Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Rugsėjo » 17

Marijampolės danguje užfiksuoti anomalūs dariniai ir objektai

Ankstų ketvirtadienio rytą, dar neprašvitus, Marijampolės gyventoja danguje pastebėjo neįprastai žibantį objektą. Dar įdomiau tai, kad jis buvo matomas ne vieną valandą.

„Dabar danguje matau ryškiai šviečiantį objektą. Įdomu, kas tai? Fotografuojant priartinus jis keitė pavidalą“, – pastebėjimais dalijosi skaitytoja Rasa Stukaitė.

Dar neprašvitus ji rytinėje pusėje užfiksavo kelias šio neatpažinto skraidančio objekto (NSO) nuotraukas – jos darytos nuo 5.22 val. iki 5.39 val.

Auštant, apie 6.46 val., Rasa užfiksavo dar vieną nuotrauką – joje vis dar buvo matomas ryškiai

spindintis objektas danguje. Po daugiau nei valandos, važiuodama į darbą, ji nufotografavo dar kelis vaizdus, kuriuose jau buvo matomi ryškų pėdsaką danguje paliekantys objektai, primenantys lėktuvus.

„Kaip matoma nuotraukose, jis judėjo. Vienoje pirmojo laiško (naktinėje) nuotraukoje, kurioje atrodo, kad nieko nėra, priartinus aiškiai matyti, kad tai – meteoras. Bent aš taip manau“, – svarstė skaitytoja.

Meteorai yra į Žemės atmosferą dideliu greičiu įskrieję ir sudegę objektai (stambesni, planetos paviršių pasiekę kosminiai kūnai vadinami meteoritais). Smulkūs meteoroidai atmosferoje sudega per akimirką, itin stambūs kūnai gali dangų skrosti kelias ar net keliolika sekundžių. Prieš kelerius metus toks įvykis nutiko Rusijoje, Čeliabinske.

Kadangi Marijampolės padangėje NSO žibėjo daugiau nei valandą, tai negali būti nei į meteoritas, nei, tuo labiau, meteoras. Be to, stambaus meteorito sprogimą būtų ne tik pamatęs, bet ir girdėjęs (bei pajautęs) ne vienas gyventojas.

Skirtingi objektai?

Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas svarstė, kad moteris danguje užfiksavo kelis skirtingus objektus.

„Švieselė naktinėse nuotraukose man primena ne kartą matytą vaizdą – kiniškus dangaus žibintus. Tokia būtų mano versija. O dieną darytose nuotraukose aiškiai matyti lėktuvų pėdsakai, nesunku atskirti du variklių paliktus takus“, – sakė A.Šumskas.

Tokius įtarimus sustiprina tai, kad nuotraukos darytos skirtingu metu, skirtingais kampais. Vienur matomos namų antenos, kitur – medžiai.

Be to, dieninėse nuotraukose užfiksuoto objekto metamas pėdsakas per kelias minutes pakeičia kryptį, danguje nelieka debesų. Spindintis taškas šių pėdsakų gale veikiausiai tėra saulės atspindys nuo lėktuvo korpuso.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 10:57 Receptai – Patiekalai Geltonžiedis barkūnas nuo širdies - kraujagyslių ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Stenokardija, Koronarinių kraujagyslių trombozė. Ingredientai: vaistinis geltonžiedžis barkūnas.

Skaityti daugiau

22.10.2019 laikas 21:23 Receptai – Patiekalai Magišką Desertas Jorkšyro Keksas. Receptas

Šį magišką desertą verta pradėti gaminti jau iš vakaro. Pradžiai dėk arbatžoles į gilų indą ir užpilk verdančiu vandeniu. Palaikyk 20 min, paskui perkošk ir palik tik skystį. Paskui įpilk viskio, uždenk maistine plėvele ir pali...

Skaityti daugiau

13.11.2019 laikas 19:34 Receptai – Patiekalai Burnoje tirpstantis šokoladinis keksas
Sviestą kaitinkite puode, kol ištirps. Suberkite cukrų, kakavos miltelius, supilkite pieną. Viską išmaišykite ir pakaitinkite minutę laiko. Puodą nukelkite nuo kaitlentės. Į dubenį suberkite smulkintą šokoladą ir ant jo užpilkite ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau