma skirtingai - Kuperiai (Cooper) arba Koperiai (Copper). Tačiau tai nėra kokia klaida ar nesusipratimas - perskaičius šį straipsnį viskas paaiškės.

Pirmųjų autorių pėdomis

Pirmą kartą nuotrauka su Kuperių šeimos vaiduokliu buvo publikuota 2009 m. lapkričio 14 d. Ji buvo patalpinta oficialioje rašytojo Tomo Ligočio, kuris rašė siaubo romanus, gerbėjų svetainėje.

Šioje svetainėje patalpintos nuotraukos aprašyme ir komentaruose nėra minima jokia Kuperių šeima. Pats dokumentas, kurį svetainės administratoriui atsiuntė Semas Koenas, vadinosi „Šeima su kybančiu (pakartu) žmogumi".

Dabartinį, visiems geriau žinomą pavadinimą, nuotrauka gavo tik 2013-ais metais. Giliau pasikapsčius galima rasti informaciją, kad nuotrauka tais pačiais metais, tik keliais mėnesiais anksčiau buvo publikuota ghosttheory.com svetainėje. Į šios svetainės galeriją, pavadintą „Retrovaiduokliai: siaubą keliantys portretai iš praeities", įkėlė Chavjeras Ortega.

Daugiau ar mažiau profesionali klastotė

Dauguma skeptikų, kurie mano, jog ši nuotrauka yra neabejotina klastotė, šiam teiginiui pagrįsti pateikia tokius samprotavimus. Nesutampa šešėliai, susidarę nuo blykstės ir šviesos šaltinių kambaryje, su „vaiduoklio" metamu šešėliu. Perregima „vaiduoklio" ranka, dengianti kairiąją žvakę, gali liudyti, kad buvo panaudota multiekspozicija, t.y. tas pats juostelės kadras buvo panaudotas ne vieną kartą.

Kai kurie žurnalistai mano, kad ši nuotrauka - tai darbo su nuotraukų redagavimo programa rezultatas. Nežinomas klastotojas ant pradinės nuotraukos „uždėjo“ iš kažkokios šokančios merginos nuotraukos iškirptą siluetą, kurį apvertė aukštyn kojomis.

Internete taip pat galima rasti radikalų teiginį - jau pati pirminė nuotrauka yra klastotė. Joje užfiksuoti aktoriai, aprengti praėjusio amžiaus 6-o dešimtmečio rūbais.

Kaip yra iš tiesų, geriausiai gali papasakoti pirmieji autoriai, publikavę nuotrauką internete - Semas Koenas ir Chavjeras Ortega. Pagrindiniai klausimai - kaip jų rankose atsidūrė nuotraukos, vėliau išsiųstos į internetinius leidinius? Kaip jie gali įrodyti, kad neklastojo originalių nuotraukų? Kokių tikslų siekė, pateikdami šią sensaciją visuomenei susipažinti?

Semo Koeno atsakymai

Korespondentas socialiniuose tinkluose rado abiejų autorių adresus ir su jais pabendravo. Bendravimas su Semu Koenu iš pradžių nuvylė. Vyras taip ir nesugebėjo (ar nenorėjo) suprantamai paaiškinti iš kur pas jį atsirado ši nuotrauka. Tačiau kai kuriais Koeno teiginiais reikia tikėti. Pirma, Semas Koenas yra paprastas žmogus, dirbantis sezoninius darbus, su kompiuterinėmis programomis susipažinęs labai mažai. Antra, jis pasakė, kad Kuperių pavardė jam nieko nesako, o nuotrauką siuntė į Ligočio gerbėjų svetainę, nes jis pats toks yra.

Tai, kad nuotrauka nėra klastotė, liudija dar viena aplinkybė: jeigu Semas Koenas norėjo išgarsėti, o būtent tokio tikslo siekia dauguma „nepaaiškinamų artefaktų" klastotojų, jis nuotrauką būtų išsiuntęs į kokį nors žurnalą, skirtą paranormaliems reiškiniams, ir už ją būtų
gavęs atlygį - nuo 150 iki 500 dolerių.

Chavjero Ortegos atsakymai

Žymiai įdomesnis buvo bendravimas su Chavjeru Ortega. Iš pradžių vyras nudžiugino, pareikšdamas, kad jis yra originalios nuotraukos, atspausdintos popieriuje, savininkas, tačiau po to nuvylė, pasakė, kad originalią nuotrauką kažkur pametė, tik spėjo ją nuskenuoti. Po to Ortega paaiškino, kaip pas jį atsidūrė originali nuotrauka: „Nuotrauką paveldėjau iš prieš 9 metus mirusio tėvo. Šis ją įsigijo vietiniame „blusų turguje“ už vieną dolerį. Aš niekada neteigiau, kad šioje nuotraukoje yra užfiksuota kažkokia Kuperių šeima. Gali būti, šią klaidą padarė spauda dėl mano nuskenuotos bylos pavadinimo. Aš turėjau mintyje tik nuotraukos įsigijimo vietą - Kuperio miestą“.

Korespondentas, kuris bendravo elektroniniais laiškais su abiem vyrais, kreipėsi į IT specialistus. Pagal IP adresą buvo nustatyta siuntėjų gyvenamoji vieta. Pasirodo, Ortega (arba taip pasivadinęs žmogus) iš tiesų gyvena Kuperio mieste Teksaso valstijoje. Tai tik patvirtina jo teiginių pagrįstumą.

D. Koperis iš Kuperio miesto?

Korespondentai nenurimo. Jie nustatė galimą nuotraukoje užfiksuotų vaikų amžių, atliko paiešką internete ir rado Teksase gyvenantį D. Koperį. Susisiekus su šiuo vyru, jis patvirtino, kad būtent jis yra matomas nuotraukoje (kairėje pusėje), sėdintis ant močiutės kojų. D. Koperis taip pat paaiškino, kad jo tėvas šeimyninę nuotrauką pardavė senienų supirkėjui, nes nenorėjo namuose turėti nieko mistiško.

Panašu, kad visi šie duomenys paneigia tvirtinimus apie dirbtinai sukurtą nuotrauką, kurioje užfiksuoti mūsų laikų aktoriai. Viktorija Džonson, Dalaso gyventoja ir diplomuota mados istorijos specialistė atidžiai išnagrinėjo nuotrauką ir pareiškė: „Visų keturių nuotraukoje matomų žmonių rūbai atitinka XX amžiaus 6-ame dešimtmetyje vyravusiam rūbų tipui. Dar daugiau, būtent tokie rūbai buvo būdingi Teksaso valstijos gyventojams“.

Taip pat buvo kreiptasi į buvusį „Cooper Real Estate & Homes" agentūros darbuotoją Čarlzą Simonsą, kuris jam persiųstą nuotrauką taip komentavo: „Kuperio mieste, įkurtame 1870-ais metais, praėjusio amžiaus 5-o dešimtmečio pabaigoje - 6 dešimtmečio pradžioje antrinėje nekilnojamojo turto rinkoje buvo namų perteklius. Tai leido tuo metu vidutines pajamas gaunantiems žmonėms įsigyti nekilnojamą turtą, panašų į tą, kuris matomas nuotraukoje“.

Kartais, tiriant mįslingus artefaktus, susiduriama su „lavinos^ efektu. Vos atsakius į vieną klausimą, kyla dešimtys naujų. Sensacingos nuotraukos su Kuperių šeimos vaiduokliu priešistorė savyje turi pernelyg daug dokumentinių detalių, kurios neleidžia teigti, kad aprašytasis artefaktas yra klastotė. Gal naujiems tyrinėtojams pavyks geriau ištirti paslaptingą nuotrauką su vaiduokliu.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://ufospace.net/news/domashnij_prizrak_semi_kopper/2016-04-03-7939

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.08.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį al...

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 20:17 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu
Gaminame namuose. Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu receptas. Batono riekeles paskrudiname skrudintuve arba orkaitėje. Joms atvėsus, aptepame paruoštu avokado mišiniu. Ant sumuštinių viršaus dedame keptą kiaušinį. Skanaus!...

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis Valgomuoju česnaku

Valgomasis česnakas liaudies medicinoje. Netradicinė medicina. Česnakas laikomas geriausia priemone nuo aterosklerozės ir mažakraujystės. Prieš miegą pamirkykite delnus šiltame vandenyje su soda, po to ant nuospaudų uždėkite ma...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau