Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2015 » Spalio » 24

Magiškasis daktaro Di kristalas

Išliko duomenų apie iki veidrodinio spindesio nušlifuotą juodą kristalą, kuris priklausė legendinei XVI amžiaus antrosios pusės asmenybei Džonui Di (1527-1608).

Apie tai byloja manuskriptai, kurie vienu metu buvo saugomi Kotonjeno miesto bibliotekoje. Veidrodis yra retenybių kolekcijos, kurią surinko Horacijus Volpolas iš Stroberhilo, dalis. Sis daiktas atrodė kaip nuostabiai juodos spalvos ovalo formos akmens anglies gabalas, puikiai nupoliruotas, įrėmintas, su tamsaus dramblio kaulo rankenėle.

Nors daugelis teigė, kad tai buvo būtent anglis, tuo galima suabejoti. Gali būti, kad tai buvo kitas mineralas. Grafų Piterborų kolekcijoje šis veidrodis buvo saugomas su užrašu: „Juodas akmuo, kurio

pagalba daktaras Di iškviesdavo dvasias". Gana šiurpios knygos „Cheminis teatras" autorius Elajus Ašmolas pasakoja: „Šio magiško akmens pagalba galima pamatyti bet kurį veidą, reikia tik panorėti. Visai nesvarbu, kurioje pasaulio dalyje jis bebūtų, jis gali būti netgi urvuose giliai po žeme“.

Yra žinoma, kad niekas nei iš Piterborų, nei iš Volpolų giminės nebandė pasinaudoti šiuo veidrodžiu,

bijodami užsitraukti bėdą. Atsitiko taip, kad 1842-ais metais Volpolų kolekcija buvo parduota aukcione. Kristalą už 12 svarų sterlingų (pagal prancūzų šaltinius - už 336 frankus) nupirko žmogus, kuris nepanoro atskleisti savo tapatybės. Nors buvo ne kartą bandoma surasti, tačiau nei paslaptingojo pirkėjo, nei juodojo Džono Di veidrodžio aptikti nepavyko.

Karališkojo astrologo pranašystės

Kas buvo šis daktaras Di, šlovė apie kurį XVI-XVII amžių sandūroje buvo paplitusi visoje Europoje? Ne vienos šalies valdovas norėjo pasikviesti daktarą į savo rūmus patarėju, žadėdamas puikų atlyginimą.

Karaliaus Henriko VIII dvaro karininko sūnus gimė Velse. Būdamas 15-os metų amžiaus įstojo mokytis į šventojo Jono koledžą Kembridže. Vėliau studijas tęsė Olandijoje ir Belgijoje. Dar pats būdamas jaunuoliu, patį. Šventosios Romos imperatorių Karolį V mokė geometrijos. O sulaukęs 23-ių metų amžiaus jau skaitė matematikos paskaitas Paryžiuje.

Puikus astronomas ir matematikas, eksperimentatorius, klasikinės filologijos ir kalbų žinovas, senovinių rankraščių kolekcionierius, didžiausios Europoje asmeninės bibliotekos savininkas,

aiškiaregys, filosofas, žmogus, kuriam užteko vos 2 valandų miego per parą - tai dar nepilna šios paslaptingos asmenybės charakteristika.

Kai Di grįžo į Angliją, dar nebuvo sulaukęs 30 metų, tačiau jau buvo pripažintu mokslininku, o Marija I Tiudor paskyrė jį karališkuoju astrologu. Ji visai neseniai atsisėdo į sostą, buvo ame jėgų žydėjime, tačiau daktaras Di kažkokiu, tik jam vienam žinomu būdu (horoskopas ar magiškasis veidrodis?) sužinojo, kad karalienės valdymas bus trumpas, ji mirs, nepalikusi įpėdinio.

Kalbėdamas su Marijos I netikra seserimi Elžbieta, kuri tuo metu buvo patekusi karalienės nemalonėn, Di išpranašavo, kad ji užims sostą ir taps karaliene. Apie šias Di pranašystes šnipai iš karto pranešė karalienei Marijai I. Karališkasis astrologas buvo suimtas ir įkalintas - „už bandymą valdovo gyvenimą paveikti magija".

Dvejus metus jis praleido įkalintas. Tuomet astrologo pranašystės išsipildė. Sostas atiteko Elžbietai. Ji visiškai pasitikėjo jaunu mokslininku, vėl jį paskyrė karališkuoju astrologu, netgi savo karūnavimo datą - 1559-ųjų metų sausio 14 d. - pasirinko pagal jo apskaičiavimus. Beveik pusę amžiaus trukęs Elžbietos I valdymas buvo nepaprastai sėkmingas - suklestėjo menas ir mokslas, išsiplėtė prekybiniai ryšiai, įvyko žymūs geografiniai atradimai. Ir šiandien istorikai mano, kad prie šio „renesanso" prisidėjo ir Džonas Di.

Karalienė palaikė daktarą ir jam suteikė plačias galimybes mokslinei veiklai. Di, pasinaudodamas karalienės parama, nemažai nuveikė savo šalies labui. Jis
sukūrė teleskopą, parengė pagrindus jūrų navigacijai, pradėjo Anglijos armijoje naudoti binoklius ir stebėjimo vamzdį. Di vienas iš pirmųjų pasiūlė panaudoti Saulės energiją, spindulius fokusuojant didžiuliu veidrodžiu. Mokslininkas dalyvavo reformuojant Grigaliaus kalendorių, parašė geografijos vadovėlį, pasiūlė nulinio meridiano idėją, kuris šiandien
žinomas kaip Grinvičo.

Slaptas mago gyvenimas

Nors daktaras Di gyveno labai aktyvų gyvenimą, domėdamasis įvairiomis sritimis, dar apie vieną jo gyvenimo pusę galima spręsti tik iš išlikusių dienoraščių bei autobiografinių traktatų. Pasirodo, garsusis mokslininkas labai rimtai žiūrėjo į okultizmo filosofiją ir magiją. Slaptų organizacijų tyrinėtojų nuomone, 1564-ais metais parašyta „Hieroglifų monada" tapo vėliau susikūrusio Rozenkreicerių ordino idėjine baze. Galima pagrįstai teigti, kad daktaras Di daug laiko skyrė slaptiems mokslams -

kabalistikai, numerologijai, alchemijai, astrologijai ir spėjimams. Jis taip pat studijavo veidrodžių savybes. Apie jo pasiekimus šioje srityje galima spręsti iš labai lakoniško užrašo: „Nesunku pagaminti veidrodį, kuris netgi tada, kai Saulę užstoja debesys, jos energija gali į pelenus paversti bet kokius akmenis ir metalus". Dabartiniai tyrinėtojai mano, kad mokslininko namuose buvo įrengta kažkoks „veidrodinių vaizdų" kabinetas.

Didelis, o gal ir pagrindinis, daktaro susidomėjimo objektas buvo magiškojo kristalo savybių tyrinėjimas ir spėjimai jo pagalba, t .y. kristalomantija. Yra išlikę duomenų, kad Di turėjo berilio žiedą, kuriuo galėjo reginius matyti ne tik jis pats, bet ir netoliese esantys kiti žmonės. Manoma kad žiede esantis kristalas buvo apdorotas ypatingu, tik pačiam Di žinomu būdu, apie ką užsiminė savo „Hieroglifų monadoje": „Graverio ypač dideliu tikslumu apdorotu berilio kristalu bus galima pamatyti viską, kas dedasi žemėje ar vandenyje".

Garsiojo žiedo, kaip ir juodojo veidrodžio, istorija žinoma tik iki 1842-ųjų metų, kai buvo parduotas aukcione. Yra žinom dar viena Džono Di relikvija -veidrodis iš nušlifuoto obsidiano (vulkaninio stiklo), kurį atgabeno ispanai iš Meksikos. Manoma, kad kažkada šį akmenį savo pranašystėms naudojo actekų žyniai. Šio veidrodžio savybės buvo tokios nepaprastos, kad net pati karalienė Elžbieta I nukeliavo į mokslininko namus, norėdama pamatyti magiškąjį instrumentą. Išliko duomenys, kad Di niekada nesiskirdavo su veidrodžiu ir jame stebėdavo netgi gana toli vykstančius įvykius. Pavyzdžiui, mokslininkas pamatė, kaip pavyduolių sukurstyta minia sudegino jo namus su unikalia senovinių rankraščių kolekcija ir „veidrodinių vaizdų" kabinetu.

Iš dienoraščio įrašų galima spręsti, kad Di ypač įsiminė 1581-ųjų metų gegužės 25 diena: „Aš ilgai žiūrėjau į kristalą ir pagaliau pamačiau!" Ką pamatė mokslininkas? Gal apie tai buvo parašyta kitoje vietoje: „Aš perskaičiau daugybę knygų, išmokau ne vieną kalbą, bendravau su įvairiais žmonėmis, daug dirbau, kad bent akies krašteliu pamatyčiau tikrąjį pažinimą... Tai pamatęs, supratau, kad išmintis negali būti pasiekta vien tik žmogaus pastangomis, viskas Tavo valioje..."

Nežemiškosios civilizacijos kalba?

Praėjo pusantrų metų, Džono Di gyvenime nutiko nepaprastas įvykis, turėjęs išskirtinių pasekmių: jis gavo dovaną iš nežemiškų būtybių. Tai atsitiko 1582-ųjų metų lapkričio mėnesį. Vakarinės maldos metu, kai jau leidosi saulė, lango fone netikėtai atsirado skleidžianti švytėjimą būtybė -berniukas, kurį daktaras Di vėliau pavadino Urieliu, t .y. „šviesos dvasia". Taip ir liko paslaptis, apie ką jiedu kalbėjo, tačiau žinoma, kad „angelas" mokslininkui padovanojo kristalą, kuris buvo „kiaušinio dydžio, perregimas ir užpildytas visomis vaivorykštės spalvomis". Kaip rašo pats daktaras Di, netrukus pasirodė arkangelas Mykolas, laikydamas rankoje ugnies kalaviją, ir įsakė: „Paimk tai, tačiau daugiau nė viena gyva būtybė prie jo negali prisiliesti!".

Pats Di angelo padovanotu kristalu ne visada galėjo iškviesti vaizdinius, todėl į pagalbą pasitelkdavo

labiau aiškiaregystėje nusimanančius pagalbininkus. Tie, žiūrėdami į kristalo viduje matomus reginius, viską pranešinėjo mokslininkui, o šis kruopščiai užrašinėjo. Edvardas Kelis, vienas iš padėjėjų, pasakojo: „Kristalo viduryje randasi kažkas panašaus į šviesos blyksnį, kuris panašus į 30-ies colių (76 cm) skersmens rutulį". Kelis tvirtina, kad švytinčioje sferoje buvo galima matyti kažkokias „dvasiškas būtybes", kurios Di perdavinėjo įvairias žinias.

Visą likusį gyvenimą - daugiau nei ketvirtį amžiaus - Di niekada nesiskyrė su šia dovana. Tam buvo svarios priežastys. Pagal išlikusius duomenis, mokslininkas, pasinaudodamas šiuo magišku kristalu, galėjo ne tik nukeliauti į kitus pasaulius, bet ir pažvelgti į ateitį.

Kaip rašė pats Džonas Di, iš nežemiškųjų protingų būtybių - elfės Madinos ir angelų Avės ir Rafaelio - išmoko paslaptingos kalbos. Kartą angelai jam kristale parodė kažkokią lentelę su raidėmis, skaičiais ir simboliais. Tai buvo labai keista abėcėlė, kuri iki šiol kelia didžiulį tyrinėtojų susidomėjimą. Tai buvo nepaprastas daktaro Di išradimas, pirmoji istorijoje žinoma dirbtinė kalba. Pats daktaras šia kalbą

vadino „jenochiška", t .y. Jenocho kalba, kuria kalba „rojuje gyvenantys angelai". Šių dienų mokslininkai ją laiko išbaigta sistema su savo abėcėle ir gramatika, o pati kalba nėra panaši nė į vieną Žemės gyventojų naudojamą kalbą. Išliko užrašų, kurios daktaras Di padarė šia kalba, fragmentai. Mokslininkai mano, kad šiuose užrašuose perteikiamos matematinės žinios, kurių lygis žymiai lenkė ano meto žinias. Kontaktai su „angelais" truko keletą metų, visą tą laiką Di gaudavo iš jų nepaprastas tiems laikams žinias.

Įdomiausia tai, kad stebuklingas „angelo akmuo" nedingo, kaip paprastai nutikdavo su relikvijomis. Per keturis amžius jis keliavo iš rankų į rankas, o dabar yra saugomas Britų muziejuje. Administracija neleidžia nei tirti šį kristalą, nei juo pasinaudoti.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.06.2019 laikas 19:21 Receptai – Patiekalai Studentiškas kugelis (greitkugelis)

Studentiško kugelio (greitkugelio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 22:00 Receptai – Patiekalai Pyragaičiai su kumpiu ir sūriu prie arbatos!

Aš myliu skanius ir paprastus receptus! Išsamų maisto gaminimo receptą rasite trumpame vaizdo įraše

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant diabetu
Diabetas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai sergant diabetu, diabetas, diabeto gydymas, receptai diabetui, vaistažolės diabetui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau