Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 11

Liaudies receptai ir gydymo būdai stipriam imunitetui ir sveikatai

Vitaminai stiklainyje stipriam imunitetui, padėsiančiais sustiprinti jūsų ir jūsų vaikučių imunitetą!

Liaudies receptai ir gydymo būdai stipriam imunitetui ir sveikatai

Receptas 1. Jums reikės:

  • 0,5 stiklinės razinų,
  • 0,5 stiklinės džiovintų abrikosų,
  • 1 stiklinės graikinių riešutų branduolių,
  • 0,5 stiklinės migdolų (jei įdėsite ir kedrų riešutų, poveikis bus dar geresnis),
  • 2 citrinų,
  • 150 g medaus,
  • 1 stiklinės džiovintų slyvų.

Paruošimas: išspauskite citrinų sultis, sudėkite sumaltus džiovintus vaisius, citriną, riešutus ir medų, išmaišykite. Laikykite tamsioje vietoje 1–2 dienas, saugokite šaldytuve. Vartokite po 1–2 šaukštus 3 kartus per dieną. Vaikams iki 3 metukų galima duoti po 1 arbatinį šaukštelį 2 kartus per dieną.

Receptas 2. Reikia:

  • 200 g razinų,
  • 200 džiovintų slyvų,
  • 200 g imbiero,
  • 200 g graikinių riešutų branduolių,
  • 200 g džiovintų abrikosų,
  • 200 g medaus,
  • 1 citrinos,
  • 50 ml konjako.

Paruošimas: Sumalkite džiovintus vaisius, imbierą ir citriną su žievele, užpilkite medumi ir konjaku. Stiklainį laikykite šaldytuve. Vartokite mišinį po 1 valgomąjį šaukštą prieš valgį.

Vitaminų bomba
Reikės imti po 200 g lazdyno ir graikinių riešutų, džiovintų abrikosų, slyvų ir razinų, 100 g medaus, 1 citriną ir viską sumalti. Vaikams iš gautos masės galima padaryti kamuoliukus ir juos apvolioti kokoso drožlėmis. Išeis labai skanūs saldainiukai, turintys kalcio, kalio, omega-3 rūgščių ir kitokių mikroelementų.

Medaus ir alavijų mišinys.

Lygiomis dalimis sumaišykite alavijų sultis su medumi. Gerkite po trečdalį šaukštelio 3 kartus per dieną 30 min. prieš valgį užgerdami šiltu pienu. Gerti galima 3 savaites, paskui reikia daryti 10 dienų pertrauką.

Ramunėlių, liepžiedžių, erškėtrožių antpilas. Sumaišykite po šaukštelį ramunėlių, liepžiedžių ir erškėtrožių uogų, užpilkite stikline verdančio vandens. Palaikykite 20 min. ir nukoškite. Gerkite tris kartus per dieną po trečdalį stiklinės prieš valgį.

Medus ir cinamonas
Kasdienis šaukštelis medaus su maltu cinamonu taip pat stiprina imuninę sistemą, apsaugo organizmą nuo virusinių ligų. Šis mišinys taip pat naudojamas artrito gydimui, esant padidėjusiam cholesterolio kiekiui kraujyje, skrandžio skausmams kamuojant ir daugeliu kitų atvejų.

Bičių produktai
Jei nesate alergiška, kasdien suvalgykite po desertinį šaukštą medaus ar po šaukštelį žiedadulkių (reikėtų vartoti kuo įvairesnių bičių produktų: bičių duonelės, preparatų su propoliu). Tai ne tik sustiprins organizmą, bet ir suteiks energijos. Bičių produktuose gausu aminorūgščių, mineralų, vitaminų, fermentų, fitoncidų, kai kurių hormonų, infekcijas ir virusus naikinančių medžiagų.

Dėmesio! Geriausiai meduje esančios biologiškai aktyvios medžiagos bus pasisavintos, jei medų laikysite burnoje, kol ištirps. Negalima medaus tirpinti karštoje arbatoje – sumažėja jame esančių gydomųjų medžiagų.

Jūros kopūstai
Mitybos specialistai pataria į valgiaraštį įtraukti jūros kopūstų, nes jie ne tik stiprina imunitetą, bet ir mažina blogojo cholesterolio kiekį, neleidžia kauptis laisviesiems radikalams ir sunkiesiems metalams, kurių gauname su maistu, kvėpuodami užterštu oru. Jūros kopūstuose gausu biologiškai aktyvių medžiagų: kalio, kalcio, bromo, jodo, magnio, geležies, aminorūgščių, pektinų, karoteno, vitaminų C, D ir B grupės.

Dėmesio! Džiovintų jūros kopūstų galite berti į salotas, sriubas, troškinius.

*Alavijai
Alavijai – natūralus antibiotikas, mažinantis uždegiminius procesus ir neleidžiantis daugintis bakterijoms ir virusams. Mokslininkų tyrimai rodo, kad juose yra daugiau kaip 160 organizmui naudingų medžiagų: aminorūgščių, angliavandenių, eterinių aliejų, penkiolika fermentų, vitaminų ir mineralų.
Dėmesio! Alavijų sultys ar tyrelė su medumi ar erškėtuogių sirupu stiprina ir aktyvina imuninę sistemą, valo organizmą bei kraują. Jų galite pasigaminti namuose arba įsigyti vaistinėse.
Spanguolės Šiose uogose yra daug imunitetą stiprinančių vitaminų C, P, PP ir B grupės, taip pat medžiagų, kurios naikina bakterijas ir virusus, slopina uždegimus. Naujausi mokslininkų tyrimai rodo, kad spanguolės padeda atsinaujinti žarnyno mikroflorai. Kuo daugiau organizme yra gerųjų bakterijų, tuo atsparesni esame ligoms ir infekcijoms.

Spanguolių vertėtų valgyti ir patiriantiems stresą.

Rytų ir Tibeto medicinoje gydyti gripą ir kvėpavimo takų ligas bei stiprinti imunitetą naudojamos aviečių šakelės. Pjauti jas galima tiek žiemą, tiek vasarą. Smulkiai supjaustytas šakeles (1-2 valgomus šaukštus) užpilk stikline karšto vandens ir virink 10 minučių, palik dar 2 valandoms. Gerk po du gurkšnius kas valandą visą dieną.

Po vieną valgomąjį šaukštą razinų, graikiškų riešutų ir džiovintų abrikosų susmulkinti ir sumaišyti. Pridėti valgomąjį šaukštą medaus ir pusės citrinos sulčių. Kruopščiai permaišyti. Kai tik pajuntami pirmieji peršalimo požymiai - valgyti po vieną šaukštą tris kartus per dieną.

Vieną valgomąjį šaukštą dribsnių (kvietinių ar ruginių) užpilti dviem stiklinėmis vandens ir pavirinus pusvalandį įdėti šaukštą medaus. Gerti šiltą nuovirą tris kartus per dieną po 50 g.

Dėl didelio vitamino C kiekio erškėtuogė pripažinta viena iš geriausių priemonių stiprinti imunitetą. Susmulkinti du valgomuosius šaukštus sausų erškėtuogių ir, užpylus pusę litro vandens, virinti 15 minučių ant silpnos ugnies. Palikti pritraukti per naktį. Gerti kaip arbatą, galima įdėti medaus.

*Vitaminų vonia

Skirtingai nei kitos, ši imunitetą stiprinanti priemonė yra naudojama išoriškai. Reikės aviečių, bruknių, šaltalankių, serbentų, erškėtuogių ar šermukšnių lapų, šakelių ar uogų (galima panaudoti tuos komponentus, kuriuos turi). Paėmus jų lygiomis dalimis paruošiamas mišinys ir, užpylus verdančiu vandeniu, paliekama pritraukti 10 minučių. Gautą antpilą išpilti į šiltą vonią. Galima įpilti kelis lašus eukalipto ar kedro eterinio aliejaus. Gydomosios vonios trukmė - 15 minučių. Tokia vonia sustiprins imunitetą, palengvins peršalimo apsunkintą kvėpavimą, nuramins galvos skausmus.

*Žiemos metu, kai nepaliaujamai puola įvairiausios infekcijos, o imunitetas nusilpsta - būtina padėti savo organizmui apsisaugoti. Tam puikiai tiks labai skanus ir sveikas vaisinis kokteilis "Vitaminų bomba".

Reikės:

  • 2 riekelių ananaso
  • 2 kivi
  • 2 apelsinų
  • Špinatų ir salierų

Medaus ir imbiero
Ananasus, kivi, špinatus ir salierus susmulkinkite blenderiu. Tuomet į gautą masę įdėkite medaus bei šiek tiek imbiero ir dar kartą viską gerai išplakite. Išspauskite šviežių apelsinų sulčių ir jei kokteilis nebus pakankamai skystas - įpilkite šiek tiek vandens. Kokteilio sudėtinių dalių proporcijas galite keisti pagal savo skonį.

Svarbiausia – tinkama mityba
Natūralių priemonių imuniteto stiprinimui galima aptikti begalę. Daugelis žino įvairių daržovių ir žolelių naudą gerai savijautai. Kaip ten bebūtų, nepamirškite, kad svarbiausia įvairi ir subalansuota mityba. Kai organizmui netrūks ląstelių statybai būtinų medžiagų ir sveikata bus puiki!

Įvertinkite miego naudą
Miego trūkumas sukelia stresą Jūsų organizmui ir tuo pačiu silpnina imuninę sistemą. Chroniškai neišsimiegančiam žmogui virusinės ligos kelia didžiulį pavojų. Jei norite jaustis puikiai – išsimiegokite! Laiką susiplanuokite taip, kad pavyktų pamiegoti valandėle ilgiau arba nueiti miegoti anksčiau.
Kofeinas Mokslininkų ištirta, kad piktnaudžiavimas kofeino turinčiais gėrimais (energiniais, kava) skatina išsiskirti streso hormoną, kuris priverčia mūsų organizmą dirbti padidintu režimu. Todėl prarandame daug energijos, o tai turi įtakos mūsų imuninei sistemai.

Svarainių savybės
* Gydymui vartojami svarainio vaisiai, sėklos ir lapai. Gydomasis svarainių poveikis siejamas su palankiu pektininių ir rauginių medžiagų deriniu. Jie mažina uždegimus, stabdo kraujavimą ir stiprina organizmą.
* Svarainių savybės: stiprina imunitetą, skatina tulžies bei šlapimo išsiskyrimą, mažina kraujavimą ir stimuliuoja kraujodaros procesus, slopina kosulį, turi antiopinių, antibakterinių ir antiseptinių savybių, padeda nuo pykinimo bei vėmimo.
* Švieži svarainio vaisiai labai naudingi sergantiems tuberkulioze arba bronchine astma. Vaisiai, o taip pat jų užpilai ir ekstraktai, puikiai padeda sergant mažakraujyste, padažnėjus pulsui bei jaučiant bendrą silpnumą.
* Svarainis vaikams iki vienerių metų netinkamas — savo rūgštimi dirgina gleivinę, alergizuoja, kaip ir citrusiniai vaisiai.
* Liaudies medicinos specialistai rekomenduoja vartoti svarainius sergant skrandžio arba žarnyno veiklos sutrikimais. Šiuo atveju geriamas nesaldintas svarainio vaisių nuoviras.
* Virti trinti vaisiai naudojami gydyti kepenų ligoms, efektyvi pykinimą bei vėmimą slopinanti priemonė. Esant pabrinkimams, kurių priežastis — širdies bei kraujagyslių ligos, kaip šlapimo išsiskyrimą skatinanti priemonė rekomenduojama svarainio vaisių arbata.
* Svarainio sėklos pasižymi priešuždegiminiu poveikiu. Nuo seno gydomas kosulys, bronchitas. Kosint arba sergant ūmiomis kvėpavimo takų ligomis, geriama svarainio sėklų arbata.
* Svarainio sėklų nuovirą rekomenduojama naudoti ir išoriškai, dėti pavilgus sergant akių ligomis, plinkant, nusideginus odą arba jai suskeldėjus; gera gerklės skalavimo priemonė sergant angina.
* Svarainių sultys vartojamos sergant anemija, širdies, kvėpavimo takų ir skrandžio bei žarnyno ligomis, sukeliančiomis viduriavimą bei kraujavimą, o taip pat sergant opalige, tuberkulioze arba astma.
* Svarainių sultys su medumi ir obuolių actu ypač efektyviai sužadina apetitą.

Receptai iš svarainių

Svarainis — nuo skrandžio ir žarnyno ligų
Sergant skrandžio uždegimu, rekomenduojama gerti svarainio lapų antpilą. 5 gramus lapų reikia užpilti 1 stikline karšto vandens, uždengti, 15 minučių palaikyti verdančio vandens vonelėje, 45 minutes palaukti, perkošti ir vartoti po 2 valgomuosius šaukštus 3-4 kartus per dieną, prieš valgį. Likusį antpilą šaldytuve galima laikyti 3 paras.

Sėklų antpilu gydomas kosulys
10 gramų sėklų reikia užpilti 1 stikline karšto vandens, 20 minučių pakaitinti verdančio vandens vonelėje, 10 minučių palaukti, perkošti ir gerti po 70-100 gramų 3 kartus per dieną, prieš valgį.

Medus su migdolais – širdies priepuolio profilaktikai
Dviejų nepriklausomų tyrimų metu nustatyta, kad kasdien vartojant medų ir migdolus sumažėja rizika susirgti širdies ligomis.
Kanados mokslininkai ištyrė, kad migdoluose esančios medžiagos gerokai sumažina cholesterolio kiekį kraujyje, todėl sumažėja širdies priepuolio tikimybė.
Jų kolegos iš Jungtinių Amerikos Valstijų nustatė, kad asmenų, kasdien suvartojusių po tris šaukštus (apie 100 g) medaus, ištirpinto vandenyje, kraujyje labai padaugėjo antioksidantų. Nesuklysite pagalvoję, kad medus apsaugo nuo širdies ligų.
Taigi medus su migdolais – ne tik išskirtinis delikatesas, bet ir būdas apsaugoti save nuo širdies priepuolio.

Spanguolių mišinys kraujagyslėms stiprinti
Imama 1 kg spanguolių, 200 g česnako, 0,5 l medaus. Spanguolės sutrinamos mediniu šaukštu. Česnakai susmulkinami, Pertrintos spanguolės ir susmulkinti česnakai sumaišyti ir laikomi tamsiai apie 12 val. Po to sudedamas medų ir viskas gerai permaišoma. Valgyti du kartus dienoje prieš valgį po 1 valgomąjį šaukštą. Ši procedūra rekomenduojama rudenį ir pavasarį.

Spanguolių ir alijošiaus mišinys esant išsekimui
Imama 0,5 litro spanguolių uogų, 0,5 litro medaus ir 3 sultingi alijošiaus stiebai. Alijošius supjaustomas mažais gabalėliais, spanguolės sutrinamos mediniu šaukštu. Viskas sumaišoma ir dedama į šaldytuvą maždaug 5 dienoms. Vartojama po 1 arbatinį šaukštelį kasdien mėnesio laikotarpyje.

JUODIEJI SERBENTAI
• Susirgus gripu - 1 saują susmulkintų juodojo serbento šakelių užpilti 4 stiklinėmis vandens. Virti 5 min., po to ant silpnos ugnies - dar 4 valandas. Nakčiai išgerti po 2 stiklines šilto nuoviro. Ligos metu gydymą pakartoti 2 kartus.
• Prakaitavimą skatina. Avietės, serbentai (juodieji), spanguolės, bruknės, liepų žiedai, medus sustiprina prakaito išsiskyrimą ir tuo pačiu slopina karščiavimą ir drebulį. Kartu su jais į organizmą patenka vitaminai – mineralai, tikrai reikalingi šiomis sunkiomis minutėmis.
• Peršalus. Sumaišyti pusę stiklinės juodųjų serbentų vyno ir pusę stiklinės karšto vandens ir išgerti. Jeigu išprakaitavote ir temperatūra truputėlį nukrito, po valandos viską pakartoti. Patalynę keisti kaip galima dažniau. Ryte lengvai papusryčiauti, išgerti pusę stiklinės to paties vyno (be vandens) ir atsigulti.
• Nusilpus regėjimui. 30 g sutrintų morkų, 30 g erškėčių vaisių, 10 g juodųjų serbentų ir 30 g džiovintų dilgėlių. Įdėti į termosą 2-4 arbatinius šaukštelius mišinio ir užplikyti 2 stiklinėmis verdančio vandens. Laikyti 1 val., perkošti, vartoti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną. Gydymas trunka ne mažiau kaip 2 mėnesius.
• Nuo stiprių galvos skausmų: 3 kartus per dieną gerti po 1/4 stiklinės šviežių juodųjų serbentų sulčių.
• Nuo nudegimų ir iššutimų: juodojo serbento uogas nuplikyti verdančiu vandeniu ir sutrinti į košelę. Į ją įdėti valgomąjį šaukštą džiovintų smulkiai sutrintų vaistinės medetkos žiedų. Tepti košele iššutusius tarpupirščius arba nudegimus ir laikyti 2 val.
• Mažakraujystė. Valgyti šviežias ir džiovintas juodųjų serbentų uogas. 3-5 gram7 džiovintų juodojo serbento lapų užplikyti stikline verdančio vandens ir 10-20 min. palaikyti uždengus. Gerti po 0,5-1 stiklinę 2-3 kartus per dieną kaip arbatą.
• Kai dažnai kartojasi gastritas arba norint jo išvengti. Valgyti uogas, kuriose gausu vitaminų – erškėtuoges, šermukšnius, žemuoges, juoduosius serbentus.
• Kai dažnai kartojasi gastritas arba norint jo išvengti. Rytais gerti morkų, kopūstų, greipfrutų, spanguolių, juodųjų serbentų sultis (gerti ne mišinį, bet vieną sulčių rušį, pvz. 1 dieną morkų sultis, kitą- kopūstų ir t.t.).
• Inkstų akmenligė. Sumaišyti 2 dalis paprastosios žemuogės lapų, 1 dalį džiovintų bruknių ir džiovintų juodųjų serbentų uogų. Viską susmulkinti. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užplikyti 300 ml verdančio vandens, palaukti pusvalandį, nukošti. Gerti po 1/2 stiklinės 3 kartus per dieną.
• Galvos skausmai. Gerti juodųjų serbentų sultis po 1/4 stiklinės 3 kartus per dieną.
• Bronchitas. Profilaktikai vertėtų kasdien valgyti šviežias ir džiovintas juodųjų serbentų uogas.
• Bronchitas. 3-5 gr. džiovintų juodųjų serbentų lapų užpilti 1 stikline verdančio vandens ir 10-20 min. palaikyti uždengus. Gerti kaip arbatą po 0,5-1 stiklinę 2-3 kartus per dieną.

Juodųjų serbentų lapai
Juodųjų serbentų lapų arbatos skatina šlapimo išsiskyrimą ir prakaitavimą, o kadangi augalo eterinis aliejus turi dezinfekuojančių savybių jas vartojant žarnyne sumažėja puvimo procesai, normalizuojasi jo mikroflora.

Liaudies medicinoje juodųjų serbentų lapai (retai pumpurai) vartojami šlapimo išsiskyrimui gerinti sergant šlapimo pūslės, inkstų ligomis, inkstų akmenlige. Juodųjų serbentų lapai slopina uždegimą, tad jų galima vartoti sergant reumatu, podagra.
Juodųjų serbentų lapų užpilas (1:1000) naudojamas vonioms, tinkamas išbertiems ar rachitu sergantiems vaikams.

Agrastų uogose gausu vertingų medžiagų: vario, fosforo, kalio, geležies, cinko, magnio, natrio, vitaminų B, C, karotino, rutino, askorbino ir folio rūgščių. Agrastų uogose yra ir kraujagyslių sieneles stiprinančio titnago, vitamino PP, kuris iš or ganizmo padeda pašalinti sunkiuosius metalus. Agrastų uogos iš organizmo padeda pašalinti toksines ir radioaktyviąsias medžiagas, pagerina regėjimą, gydo patinimus, lengvai laisvina užkietėjusius vidurius, skatina tulžies sulčių ir šlapimo išsiskyrimą. Šviežių agrastų uogų patariama valgyti sergantiems širdies, kepenų, inkstų, šlapimo pūslės, skrandžio ir žarnyno ligomis, hipertenzija, ateroskleroze, plaučių tuberkulioze ir anemija. Agrastų patariama valgyti nutukusiems žmonėms, kai kraujyje sumažėja hemoglobino kiekis, o organizme trūksta vario.

Sutrikusios medžiagų apykaitos ir nutukimo gydymas:
2–3 kartus per savaitę kasdien patariama suvalgyti po 1,5–3 stiklines agrastų.

Kardioneurozės gydymas:
3–4 savaites patariama kasdien suvalgyti po 2,5–3,5 stiklinės agrastų.

Anemijos ir dažno vidurių užkietėjimo gydymas:
2 valgomuosius šaukštus agrastų uogų užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens, ant silpnos ugnies 10 min. pakaitinti, atvėsinti, nukošti. Šio nuoviro prieš valgį gerti po 1/2 stiklinės 4 kartus per dieną.

Gastrito, kolito, enterokolito gydymas:
1 valgomąjį šaukštą agrastų uogų užpilti stikline verdančio vandens, ant silpnos ugnies 10 min. pakaitinti, atvėsinti, nukošti. Gerti po 1/4 stiklinės 4 kartus per dieną.

Egzemos gydymas:
1 valgomąjį šaukštą prinokusių agrastų užpilti stikline verdančio vandens ir 10 min. pakaitinti, atvėsinti, nukošti. Šiuo užpilu patariama tepti egzemos pažeistas vietas. Šviežias uogas patartina vartoti kaip tulžį ir šlapimą varančius vaistus, gydant inkstų ir šlapimo pūslės ligas. Agrastai valgomi, kai sergama mažakraujyste, esama kraujosruvų ar sergant odos ligomis. Anksčiau agrastų lapais Kaukaze gydė plaučių tuberkuliozę. Agrastai labai tinka dietinei ir vaikų mitybai.
*Pastaba. Agrastų nepatariama vartoti sergantiems skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, enteritu, cukriniu diabetu ir inkstų ligomis!!!

sultingos aviečių uogos stiprina kraujagyslių sieneles, skatina tulžies sulčių ir šlapimo išsiskyrimą. Aviečių patariama valgyti sergantiems mažakraujyste. Be to, avietės gana greitai iš žmogaus organizmo išplauna toksines medžiagas ir alkoholį bei stiprina imuninę sistemą.

MAŽAKRAUJYSTĖS IR ANEMIJOS GYDYMAS:
patariama pusryčiaujant ir pietaujant suvalgyti po 1/4 ar 1/3 stiklinės šviežių ar šaldytų aviečių su plakta grietinėle.

GRIPO IR PERŠALIMO LIGŲ GYDYMAS:
4 valgomuosius šaukštus šviežių arba 2 valgomuosius šaukštus džiovintų aviečių uogų užpilkite stikline verdančio vandens (termose). Leiskite nusistovėti 10–15 min., nukoškite. Sergantiems gripu ar peršalimo ligomis, šio karšto užpilo gerti po vieną stiklinę kas 4 val. Liaudies medicina pataria nuo gripo ar peršalimo ligų gydytis aviečių stiebų-šakelių nuoviru.

VIRUSINIO HEPATITO GYDYMAS:
sumaišyti po 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų aviečių lapų, uogų, žiedų. 2 valgomuosius šaukštus šio mišinio užpilkite stikline verdančio vandens. Šiltoje vietoje, dangčiu uždarytame puode, leiskite nusistovėti 15 min., nukoškite. Sergantiems virusiniu hepatitu, šio šilto užpilo patariama gerti po 1/4 stiklinės 2–3 kartus per dieną.

VIDURIŲ UŽKIETĖJIMO IR APSINUODIJIMO ALKOHOLIU GYDYMAS:
ryte prieš pusryčius suvalgykite stiklinę prinokusių aviečių uogų, tada užgerkite žalios nestiprios arbatos.

VIDURIAVIMO GYDYMAS :
4 arbatinius šaukštelius susmulkintų džiovintų aviečių uogų ir lapų užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, dangčiu uždengtame puode leiskite nusistovėti 2 val., nukoškite. Stabdydami viduriavimą, šio šilto užpilo gerkite po 1/2 stiklinės 4 kartus per dieną.

Avietės būna naminės ir laukinės. Naudingesnėmis laikomos laukinės avietės. Prinokusiose avietėse yra organinių rūgščių, mikro ir makro elementų (kalio, natrio, kalcio, fosforo, magnio, geležies), karotino, kobalto, folinės rūgšties, B grupės vitaminų, vitamino C ir pan.Aviečių uogos (tiksliau jose esanti salicilo rūgštis) skatina prakaitavimą ir kartu mažina karščiavimą, gydo peršalimo ligas. Jos stiprina imunitetą, ramina nervus. Jose esantys fitoncidai sunaikina auksinį stafilokoką, mielinio ir pelėsių grybelių sporas. Tą patį galima pasakyti ir apie aviečių sultis.Avietės ir jų sultys ypač naudingos peršalus, sergant mažakraujyste,skrandžio bei žarnyno ligomis, hipertenzija.

MALIARIJOS GYDYMAS:
6 valgomuosius šaukštus aviečių uogų užpilkite 3 stiklinėmis verdančio vandens, leiskite nusistovėti pusę valandos, nukoškite. Sergantiems maliarija, šio karšto užpilo per 2 val. patariama išgerti 2–3 stiklines.
Jos stiprina imunitetą, ramina nervus. Jose esantys fitoncidai SUNAIKINA AUKSINĮ STAFILOKOKĄ, mielinio ir pelėsių grybelių sporas.

OSTEOCHONDROZĖS GYDYMAS:
6 valgomuosius šaukštus džiovintų aviečių uogų užpilkite litru verdančio vandens, termose leiskite nusistovėti 8 val. (per naktį). Sergantiems osteochondroze, šio užpilo patariama gerti 5–6 kartus per dieną po pusę stiklinės. Gydytis 3 savaites.
Gydymui tinka ir aviečių šakelės su lapais. Džiovintų lapų arbata yra oranžinės spalvos, skani, kvapni.
Jos paruošimas: 4 arbatinius šaukštelius susmulkintų lapų su šakelėmis užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir užvirinti. Perkošus geriama po 1/2 stiklinės 4 kartus per dieną – nuo kvėpavimo takų uždegimo, viduriavimo, gastrito, enterito.
Aviečių lapai su šakelėmis gerai veikia nuo peršalimo ligų kartu su kitais vaistingaisiais augalais: anyžių sėklomis, šalpusnio lapais, liepos žiedais.

Žaliava maišoma lygiomis dalimis: 1 desertinis šaukštelis mišinio užpilamas stikline verdančio vandens ir palaukiama, kol prisitrauks. Geriama po 3–4 stiklines per dieną.
Persišaldžius ir sausai kosint, arbata verdama iš 2 dalių avietės vaisių ir šalpusnio lapų ir 1 dalies raudonėlio žolės. Norint paruošti stiklinę arbatos,imti 1valgomąjį šaukštą susmulkintos žaliavos. Gerti po stiklinę 3–4 kartus per dieną.
Žiedų užpilas ir nuoviras vartojami kaip išoriniai vaistai, gydant rožę ir veido spuogus. Spuogai gydomi ir tepalu, pagamintu iš vienos dalies šviežių aviečių lapų sulčių ir keturių dalių vazelino arba sviesto. Lapų vandens atpilu (santykiu 1:20) skalaujama gerklė, sergant žarnyno, kvėpavimo takų uždegimais ir odos ligomis (išbėrimais, spuogais, dermatitu). Kartais užpilais stabdomi skrandžio ir kiti kraujavimai (gausių menstruacijų atveju).

Pastaba.
Aviečių negalima valgyti sergantiems skrandžio, dvylikapirštės žarnos opalige, nefritu (inkstų uždegimu) ir podagra. Nors šį liaudišką vaistą galima vartoti nepasitarus su gydytoju, vis dėlto piktnaudžiauti juo nevalia, nes avietė mažina arterinį spaudimą, gali sukelti alergines reakcijas ir podagros bei kai kurių kitų ligų paūmėjimą !

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 12:17 Receptai – Patiekalai Gardūs keksiukai su šokoladu ir aguonomis

Gardžių keksiukų receptas su šokoladu ir aguonomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 18:07 Receptai – Patiekalai Skanus šokoladinis bananų tortas per 15 minučių

Tai labai skanus šokoladinis bananų tortas. Gaminamas ne ilgiau, kaip 15 minučių. Jei pageidaujate, galite leisti pastovėti, kad susigertų visi produktai ir įgautų ypatingą aromatą. Niekas net neatspės, kad ten sausainiai.

...

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 19:56 Receptai – Patiekalai Blynai su obuoliais

Gaminame namuose. Blynai su obuoliais. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau