Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Gegužės » 5

NASA testuoja šviesos greičio variklius EmDrive

Jie į Mėnulį nuskraidintų per 4 val., o kelionė prie Saulei artimiausios Kentauro Alfos sistemos su tokiais varikliais truktų ne keliasdešimt tūkstančių metų, o tik apie šimtmetį. Maža to, kada nors ateityje ši technologija galbūt bus ištobulinta taip, kad tokie varikliai viršytų šviesos greitį ir fantastinės kelionės į kitas galaktikas taptų tikrove.

Varikliai veikia elektromagnetinio poveikio pagrindu – elektros energija paverčiama reaktyvine galia, ir erdvėlaiviui nebereikia standartinio raketinio kuro. Pagal klasikinės fizikos dėsnius, tai nėra įmanoma, nes pažeidžia inercijos tvermės dėsnį (angl. - law of conservation of momentum). Bendrai kalbant, šis dėsnis apibrėžia tokį dalyką: jei sistema nepatiria išorinio poveikio, sistemos inercija yra pastovi.

Ar tokie varikliai viršytų šviesos greitį ir fantastinės kelionės į kitas galaktikas taptų tikrove?

EmDrive – hipotetinė raketinių variklių sistema, kurią 2000 m. pasiūlė britų inžinierius Rogeris Shawyeris. Jos veikimo principas toks: magnetronai generuoja mikrobangas. Jų energija kaupiama specialioje siaurėjančioje uždaroje metalinėje patalpoje, prie kurios prijungtas rezonatorius. Taip variklis generuoja trauką. Kad magnetronai generuotų mikrobangas, reikia elektros energijos šaltinio. Šią būtų galima gauti konvertuojant saulės energiją. Taigi, kosmose tokiam varikliui nereikėtų jokių raketinių degalų – nei naudotis, nei gabentis, nei gaminti.

Pirmieji R. Shawyerio idėją įgyvendinti mėgino kinai. 2009 m. kinų inžinierių brigada sukūrė 720 miliniutonų traukos galios variklį, kurio pakako palydovui. Vis dėlto rezultatai buvo vertinami kontraversiškai ir beveik niekas netikėjo, kad kinams pavyko tokį variklį pasigaminti.

Pernai Pensilvanijos mokslininkas Guido Fetta su kolegomis iš NASA Eagleworks publikavo straipsnį, kuriame pristatė savo modelį "Cannae Drive". Ši sistema generuoja tik 30-50 mikroniutonų (mažiau nei tūkstantoji dalis šiuolaikinių joninių variklių galios).

Rogerio Shawyerio EmDrive sistemos koncepcija

Svetainėje NasaSpaceFlight.com diskutuojama, kad NASA šiuo metu neva vėl testuoja tokius variklius. Tiesa, skeptiškiau nusiteikę diskusijos dalyviai tokią variklių technologiją ir jos inžinierių pasiekimus kritikuoja argumentuodami, jog tokie variklių testai nebuvo atlikti vakuume.

Fizikai sako, kad dalelės vakuume negali būti jonizuojamos. Tačiau naujausi NASA eksperimentai tai lyg ir paneigia.

"NASA sėkmingai išbandė EmDrive visiškame vakuume – toks testas sėkmingai atliktas pirmą kartą, - pareiškė tyrėjai. – Todėl NASA Eagleworks anuliavo vyravusią hipotezę, kad galios matavimai buvo sąlygoti šiluminės konvekcijos procesų."

Vis dėlto oficialiame NASA tinklalapyje apie šią variklių technologiją rašoma taip: "Per pastaruosius metus buvo prikurta daugybė absurdiškų teorijų. Deja, artimiausioje perspektyvoje erdvę iškreipiantys varikliai tėra svajonė."
 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://technologijos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.12.2017 laikas 13:22 Receptai – Patiekalai Receptas lieknėjantiems (gervuogių, beržo, šalpusnio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: gervuogių lapų, beržo lapų, ankstyvojo šalpusnio lapų

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 21:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Šlapimo pūslės akmenligės gydymui
Šlapimo pūslės akmenligė liaudies medicinoje, Šlapimo pūslės akmenligė, receptai nuo šlapimo pūslės akmenligės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolė...

Skaityti daugiau

03.01.2018 laikas 14:29 Receptai – Patiekalai Maitinamoji, tonizuojamoji kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trinys, Grietinė, Citrinos žievelė, Alyvuogių aliejaus

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau