Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Dirbtinis Intelektas » 2016 » Balandžio » 27

Mokslininko planas: kaip padaryti žmogų nemirtingą

Tuo metu, kai technologijų kūrėjai svajoja naujais prietaisais ar išmaniosiomis programėlėmis patobulinti mūsų gyvenimą, vienas rusų milijonierius siekia jį negrįžtamai pakeisti. Jis ketina žmogaus smegenyse esančią informaciją įkelti į kompiuterius ir taip padaryti mus nemirtingus.

Per artimiausius 30 metų mums tikrai pavyks sukurti tai, kas leis gyventi amžinai, teigia Dmitrijus Ickovas. 35 metų vyras nusprendė palikti verslo pasaulį, kad galėtų visą savo laiką skirti dalykams, kurie ateityje turėtų pasitarnauti žmonijai. Bet ar įgyvendinti šią kvapą gniaužiančią ambiciją iš tiesų įmanoma?

Dirbtinis intelektas

Kol kas mirtis neišvengiama, nes, mums senstant, kūno ląstelės palaipsniui praranda galimybę atsinaujinti, dėl to pažeidžiama širdis ir kraujagyslės, atsiranda kitų senatvinių ligų, dėl kurių miršta du trečdaliai žmonių. D.Ickovas savo drąsiu planu ketina nugalėti senėjimą. Naudodamasis pažangiausiomis technologijomis, jis nori atverti žmogaus smegenų paslaptis, o tuomet individo protą perkelti į kompiuterius ir taip išlaisvinti žmogų iš biologinio kūno varžtų. Taigi jo tikslas – perkelti vieną asmenybę į visiškai naują kūną.

Mokslinio D.Ickovo tyrimo vadovas daktaras Randalis Koene juokiasi iš kiekvieno, kuris mano, kad D.Ickovas prarado realybės suvokimą. Visi įrodymai rodo, kad teoriškai D.Ickovo sumanymas įmanomas.

Mokslininkas teigia, kad neurologai dar turi išaiškinti, kaip veikia mūsų smegenys. Jos sudarytos iš 86 mlrd. nervinių ląstelių – neuronų, kurie vieni kitiems perduoda informaciją siųsdami elektros signalus. Tačiau kaip tiksliai mūsų smegenys generuoja protą, išlieka didžiausia mokslo paslaptimi. Mokslininkai negali įminti klausimo, kaip iš fizinio substrato ląstelių, kurios jungia smegenis, pereiti į žmonių psichikos pasaulį, mintis, atsiminimus ar jausmus.

Kad sugebėtų atsakyti į šį neišspręstą klausimą, daug neurologijos tyrėjų bando pažiūrėti į smegenis tarsi į kompiuterį ir įvairiais skaičiavimais išmatuoti mūsų elgseną. Štai čia ir gimsta idėjos, kaip protą perkelti į kompiuterį.

Taip mano ir daktaras Kenas Hayworthas – jis tiki, kad, į visumą sujungus sudėtingas neuronų gijas mūsų smegenyse, bus galima iššifruoti visą informaciją, kuri atskleistų mūsų vidinį pasaulį – mūsų asmenybes. Kaip kietajame kompiuterio diske esanti informacija yra tik daugybė vienetų ir nulių kombinacijų, kurias galima pernešti į kitą kompiuterį, lygiai taip pat visą žmogaus smegenyse slypinčią informaciją su sudėtingomis jungtimis ir kodais turėtų būti galima perkelti iš fizinio kūno į kompiuterio kontroliuojamą robotinį kūną.

D.Ickovas ir jo ambicinga mokslininkų komanda teigia, kad pirmiausia jų užduotis iki 2020 m. sukurti avatarą – robotą, kurį būtų galima valdyti protu. Vėliau reikėtų sukurti avatarą, į kurį žmogaus smegenys būtų perkeltos po mirties. Galiausiai 2045 m. tikimasi sukurti avatarą su dirbtinėmis smegenimis, kuriose galėtų būti „sudėta“ žmogaus asmenybė. Taigi siekiama sukurti hologramos tipo avatarą, kuris pradėtų naują žmonijos erą.

Vis dėlto daugybė mokslininkų ginčijasi, kad dinamiška smegenų veikla, nuo kurios priklauso žmogaus būsena, tiesiog negali būti atkartota. Teigiama, kad neįmanoma kodais užrašyti žmogaus intuicijos, meilės ar neapykantos. Visų šių žmogui būdingų savybių tiesiog neįmanoma supaprastinti ir paversti algoritmais ir taip perkelti kodus į kompiuterį.

Maža to, nors ir pripažindami, kad teoriškai galimybė mūsų protus įkelti į kompiuteris egzistuoja, dalis tyrėjų atkreipia dėmesį, jog ši idėja sukeltų mokslo revoliuciją ir nemažai rizikos. Juk, esant galimybei mūsų jausmus ir mintis paversti kompiuterių kodais ir algoritmais, atsirastų galimybė klonuoti mūsų protus, o tai jau remtųsi į etiškumo principus.

Nors utopinė D.Ickovo idėja kol kas daugeliui atrodo sunkiai pasiekiama, akivaizdu, kad ateinančiais dešimtmečiais mokslui kils iššūkių, kurie mūsų gyvenimą gali pakeisti negrįžtamai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://Lrt.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.06.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Avokado užtepėlė

Avokadą nulupame, išimame kauliuką ir minkštimą sutriname šakute, dedame išspausto česnako, apšlakstome citrinos sultimis.

Skaityti daugiau

11.09.2018 laikas 10:24 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai menstruacijų negalavimų gydymui

Menstruacijos (mėnesinės) liaudies medicinoje, Menstruacijos (mėnesinės), receptai nuo menstruacijos, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 19:16 Receptai – Patiekalai Sausainiai “Karakumas”
Dažnai kepiau šį skanėsta, bet nežinojau, kad jis vadinamas “Karakumas”. Kaip iškepti sausainius „Karakumas“.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau