Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Gegužės » 12

Mokslininkai stebi rečiausią kosminį įvykį

Milijardus kartų už Saulę didesnės juodosios bedugnės – bene daugiausiai mįslių mokslininkams keliantys objektai kosmose. O tokių milžinių susijungimas yra įdomesnis ir vertingesnis už bet kokį lobį.

Manoma, kad kiekvienos galaktikos centre tūno juodoji bedugnė, taip pat ir mūsiškiame Paukščių Take. Kartais dvi galaktikos pernelyg suartėja ir susijungia. Tokį reiškinį ir užfiksavo Merilendo universiteto astronomai, kurie mano, kad susijungusių galaktikų juodosios bedugnės įsisuko į gravitacinį „šokį“.

Apie tai byloja neįprastas pulsuojantis kvazaras, kuris buvo aptiktas po galaktikų susijungimo, rašo iflscience.com. Kvazarais vadinami aktyvūs galaktikos branduoliai, kurių spinduliavimo energijos šaltinis yra medžiagos akrecija į juodąją bedugnę (juodosios bedugnės, dėl milžiniškos masės ir traukos, ryja visa, kas pasitaiko jų kelyje).

Kokiu būdu jie susidaro ir kodėl kvazarai egzistavo tik ankstyvuoju Visatos plėtimosi laikotarpiu (artimiausias kvazaras yra už 2 mlrd. šviesmečių), mokslininkai nežino.

Mokslininkų dėmesį patraukęs kvazaras PSO J334.2028+01.4075 šviesėja ir tamsėja tarsi blyksinti lempa, tačiau jo periodas siekia ne kelias sekundes, o 542 Žemės dienas (tiek laiko trunka vienas „žybsnis“). Manoma, kad šio kvazaro „namai“ yra 10 mlrd. kartų už Saulę sunkesnė dvinarė juodoji bedugnė.

Kitaip sakant, tai yra dvi viena aplink kitą besisukančios juodosios bedugnės. Tolimesni šio objekto stebėjimai mokslininkams gali suteikti vertingų žinių apie juodųjų bedugnių susijungimus. Teoriniai modeliai nesugeba paaiškinti, kaip turėtų atrodyti toks kosminis įvykis.

Merilendo universiteto baigiamojo kurso studentė ir tyrimo autorė Tingting Liu teigė: „Kompaktiškos dvinarės juodosios bedugnės-kandidatės atradimas padės geriau suprasti menkai ištirtus galutinius supermasyvių juodųjų bedugnių susijungimo etapus.“

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.09.2018 laikas 12:18 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Leukomos gydymui

Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Leukoma liaudies medicinoje, Leukoma, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo leukomos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicin...

Skaityti daugiau

07.09.2018 laikas 08:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Niežų gydymui

Niežai liaudies medicinoje, Niežai, liaudiškomis priemonėmis, patarimai nuo niežų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:57 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai epilepsijai gydyti

Epilepsija liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai epilepsijai gydyti, epilepsija, epilepsijos gydymas, receptas epilepsijai, vaistažolės epilepsijai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
15.04.2024 laikas 19:39 Kaip iš tikrųjų įveikiate stresą: nerimo testas

Šis psichologinis asmenybės testas parodys, kaip iš tikrųjų jaučiatės stresinėse situacijose, ar sugebate susidoroti ramiai, ar esate linkę į emocijas.

Skaityti daugiau

15.04.2024 laikas 06:59 2024 m. balandžio 15 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?
2024 m. balandžio 15 d. žada būti galimybių ir pokyčių kupina diena. Žvaigždės sako, kad kiekvienas Zodiako ženklas gali tikėtis tam tikrų pokyčių savo gyvenime. Pažvelkime, ko kiekvienas ženklas gali tikėtis šią dieną....

Skaityti daugiau

14.04.2024 laikas 19:24 Ar sugebate "eiti galva į galvą": šis testas atskleis visą tiesą [testas]
Ne kiekvienas žmogus dėl savo tikslų pasiekimo gali pradėti kovą ir varžytis, dažniausiai žmonės mieliau nesileidžia į tiesioginius konfliktus. Nors yra ir tokių, kurie renkasi karo, o ne diplomatijos kelią. Atlikite psichologinį testą ir sužinokite,...

Skaityti daugiau