Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2016 » Kovo » 17

„Mirties žvaigždė“ kada nors sunaikins ir mūsų planetą

Astronomai jau kurį laiką stebi priešmirtines žvaigždės „WD 1145+017“ konvulsijas – virtusi baltuoju nykštuku ji lėtai į gabalus drasko šalia esančias planetas. Mokslininkai, stebintys šį vaizdą galingiausiais Žemėje esančiais teleskopais, mano, kad „Mirties žvaigžde“ virtęs baltasis nykštukas jau sunaikino bent 15 dangaus kūnų. O kada nors tokiu nykštuku gali virsti ir Saulė.

„Baigiantis kurui mūsų Saulė vieną dieną išsipūs ir virs raudonuoju milžinu, kuris praris Merkurijų, Venerą ir, galbūt, net Žemę. Po to jis virs baltuoju nykštuku. Stebėdami šį nykštuką matome galimą Saulės sistemos ateitį“, – space.com sakė Voriko universiteto astronomas Borisas Gansicke’as.

Savo planetas ir praskrendančius asteroidus naikinantis baltasis nykštukas „WD 1145+017“ nuo Žemės nutolęs 570 šviesmečių. Jis stebimas Mergelės žvaigždyno ribose.

Mirties žvaigždė B.Gansicke’as nurodo, kad per kelis mėnesius nuo to laiko, kai buvo pradėtas stebėti, baltasis nykštukas-žudikas išvystė aktyvią veiklą: „Neįtikėtina, kad galime tokius dramatiškus įvykius matuoti žmonėms suvokiamu laiku. Komanda jau nustatė šešias, bet garantuotai yra daugiau – gal 10, gal 15 – kūnų, kuriuos žudikas sunaikino.“

Mirties žvaigždės orbitoje matomi objektai sukasi aplink ją įprastu planetų sistemai atstumu ir kiekvienas jų du ar keturis kartus didesnis už pačią žvaigždę. Atronomai mano, kad dabar tai didžiuliai dujų ir dulkių debesys.

„Vidutinis nykštuko šviesą blokuojančios medžiagos kiekis nuo mažiau negu 1 proc. pakilo iki 10-11 procentų. Manome, kad taip atsitiko dėl nuolaužų gausos, kuri atsirado byrant planetoms. Dabar pradėsime ieškoti kitų analogiškų sistemų. Jei gausime duomenų ir iš jų, galėsime nustatyti panašumus bei skirtumus ir geriau suvokti planetų sistemos susinaikinimo procesą“, – sakė astronomas B.Gansicke’as.

„Mes stebime Saulės sistemos sunaikinimą. To joks žmogus dar niekada nematė“, – lenta.ru cituoja Harvardo-Smitsono astrofizikos centro tyrėją Andrew Vanderbugą.

Pirmą kartą šią katastrofą mokslininkai užfiksavo kosminiu Keplerio teleskopu, kuris ieško tolimų planetų. Baltojo nykštuko šviesa prigesdavo kas 4,5 val., dėl to buvo padaryta išvada, kad aplink ją 837 tūkst. km atstumu sukasi planeta. Yranti planeta, nes už savęs ji palieka ilgą medžiagos šleifą. Vėliau, prisijungus kitiems didiesiems teleskopams, buvo aptikta keletas mažesnių aplink sužvėrėjusią žvaigždę besisukančių kūnų, kurie taip pat sparčiai yra.

Baltuoju nykštuku žvaigždė „WD 1145+017“ virto prieš 175 mln. metų, o jos planetos visiškai bus sunaikintos dar po milijono metų. Ir tuomet apie sistemos praeitį bus galima spėti tik iš sunkiųjų elementų spektro mirštančios Saulės šviesoje.

Astrofizikai mano, kad mūsų Saulė raudonuoju milžinu virs po kokių 7,5 mlrd. metų. Na, o jau po to kažkada ji taps baltuoju nykštuku ir „Mirties žvaigžde“.

Tiesa, realiai mums tikriausiai labiau reikėtų bijoti „Mirties žvaigždės“ iš „Žvaigždžių karų“ – ji irgi naikino planetas ir ją sukūrė žmonės. Tad tai galėtų įvykti gerokai anksčiau.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Skanių varškės spurgų receptas
Gaminame. Varškės spurgos Į dubenį dedame varškę, pertriname šakute, mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, vanilinį cukrų. Sodą nugesiname šlakeliu acto ir taip pat pilame į dubenį. Visus ingredientus gerai išmaišome, dalimis ...

Skaityti daugiau

16.11.2019 laikas 21:46 Receptai – Patiekalai Sultingi obuolių varškės blynai pusryčiams. Nepakartojamas skonis!
Šie varškėčiai yra skanesni ir švelnesni nei tradiciniai. Nepakartojamas skonis! Patiekiame su grietine.

Skaityti daugiau

11.09.2019 laikas 19:30 Receptai – Patiekalai Karališkas obuolių pyragas: stulbinančiai skanus
Skanus pyragas su trapia tešla, grietinėle ir traškiu pabarsimu. Tikrai karališkas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau