Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2016 » Gegužės » 27

NASA meluoja žmonėms apie asteroidų dydį

Buvęs „Microsoft“ vyriausiasis technologas apkaltino NASA klaidingai įvertinus daugiau nei 157 tūkst. netoli Žemės skriejančių asteroidų dydį.

Milijardierius Nathanas Myhrvoldas paskelbė dokumentą, kuriame teigiama, kad NASA statistika apie šių asteroidų dydį yra kupina klaidingų vertinimų: „Nė vieno šių rezultatų neįmanoma pakartoti. Ieškojau netikslumų ir jų radau kiekviename vertinimo etape“.

Sciencealert.com rašo, kad išsigąsti dėl artėjančių asteroidų ar planuoti susidūrimus su jais tikrai neverta, nes tikimybė, kad didelis uolos gabalas, keliaujantis kosmosu, susidurs su Žeme yra tik viena iš 10 tūkst. Tai reiškia, kad mirtinos virusinės ligos žmonijai yra grėsmingesnės nei 5 kilometrų skersmens uola iš kosmoso.

NASA meluoja žmonėms apie asteroidus

Prielaidą, kad NASA klysta, iškėlęs žmogus tvirtina, kad „NASA duomenys yra iš esmės netinkami. Deja, mes jau niekada negalėsime būti tokie tikslūs, kaip tikėjomės“.

Šis fiziko išsilavinimą turintis žmogus jau yra pagarsėjęs kaip „statistikos policininkas“. Ypač garsiai nuskambėjo jo diskusija su Floridos universiteto paleontologu Gregory M. Ericksonu, kuris suklydo bandydamas įvertinti dinozaurų augimo tempus keliuose moksliniuose darbuose.

Panašu, kad du tyrimai, publikuoti žurnale „Nature“ turėjo būti ištaisyti atsižvelgiant į kritiką.

Šiuo metu jis užsipuolė NASA mokslininkus, kurie remdamiesi savo teleskopu WISE ir misijos NEOWISE duomenimis, stengiasi atrasti kaip įmanoma daugiau asteroidų.

2011 m. tyrimo ataskaitoje NASA mokslininkai pranešė, kad, vertinant asteroidų diametrą, šiek tiek suklysta ir kad siekiant realiai įvertinti jų dydį, visus jų matmenis reikėtų padidinti 10 proc.

Tačiau N. Myhrvoldas tvirtina, kad klaidos daug didesnės nei 10 proc. Remiantis juo, numatytą visų asteroidų dydį reikėtų padidinti bent 30 proc., ir tik tada tai atspindėtų realybę.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://delfi.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.06.2019 laikas 18:26 Receptai – Patiekalai Kiaulienos karbonadas

Gaminame. Kiaulienos karbonadas. Kiaušinį išplakame. Kiaulieną pjaustome 1,5-2 cm storio gabaliukais, gerai išmušame, apibarstome druska, pipirais, pavilgome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame...

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Nasturta gydo širdies ligas
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintų nasturtų žiedai, Nasturtų lapai

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 16:29 Receptai – Patiekalai Trapių žagarėlių receptas
Trapių žagarėlių receptas. Pasigaminkime skanius žagarėlius. Labai paprastas, greitai pagaminamų, skanių, trapių žagarėlių receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau