Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 25

Liaudiška medicina "Vaistažolės kiekvienai moteriai"

Prieš Jus – pirmoji į lietuvių kalbą išversta legendinio amerikiečių gydytojo, žolininko Džono Reimondo Kristoferio (John Raymond Christopher) (1909–1983) knyga, kurią jo šeima atrado ir išleido jau po jo mirties.

Dr. Kristoferis gausybės knygų pavidalu paliko neįkainojamą paveldą apie vaistinius augalus ir natūralų gydymą. Dar vaikystėje jis savo įtėviams kalbėjo, jog vieną dieną taps gydytoju – „tokiu, kuris nepjausto“. Natūraliu gydymu susidomėjo jaunystėje, pamatęs kokių rezultatų šis davė jo sergančiai įmotei, o vėliau ir jam pačiam padėjo kovoti su sunkiu įgimtu reumatoidiniu artritu. Visą savo gyvenimą jis rinko informaciją apie gydymą vaistažolėmis iš Amerikos indėnų ir senųjų Europos emigrantų. Už gydymą žolelėmis dr. Kristoferis ne kartą sėdo į kalėjimą, nors nepražudė nė vieno savo paciento. Dr. Kristoferio sukurtos virš 50 vaistinių augalų formulių yra naudojamos visame pasaulyje, o jo 1953 m. įsteigta Natūralaus gydymo mokykla (The School of Natural Healing) taip pat plačiai žinoma už JAV ribų. Dr. Kristoferis pripažintas geriausiu Amerikos žolininku.

***

Liaudiška medicina Ši knyga – tai vaistinių augalų vadovas bet kurio amžiaus moterims, savo sveikatą puoselėjančioms natūraliomis priemonėmis. Knygoje aprėpiami visi moters gyvenimo tarpsniai – nuo paauglystės iki menopauzės (nemažai dėmesio skiriama gimdymui namuose), patariama, kaip vaistažolių ir kitų alternatyvių gydymosi metodų pagalba palengvinti ar įveikti įvairiausius negalavimus bei rimtus susirgimus.

Čia rasite bemaž visas dr. Kristoferio sukurtas vaistinių augalų formules (jų sudėtis) ir išsamius paaiškinamus, kaip namų sąlygomis gamintis gydomuosius preparatus (užpilus, nuovirus, tinktūras, aliejus, tepalus). Knygoje taip pat siūlomi patarimai ir receptai, padėsiantys pereiti prie čia rekomenduojamos begleivės mitybos. Nors knyga parašyta moterims, joje pristatoma natūrali gydymosi programa taikoma visiems.

Jei nuspręsite gydytis knygoje siūlomomis vaistažolėmis ir jų mišiniais, atminkite keletą dalykų. Per daugelį metų dr. Kristoferio formulių pavadinimai – o kai kurių ir sudėtis – ne kartą keitėsi (daugiausia dėl JAV reguliavimų), todėl dabartiniai pavadinimai gali skirtis nuo originaliųjų, naudojamų šioje knygoje (pasikeitusius formulių pavadinimus rasite čia). Visų vaistinių augalų angliški ir lotyniški pavadinimai pateikti knygos pabaigoje. Jei formulėje nenurodytos vaistinių augalų proporcijos, žinokite, kad jų reikia imti lygiomis dalimis. Jeigu nenurodoma, kurias augalo dalis naudoti, studijuokite, tikslinkitės ir informacijos ieškokite Kristoferio darbuose internete (The Complete Writings of Dr. John. R. Christopher). Kaip ten pat teigiama, vartojant vaistinius augalus gydymosi tikslais esminiai yra du dalykai. Pirmas, išmanykite apie augalą, kurį vartojate (tarp knygoje minimų kitų, dr. Kristoferio formulėse nenaudojamų augalų yra labai stipriai veikiančių, nuodingų, haliucinogenų ir kt.). Antra, dozė (terapija) turi būti agresyvesnė už gydomą ligą. O suvis svarbiausia – gydykitės išmintingai.

Dalis knygoje rekomenduojamų vaistažolių auga Šiaurės Amerikos žemyne, tačiau kitos yra plačiai paplitusios, randamos vietomis ar auginamos ir Lietuvoje. Turintieji savo žemės gali mėginti patys užsiauginti Lietuvoje nesančių augalų ir medžių, kitu atveju – jų galima įsigyti internetu.

Skaitant šią knygą reikėtų atsižvelgti į tai, jog ji buvo išleista prieš beveik tris dešimtmečius, todėl kai kurios joje minimos aktualijos ir technologijos yra pasikeitusios, o cituojami tyrimai – pasipildę naujais. Tačiau pagrindinė knygos medžiaga apie vaistinius augalus neabejotinai turi didžiulę išliekamąją vertę.

Tai bent radinys! Tai bent stebuklingas lobis! Praslinkus trejiems metams po dr. Kristoferio mirties, aptikome šimto puslapių rankraštį apie moterų sveikatą, sutvarkytą ir visų užmirštą. Pagalbon pasitelkėme gerą jo draugę, puikią rašytoją Keti Džiledi (Cathy Gileadi), ir pristatome jums šią nuostabią knygą – vaistinių augalų vadovą, skirtą kiekvienai moteriai.

Skirtingai nei kituose tokio pobūdžio vadovuose, kuriuose vaistiniai augalai vardijami pagal negalavimus, šiame darbe paaiškinamos susirgimų priežastys ir detalizuojamos problemų šaknys. O po to dr. Kristoferis pateikia holistinį požiūrį į tai, kaip įveikti ligą.

Knyga „Vaistiniai augalai kiekvienai moteriai“ – tai lyg romanas, kurio nenorėsite padėti į šalį. Mūsų patarimas: perskaitykite šią knygą visą nuo pradžios iki galo, o tada naudokitės joje pateiktu turiniu konkrečiai informacijai susirasti.

Dr. Kristoferis buvo tikras mokytojas visomis šio žodžio prasmėmis. Asmeniškai jį pažinojusieji žino, kad mokydavo jis nieko neįžeisdamas, neįskaudindamas. O griežtu nusistatymu prieš abortus dr. Kristoferis norėjo perspėti, ne pasmerkti, tas moteris, kurioms teko nelaimė susidurti su chirurgų neišmanymu ir žmogaus gyvybės nepaisymu.
Šią knygą išleidžiame vildamiesi palytėti daugelio žmonių gyvenimus.

***

Dr. Kristoferio empatija moterims ėmė reikštis jau ankstyvame amžiuje. Kadangi pats dar kūdikystėje buvo tėvų paliktas našlaitis – jautė stiprią meilę jį įvaikinusiai šeimai ir didžiulį troškimą būti pilnos šeimos dalimi. Jo įmotė kentėjo nuo diabeto ir artrito, kuriuos jaunasis Reimondas gydė tradiciniais vaistais. Ilgainiui dėl diabeto išsivystė nefritas (Braito liga), nefritas komplikavosi vandenlige (edema), ir galiausiai moteris pradėjo gangrenuoti, o jos kūnas sutino kone dvigubai.

Begalinės įmotės kančios – ir medicinos nesugebėjimas palengvinti jas – leido Kristoferiui aptikti kryptį, kuria eidamas jis sukūrė mitybos ir sveikatos principus ir pats jų mokė. Jo paties žodžiais tariant:

„buvau kupinas deginančio gailesčio ir nesuvaldomo įniršio dėl visos tos neteisybės. Buvau naivus ir tikėjau, kad geriems žmonėms, tokiems kaip mano motina, Dievas atsilygina geru, bet anaiptol ne daugybe skausmo ir kančios metų, lydimų skausmingos, kankinančios mirties. Prisiminiau mūsų Bažnyčios „Išminties žodį“, žadantį sveikatą tiems, kurie laikysis šio įstatymo. Mano motina laikėsi „Išminties žodžio“, kaip mes jį tuomet supratome: nevartojo arbatos, kavos, alkoholio ir tabako! Tai kodėl gi Dievas sulaužė savo pažadą, klausiau savęs. Po daugelio metų, per kuriuos tyrinėjau ir perrašinėjau šį rankraštį, atradau, jog trūko dalies apie „mitybą“. Matydamas, kaip miršta mano motina, prisiekiau, jog vieną dieną galėsiu žmonėms padėti, apsaugoti juos nuo tokių kančių“.

Deividas V. Kristoferis (David W. Christopher)

Leidykla Christopher Publications

  Daktaro D.R. Kristoferio knygą galite atsisiųsti PDF formatu. Vaistiniai_augalai_kiekvienai_moteriai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.09.2018 laikas 09:59 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gydant naktinį šlapinimasi

Naktinis šlapinimasis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai gydant naktinį šlapinimasi, receptai nuo šlapinimosi, liaudiški patarimai gydant ligas, naktinis šlapinimasis, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 18:33 Receptai – Patiekalai Grikių ir pievagrybių sriuba

Puode užviriname sultinį, dedame bulves, beriame nuplautus grikius ir verdame apie 10 minučiu. Į puodą sukrečiame keptuvės turinį ir dar verdame 7-8 minutes. Prieš baigiant virti sriubą paskaniname druska, pipirais ir suberiame...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau