Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2015 » Rugpjūčio » 29

Nacių traukinio lobių jau nori Rusija ir žydai

Diskusijos apie traukinį su nacių auksu – vis garsesnės, o aistros, kam atiteks lobis – vis karštesnės.  Šią savaitę viešai paskelbta žinia, kad pietvakarių Lenkijoje galbūt aptiktas legendomis apipintas nacių traukinys su įspūdingu lobiu, įgauna vis didesnį pagreitį. Regis, iš pradžių pikantiška laikyta žinia virsta svarbiu klausimu ne tik Lenkijoje, bet ir visame pasaulyje.

Lobio jau nori Rusija?

Lenkijos valdžios institucijos atrėmė rusų bandymą iš anksto pasisavinti paslėpto nacių traukinio turinį, kai šie pareiškė savo teises į Antrojo pasaulinio karo lobius, rašo „The Telegraph“.

„Analizė, kurią atlikome su savo teisininkais, gana aiškiai rodo, kad tuo atveju, jei traukinys bus rastas, jis priklausys valstybei“, – radijo interviu sakė Lenkijos kultūros ministerijos vyriausiasis paveldo puoselėtojas Piotras Zuchowskis.

Atrodo, kad taip jis davė atsaką Rusijos valstybinėje žiniasklaidoje pasirodžiusiems pranešimams, jog Maskva pretenduos į turtus, kurie bus iškasti iš po žemių pietvakarių Lenkijos dalyje, Valbžycho apylinkėse. Esą tai būtų kompensacija už Rusijos praradimus karo metu.

Kylant vis didesniems ginčams, kam priklausys iškasti lobiai, Lenkijos valdžios institucijos perspėjo, kad teks mažiausiai „kelis mėnesius“ palaukti, kol traukinys bus iškastas, o jo turinys paskelbtas.

Propagandinis Rusijos tinklalapis „Sputnik“ citavo „žmogaus teisių advokatą“, kuris teigė, kad bet koks rastas lobis turėtų atitekti Rusijai, kad šaliai būtų tinkamai kompensuota už praradimus, kuriuos patyrė karo metu.

„Rusijos atstovai, be jokių abejonių, turėtų dalyvauti bandant nustatyti daiktų, kurie bus rasti traukinyje, vertę“, – sakė teisininkas Michailas Joffe.

„Šiuo atveju Lenkija privalo į procesą įtraukti tarptautinius ekspertus, kad būtų išaiškinta, kas yra traukinio krovinyje.

Jei nuosavybė buvo paimta iš teritorijos, kuri priklausė buvusiai SSRS, krovinys, atsižvelgiant į tarptautinę teisę, turi būti perduotas Rusijai“, – tęsė M.Joffe.

Lobis sudomino ir žydus

Penktadienį P.Zuchowskis pranešė, kad objektą rado du anoniminiai lobių ieškotojai.

Jis teigė matęs vaizdus, kurie buvo padaryti su GPR prietaisu, ir atrodo, kad šie vaizdai patvirtina traukinio egzistavimą.  Vroclavo radijas pranešė, kad traukinys paslėptas keturių kilometrų ruože nuo bėgių, kurie jungia Vroclavą ir Valbžychą, netoli pastarojo miesto.

Viceministras taip pat atskleidė, kad traukinio vietą gulėdamas mirties patale atskleidė vyras, kuris dalyvavo jį slepiant.

„Tai pasaulinės reikšmės radinys, kuris prilygsta Titaniko atradimui“, – Vroclavo radijui teigė advokatas Jaroslawas Chmielewskis, kuris praėjusį mėnesį apylinkės tarybai parašė traukinį radusių vyrų vardu.

Pasaulio žydų kongresas taip pat pretenduoja į traukinyje esančius daiktus, kurie galėjo būti konfiskuoti nacių pareigūnų.

„Jei kažkurie iš tų daiktų buvo konfiskuoti iš žydų, prieš juos nužudant ar išsiunčiant į stovyklas, reikia imtis visų priemonių, kad jie būtų grąžinti teisėtiems savininkams ar jų paveldėtojams“, – sakė organizacijos generalinis direktorius Robertas Singeris.

„Tuo atveju, jei nebus rasti išgyvenusieji ar jų paveldėtojai, auksas ir bet kokia kita nuosavybė, kuri priklausė žydų šeimoms ar įmonėms, turės būti panaudoti padėti išgyvenusiems Lenkijos žydams.

Jie, deja, niekada nesulaukė adekvačios kompensacijos iš Lenkijos valstybės už kančias, kurias teko iškęsti, ir katastrofiškus ekonominius praradimus per holokaustą.

Mes tikimės, kad Lenkija šiuo atžvilgiu imsis tinkamų priemonių“, – kalbėjo P.Singeris.

Ar legenda – tikra?

Nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos sklandė legendos apie be pėdsako dingusį traukinį su nacių auksu. Šie gandai ypač klestėjo Pietvakarių Lenkijoje, netoli Čekijos sienos esančiame Valbžycho mieste.

Karo pabaigoje vokiečiai iškasė požeminių tunelių tinklą kalnuotame Valbžycho regione ir Vroclavo mieste. Manoma, kad būtent iš šio miesto traukinys tuo metu ir išvažiavo.

Karo metu ta teritorija priklausė Vokietijai, tačiau jam pasibaigus atiteko Lenkijai.

Lobių ieškotojai šio traukinio ieškojo nuo pat karo pabaigos. Jo sovietiniu laikotarpiu ieškojo ir Lenkijos armija, bet taip niekam ir nepavyko rasti paslaptingojo traukinio.

Vis dar nežinoma, kas yra traukinyje, tačiau Lenkijos pareigūnai patvirtino, kad du lobių ieškotojai gaus savo dalį.

„Jei bus patvirtinta, kad traukinyje vertingi daiktai, radusieji gali tikėtis 10 proc. jų vertės premijos. Apdovanojimą vyrai gaus iš ministerijos arba nuosavybės savininkų.

Be abejonės, visi vertingi daiktai bus grąžinti teisėtiems savininkams, jei juos pavyks rasti“, – sakė P.Zuchowskis.

„Aš esu daugiau nei 99 proc. tikras, kad šis traukinys egzistuoja“, – penktadienį pareiškė jis.

Anksčiau kalbos apie nacių turtus Valbžyche davė pagrindo spekuliacijoms, kad caro gintaro kambarys, apie kurio egzistavimą lobių ieškotojai pranešė daugybėje kitų pasaulio vietų, taip pat yra šiame regione ir būtent tame tunelyje, kuris veda į Valbžycho pilį.

Vis dėlto, nepaisant pastangų, kurios buvo įdėtos į jo paieškas, nieko nepavyko rasti.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.08.2018 laikas 08:11 Receptai – Patiekalai Plaukų stiprinimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Plaukų stiprinimas liaudies medicinoje, Plaukų stiprinimas, receptai stiprinti plaukus, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 18:07 Receptai – Patiekalai Skanus šokoladinis bananų tortas per 15 minučių

Tai labai skanus šokoladinis bananų tortas. Gaminamas ne ilgiau, kaip 15 minučių. Jei pageidaujate, galite leisti pastovėti, kad susigertų visi produktai ir įgautų ypatingą aromatą. Niekas net neatspės, kad ten sausainiai.

...

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:59 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kraujavimo iš nosies

Kraujavimas iš nosies liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kraujavimo iš nosies, kraujavimas, nosis, vaistažoles, receptai kraujavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau