Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 25

Liaudies medicina „Gydymas vaistažolėmis namuose“

Tai antroji lietuvių kalba pasirodžiusi garsaus amerikiečių gydytojo žolininko Džono Reimondo Kristoferio (John Raymond Christopher) (1909–1983) knyga.

Čia pristatomas jo sūnaus Deivido papildytas ir atnaujintas knygos leidimas (ankstesnis pavadinimas – Childhood Diseases („Vaikiškos ligos“)).

Kaip teigiama knygos anotacijoje, šis klasikinis darbas toliau išlieka tarp pačių mėgstamiausių bei aktualiausių visų laikų knygų apie žolininkystę. Knygos pabaigoje rasite vaistinių augalų sąrašą su augalų angliškais ir lotyniškais pavadinimais.

John R. Christopher: „Gydymas vaistažolėmis namuose“ [knyga] Jei mišinyje (formulėje) nenurodytos vaistažolių proporcijos ar kurios augalo dalys naudojamos, tikslinkitės ir informacijos ieškokite Kristoferio darbuose internete (The Complete Writings of Dr. John. R. Christopher) ir jo knygoje „Vaistiniai augalai kiekvienai moteriai“, su kuria Lietuvos skaitytojai jau galėjo susipažinti anksčiau.

Pastarojoje taip pat ieškokite instrukcijų, kaip gamintis įvairiausių vaistažolių aliejus, tepalus, tinktūras, mišinius, kapsules ir kt. Atminkite, kad bene visas išvardytas gydomąsias priemones galima pasigaminti patiems, jei tik turite vaistinės žaliavos, o šios galite prisirinkti pievose, užsiauginti darže ir sode ar įsigyti vaistinėje. Gydykitės ir sveikatą stiprinkite išmintingai!

Kiek yra ligų, su kuriomis saugiai ir nebrangiai galite susitvarkyti namuose patys? Vedami dr. Kristoferio, pasikliausite savimi ir suprasite, kaip lengvai susidoroti ir su vaikų, ir su suaugusiųjų sveikatos rūpesčiais.

Šiame atnaujintame knygos „Gydymas vaistažolėmis namuose“ (Herbal Home Health Care) leidime pateikiama puikios informacijos apie pasirengimą nėštumui ir gimdymui. Kad būtų patogiau ieškoti, abėcėlės tvarka pristatomas virš 70 ligų sąrašas. Čia taip pat rasite pilnus dr. Kristoferio knygelių Rejuvenation through Elimination („Atjaunėjimas per šalinimą“), The Cold Sheet Treatment („Gydymas vyniojimu į šaltą paklodę“) ir Curing the Incurables („Neišgydomų ligų gydymas“) tekstus.

Įvadas

Tema, apie kurią ketiname kalbėti, yra vaikų ligos. Ir kada gi, paklausite, turėtume sunerimti ir ieškoti vaike tos silpnosios vietos, kuri daro jį imlų ligoms? Laikas, kada mes pradedame ruoštis vaikelio atsparumui ligoms, yra likus dar daug mėnesių iki pastojimo.

Bet jeigu, deja, jau per vėlu, jei vaikelis jau čia ir serga, tada turėsime darbuotis su esama priežastimi, tačiau šių pastangų galima būtų buvę išvengti, jei darbą būtume pradėję prieš keletą kartų . Mums sakoma, kad „tėvų nuodėmės bus perduodamos jų vaikams iki trijų ar keturių kartų “. Tai sąmoningos nuodėmės arba nuodėmės iš nežinojimo. Daugelio mūsų atveju, dėkui Dievui, tai nuodėmė iš nežinojimo, kadangi geresnio pasirinkimo mes nežinojome.

Keletą kartų vykęs „mūsų skonio receptorių maloninimas“ atitolino mus nuo sveiko maisto1 (angl. – wholesome food) produktų, ir mes perėjome prie apdorotų prekių (nesinori jų vadinti maistu) ne tik kad palepintume savo skonio receptorius, bet ir kad išvengtume daug laiko užimančios maisto ruošybos.

Perdirbdami maistą nuošalyje palikome daugelį mūsų mineralinių medžiagų, vitaminų, natūralių skaidulų ir kitų medžiagų – likome su šlamštinėmis medžiagomis, kurios netinkamos nei žmogui, nei žvėriui. Tokia gyvensena susilpnino pirmųjų kartų ištvermingumą bei kūno sudėjimą, jos atitrūko nuo gero Dievo duoto visaverčio maisto. Tačiau liūdniausia tai, kad su kiekviena nauja karta mes vis beriame druskos į žaizdą silpnindami mūsų vaikus ir toliau atkakliai palaikome tą pačią absurdišką sistemą. Reikalai karta iš kartos tampa netgi dar prastesni, mat pridedame vis daugiau ir daugiau neorganinių medžiagų ir, tiek daug atvejų, nuodingų, vėžį sukeliančių konservantų. Visa tai tapo kone nauju iššūkiu. „Išsaugokime maisto produktus, ne žmones!“

Vaikystės ligos ir baimė susirgti aplenktų tą, kuris jau nuo pat pradžių turėtų stiprų ir sveiką organizmą. Ligas sukeliantys mikrobai yra maitėdos ir išgyventi gali tik gleivingoje, toksiškoje aplinkoje su silpnomis, „beišsenkančiomis“ ląstelėmis. Mikrobai niekada neegzistuoja sveikoje ir švarioje ląstelės struktūroje.
Laikotarpis iki vedybų yra būtent tas laikas, kada reikia ruošti dirvą, kad susilauktume sveikų palikuonių. Ruošti būsimuosius tėvus gyventi dėl stiprios sveikatos, idant gebėtų sveikai daugintis.
Jei visi būsimi tėvai vadovautųsi begleive mityba, tada horizonte imtų brėkšti naujos sveikos kartos pradžia ir tūkstantmečio taikos aušra prašvistų naujai, sveikai, nesergančių žmonių rasei.

[…] John Raymond Christopher

Daktaro D.R. Kristoferio knygą galite atsisiųsti PDF formatu. "Gydymas vaistažolėmis namuose"

Kita Džono R. Kristoferio knyga, Vaistiniai augalai kiekvienai moteriai“ yra čia:

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.06.2019 laikas 12:09 Receptai – Patiekalai Klasiški kotletukai

Paprastas ir labai geras receptas! Išsamus gaminimo būdas, kaip pasigaminti labai skanius kotletus žiūrėkite žemiau esančiame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Varškės tortas su apelsinais
Gaminame namuose. Varškės tortai ne pirmą sezoną yra populiarumo pike ir tai nestebina. Jie lengvi – gabalėlio nebus per daug užbaigiant pačią sočiausią puotą. Paprastai žymiai mažiau kaloringi nei tortai su sviestiniu kremu…O dar...

Skaityti daugiau

19.10.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Grietine + Receptas/Video

Jeigu dievinate cukinijas ir ieškote vis naujų jų paruošimo būdų, štai jums puikus receptas. Cukinijų blynai – vienas geriausių sezoninių užkandžių. Juos galima patiekti su grietinės padažu. O galima į blyną įvynioti mėso...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau