Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Spalio » 20

Milžinišku greičiu praskries neaišku iš kur atsiradęs asteroidas

NASA specialistai netikėtai aptiko milžinišką asteroidą, praskriesiantį pro Žemę spalio 31-ąją. Dangaus kūną, gavusį pavadinimą TB145, užfiksavo Havajuose įrengta automatinė sistema „Pan-STARRS“, pranešė gizmag.com.

Pasak astronomų, asteroidas praskries už 499 tūkst. kilometrų nuo žemės. Tai tik 1,3 karto toliau nei atstumas nuo Žemės iki Mėnulio. Kosminiais masteliais matuojant, atstumas visai nedidelis.

TB145 lekia 35 km per sekundę greičiu. Palyginimui, 2013 metų vasario 15 dieną virš Čeliabinsko 50 km

aukštyje sprogęs meteoritas skriejo 19 km per sekundę greičiu, o jo skersmuo siekė vos 17 metrų.

Specialistų paskaičiavimais, asteroido TB145 skersmuo siekia nuo 280 iki 620 metrų. NASA mokslininkai jo anksčiau nepastebėjo dėl nenuspėjamos trajektorijos ir didžiulio greičio. Vis dėlto prognozuojama, kad šis asteroidas nesukels jokios grėsmės Žemei.

Kitas panašaus dydžio asteroidas – 1999 AN10 – pro Žemę praskries tik 2027 metais. Žinoma, jeigu vėl netikėtai nebus atrastas koks nors iki šiol nežinomas dangaus kūnas, kurio kelyje gali pasitaikyti Žemė.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.06.2019 laikas 16:29 Receptai – Patiekalai Trapių žagarėlių receptas
Trapių žagarėlių receptas. Pasigaminkime skanius žagarėlius. Labai paprastas, greitai pagaminamų, skanių, trapių žagarėlių receptas.

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 11:49 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo slogos

Sloga liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo slogos, receptai nuo slogos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, slogos gydymas, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

14.12.2018 laikas 10:01 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis svarainiais

Svarainiai liaudies medicinoje, svarainiais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina. Liaudies medicinos specialistai rekomenduoja vartoti svarainius sergant skrandžio arba žarnyno veiklos sutrikimai...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau