Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Rugsėjo » 25

Natūralus kandidozės nugalėjimas

Candida albicans ir candida tropicalis yra pavadinti mieliagrybiai, gyvenantys mūsų virškinamajame trakte ir gleivinėse. Mieliagrybių yra kiekviename iš mūsų. Mes gimėme su jais. Candida paprastai gyvena taikoje su kita mūsų žarnyno flora, acidophylus ir bifido bakterijomis. Šios bakterijos reguliuoja grybelio augimą, neleisdamos jam išbujoti. Pagrindinė grybelio funkcija yra naikinti pūvantį maistą, (kuris būna dėl blogo virškinimo, sąlygoto mažo skrandžio rūgšties kiekio), kol potencialiai pavojingos bakterijos nepradėjo daugintis ir kelti grėsmę mūsų sveikatai. Kai mes mirštame grybelis suardo mūsų kūną, panašiai, kaip grybelis supūdo nupjautą medį. Candida paprastai yra kontroliuojama gerųjų žarnyno bakterijų ir imuninės sistemos, bet esant tam tikroms sąlygoms, gali pradėti nekontroliuojamai augti, plėstis, kolonizuoti žarnyną. Esant tokiam procesui, grybelis gali pragraužti žarnos sieneles, pasklisti kraujagyslėmis ir infiltruotis į kitus audinius. Normaliai nepiktybinis grybelis gali virsti į agresyvų, destruktyvų patogeninį grybelį, kuris tampa priežastimi daugybės, atrodytų tarpusavyje nesusijusių, sveikatos problemų. Ši būklė/liga yra žinoma, kaip sisteminė kandidozė.

SIMPTOMAI IR PRIEŽASTYS

Sisteminė kandidozė, kaip atskira liga, nebuvo atpažinta ir apibrėžta iki pat 1980 metų, nes jos simptomai yra labai įvairūs ir dažnai dubliuojasi su kitų ligų simptomais. Pvz.: gydytojas diagnozuodavo sinusitą vietoj grybelio infiltravimo į nosies ertmes. Viena iš pagrindinių sisteminės kandidozės priežasčių yra gydytojo paskirti antibiotikai, kurie užmuša žarnyno bakterijas, kontroliuojančias grybelio augimą. Kandidozės diagnozė buvo apribota tik matomų simptomų – vaginalinės ar burnos grybelio infekcijos. Gydymas buvo skiriamas tik šių būklių šalinimui, nebandant žvelgti į rimtesnę, bet užslėptą infekciją.

Kandidozė skirtingiems žmonėms gali pasireikšti skirtingais simptomais ir būti įvairaus sunkumo, tačiau yra pagrindiniai, dažniausiai visiems bendri simptomai: chroniškas nuovargis, ypač pavalgius, depresija, didelis noras duonos ir cukraus (mielės minta cukrumi), didžiuliai nuotaikų svyravimai, pykčio jausmas, ypač pavalgius saldaus maisto, girtumo jausmas, pavalgius daug angliavandenių turinčio maisto (grybelio atliekos yra alkoholis), hipoglikemija, didelis gleivių kiekis gerklėje, nosyje, plaučiuose, chroniškos grybelinės odos ligos, vaginalinė/burnos pienligė, viduriavimas, išangės niežėjimas, trumposios atminties praradimas, išsiblaškymas, pilvo pūtimas ar dujų kaupimasis pavalgius.

Šalia viso to dažnai būna  limfmazgių patinimas, sunkus PMS, naktinis prakaitavimas, krūtinės ir sąnarių skausmas, atminties praradimas, kordinacijos sutrikimas, miglotas matymas, smarkus, netikėtas galvos skausmas, protarpinis galvos svaigimas, nemiga, čiaudulio priepuoliai ir padažnėjusi alergija maistui. Asmuo būna ypač jautrūs drėgmei, pelėsiais užkrėstai aplinkai, ir kartais net kvepalams, odekolonui, rūkalams. Jei grybelis infiltruojasi į šlapimo takus, gali pasireikšti ūmi inkstų infekcija, cistitas, prostatitas.

Šie simptomai gali reikšti kitas ligas, bet jei yra tam tikri faktoriai, tie simptomai gali būti sukelti grybelio išvešėjimo. Šie faktoriai yra:
 

1. Ilgas ar pakartotinas antibiotikų, kortikosteroidų ir/ar kontraceptinių tablečių vartojimas bet kada praeityje.
2. Dieta su daug perdirbto cukraus, kas skatina grybelio vešėjimą.
3. Imunosupresija dėl vaistų, piktnaudžiavimo alkoholiu, kraujo perpylimas, sekinančios ligos, organo  transplantacija ar chemoterapija. Nebūtinai turi būti visi trys faktoriai. Gausus cukraus vartojimas gali būti priežastimi, kaip ir antibiotikai. Nėštumas taip pat gali būti priežastimi, nes jo metu keičiasi hormonų ir pH balansas. Grybelis veša šarminėje aplinkoje.


Padedantys faktoriai yra:
 

1.Mažas skrandžio rūgštingumas, dėl ko yra blogai suvirškinamas maistas.
2.Netinkama žarnyno motorika, kas sąlygoja išmatų susilaikymą. Abu šie
faktoriai taip pat skatina grybelio vešėjimą.
20 AMŽIAUS LIGA

Kandidozė tikrai yra moderni liga, iššaukta medicinos "inovacijų" tokių kaip antibiotikai, kontraceptinės tabletės ir labiau "civilizuotų" dietų, pilnų rafinuoto cukraus bei saldainių. Natūropatų rate kai kurios ligos yra žinomos, kaip "saldainių ligos".

Kandidozė yra labai rimta būklė dėl dviejų priežasčių:
 

1. Ji dažnai lieka nediagnozuota, leidžiant grybeliui nevaržomai plisti.
2. Daugybė simptomų smarkiai apsunkina imuninę sistemą, kuri turi tvarkytis ne tik su grybelio infekcija, bet ir su kitais pakitimais, sukeltais grybelio. Vyksta klaidingas ratas - ligoniui, pažeistam grybelio, diagnozuojamas cistitas ir gydytojas paskiria antibiotikus. Šie muša žarnyno bakterijas, kurios kontroliuoja grybelį, šis veša dar labiau, problema neišspręsta, rašomi sekantys antibiotikai ir t.t. Būdamas labai destruktyvus, grybelis gali išsekinti antinksčius, iššaukdamas Adisono ligą, gali taip stipriai sutrikdyti virškinimą, kad net nutraukti maistingų medžiagų absorbciją, gali būti priežastis gyvybei grėsmingos gyvybiškai svarbių organų ir smegenų invazijos.
GYDYMAS IR PASVEIKIMAS

Alopatinė medicina kandidozę standartiškai gydo Nystatin'u, pelėsiu, kuris inhibuoja kitų pelėsių augimą. Kiti du populiarūs medikamentai yra Nizoral ir Flukonazol. Jie žudo grybelį, bet išlieka rizika vystytis atsparioms atmainoms ir toks gydymas neapsaugo nuo pakartotino grybelio išvešėjimo (priežastis tai nepašalinta).

Stipriausiai ir efektyviausiai veikia natūrali terapija. Ji trunka nuo 6 iki 12 mėnesių, ar ilgiau, priklausomai nuo to kiek laiko ir kaip plačiai organizme buvo išvešėjęs grybelis. Sveikimo laikas gana ilgas, nes reikia nemažai pastangų suvaldyti grybelio augimą.

VIRŠKINIMAS

Pagrindinė problemos priežastis yra netinkama virškinamojo trakto veikla. Būtina vengti tuštinimosi susilaikymo. Rekomenduojama 4-5 stiklinės vandens per dieną ir atitinkamas ląstelienos kiekis. Vanduo reikalingas ir negyvam grybeliui išplauti, kai sveikimas įsibėgės. Jei dažniau yra laisvi viduriai, patariama vartoti smiltyninio gysločio ar rauktalapės rūgštynės kapsules. Šios žolės tinka ir esant užkietėjimui - jos tiesiog reguliuoja žarnų veiklą. Rauktalapė rūgštynė vartojama esant anemijai, esant mažam baltųjų kraujo kūnelių kiekiui. Rauktalapės rūgštynės negalima vartoti su kitomis žolėmis, turinčiomis tanino.

Patariama vartoti maisto papildus su acidophilus ir bifido bakterijomis. Nors šios bakterijos nenaikina grybelio, tačiau stabdo jo vešėjimą, išvalo žarnyną, padarydamos jį nepalankų grybelio augimui. Renkantis maisto papildus reikėtų atkreipti dėmesį į gamybos technologiją (džiovintos šaltyje ar užšaldytos), ir kad sudėtyje nebūtų pieno. Probiotikus reikia vartoti viso sveikimo metu kol išnyks visi simptomai. Naudingas ir chlorofilo turintis maistas – žalios lapinės daržovės - jos stimuliuoja acidophilus bakterijų augimą ir tuo pačiu yra slopinamas grybelio augimas.

Nepriekaištingas virškinimas yra PRIVALOMAS, nes niekas nedarys grybelio laimingesnio kaip puvantis, blogai suvirškintas maistas. Jeigu nėra opos, iš karto prieš valgį ar tuojau po jo rekomenduojama virškinimo fermentai su HCl. Jei yra opa - virškinimo fermentai be HCl. Puikiai tinka augaliniai virškinimo fermentai. Pankretinas ir augaliniai virškinimo fermentai, išgerti tarp valgių trikdys grybelio augimą. Virškinimo fermentų vartojimas teikia didžiulę pagalbą sveikimui ir taip pat nuima šiek tiek streso nuo kasos, kuri gali būti nuvarginta hipoglikemijos, kurią galėjo sukelti grybelis. Bet jei vartojant fermentus su HCl pasijus nors koks skrandžio sudirginimas, reikia iš karto mažinti dozę, kad neatsirastų opa.

Jei dėl kažkokių priežasčių negalima gerti virškinimo fermentų, HCl išsiskyrimą skatina vaistinės ramunės arbata išgerta prieš ar iš karto po valgio. Ramunėlės taip pat mažina pilvo pūtimą bei dujų kaupimąsi bei turi priešgrybelinių medžiagų. Bet jei yra alergija ambrozijai, ramunės nereiktų vartoti. Galima ją keisti pankoliu ar kardamonu. Kita tinkama žolė yra kartusis kietis, dėl savo kartumo puikiai stimuliuojanti HCl ir tulžies išsiskyrimą. Ji taip pat padeda atsikratyti parazitų, dujų kaupimosi, nervingumo ir aktyvuoja skrandžio veiklą. PERSPĖJIMAS: karčiojo kiečio (pelyno) negalima vartoti nėščioms moterims.

Kadangi kepenys yra veikiamos grybelio išskiriamų toksinų, būtina joms padėti apsivalyti. Rekomenduojama vartoti papildus su kiaulpiene, kanadine auksašakne, pelynu, raugerškiu, dyglialape mahonija ar sotvaru. Vėl gi - padidintas vandens gėrimas būtinas vidiniam valymuisi. PERSPĖJIMAS: kanadinės auksašaknės ir raugerškio negalima vartoti nėščioms moterims.

DIETA. KAS GALIMA IR KAS NE.

Kadangi grybelis mėgsta cukrų, būtina jo vengti visose formose (dekstrozė, cukrozė, gliukozė, maltozė, laktozė, fruktozė). Nereikėtų valgyti vaisių, išskyrus tuos, kurie turi mažai cukraus – braškės, vyšnios, papajos - bet ir jas su saiku. Perkant maisto produktus, reikia skaityti etiketes, kad sudėtyje nebūtų cukraus.

Dieta yra pagrindinis ginklas prieš grybelį, reikalaujantis daugiausia pastangų, nes tenka atsisakyti kai kurių produktų. Reikia atsisveikinti su kviečiais, rugiais, pienu, sūriu, alkoholiniais ir kofeino turinčiais gėrimais, bulvėmis, medumi, grybais, actu: visi šie produktai skatina grybelio augimą. Reikia laikyti visus maisto produktus šaldytuve, tinkamai supakuotus, kad išvengti pelėsių atsiradimo. Jei valgote ne namuose, paklauskite, iš ko ruošiami patiekalai ir paprašykite nepilti sojos padažo ar majonezo.

Apibendrinant - pirmenybė teikiama mažai angliavandenių turinčiai dietai. Angliavandeniai virškinamajame trakte skaldomi iki gliukozės, o ji maitina grybelį. Taip pat reikėtų reikėtų vengti maisto, turinčio krakmolo: saldžių bulvių, pastarnokų, moliūgų. Skirtingi žmonės jautrūs skirtingiems produktams. Pats žmogus geriausiai jaučia, ko jam derėtų vengti. Bet visų rūšių cukraus PRIVALOMA vengti.

Žvelgiant į apribojimus, gali kilti klausimas - o ką tada valgyti. Straipsnio gale nurodytos knygos, padėsiančios atsirinkti produktus.

Tinkamas maistas, jeigu nėra jam alergijos: žuvis, paukštiena, mėsa, visos daržovės, rudieji ryžiai*, kiaušiniai, sėklos, visi riešutai, išskyrus ankardžius ir žemės riešutus, arbatos, pupelės* ir lęšiai*, ožkos pienas*, grūdai*, burnotis*, kamut*, quinoa* (bolivinė balanda), grikiai*, avižos* ir spelta*. Parduotuvėse ieškokite duonos be cukraus, keptos iš kamut, sorų, speltos ir kvietinę duoną keiskite į kukurūzų tortilją. (*: tik saikingas kiekis) Kad lengviau virškintųsi, reikėtų visus riešutus, sėklas ir sveikus grūdus mirkyti mažiausiai 7 valandas prieš ruošiant iš jų patiekalus. Mirkymas sužadina dygimo procesą ir suardo fermentų inhibitorius bei fitatus, kurie yra šiuose produktuose.

Priešingai populiariai nuomonei, galima valgyti mielių turinčius maisto produktus, jei tik nėra jiems alergijos. Pvz.: alus mielės didina imunitetą, yra labai maistingos ir jas galima vartoti kaip vitamininį papildą.

Kai simptomai išnyks, galima atsargiai grįžti prie uždrausto maisto, pridedant retai po vieną produktą. Mažiausiai 6 mėnesius po išgijimo nereikėtų valgyti produktų su rafinuotu cukrumi. Kartą turėjus kandidozę, visada lieka tikimybė jos pasikartojimui, todėl reikia būti labai atsargiam. Per greitas grįžimas prie įvairaus maisto taps priežastimi ligos pasikartojimui.

VAISTAŽOLĖS IR PAPILDAI

Vaistažolės padedančios išgijimui:

ČESNAKAS - pasižymi stipriu priešgrybeliniu ir imunitetą stiprinančiu veikimu. Česnakas taip pat gelbėja esant tuštinimosi užsilaikymui, dujų kaupimuisi, gleivių pertekliui, valo kraują, pasižymi antiparazitiniu ir hipotenziniu veikimu. Kai kurie žmonės yra jautrūs česnakui, todėl dozes reikia didinti pamažu, kad pastebėti pašalinį veikimą. Jei toleruojamas gerai, česnaką reikia vartoti gausiai kiekvieną dieną. Jeigu nuspręsite vartoti česnako tabletes, rinkitės suirstančias žarnyne, ten kur daugiausiai veša grybelis.

KANADINĖ AUKSAŠAKNĖ, PAPRASTASIS RAUGERŠKIS, DYGLIALAPĖ MAHONIJA - šiuose augaluose esantis berberinas yra mirtinas mieliagrybiui. Berberinas taip pat yra stiprus imunostimuliatorius. Kanadinės auksašaknės negalima perdozuoti, norint nepažeisti kepenų - 2 savaites pavartojus reikia daryti 1 savaitės pertrauką. Visas šias žoles galima vartoti virškinimui gerinti. Kanadinė auksašaknė yra tinkama esant odos grybelinėms ligoms. Visos šios žolės tinka ir šlapimo takų problemoms spręsti - dėl šlapimą varančio, antibakterinio ir priešgrybelinio veikimo. Kaip ir karčiojo kiečio, kanadinės auksašaknės ir raugerškio negalima vartoti nėščioms.

PAPRASTASIS SALDYMEDIS - nepasižymi priešgrybeliniu veikimu, bet ramina uždegimo apimtą žarnyną, kas paprastai būna esant kandidozei, tuo užkirsdamas kelią malabsorbcijai ir alergijai maistui. Saldymedis tonizuoja antinkščius ir padeda reguliuoti gliukozės kiekį kraujuje, kontroliuodamas potraukį cukrui, taip pat padeda esant gleivių pertekliui, kosuliui, vidurių užkietėjimui.

KULKŠNĖ - ši populiari Kinijos žolė puikiai stimuliuoja imuninę sistemą, svarbi sveikimui sergant kandidoze ar kita infekcine liga. Alijošius tinka gydant grybelines odos ligas. Šviežias gelis tinka esant trichofilijai, Tinea cruris, Tinea pedis, gydo sutrūkusią, pažeistą odą. Jei nėra galimybės gauti šviežio augalo, tinka ir pramoninės gamybos gelis.

Kitos žolės - gvazdikėliai, ženšenis, imbieras, balamedis (pau d'arco) ir cinamonas. Dozes reikėtų pasitikslinti, nors ir didelės dozės nėra toksiškos.

ARBATMEDŽIO ALIEJUS - iš Australijos ir Naujosios Zelandijos – naikina grybelį ir tinka odos grybelinėms ligoms gydyti. Praskiedus vandeniu galima naudoti skalavimams ir apsiplovimams, taip pat į gerti (3-4 lašai 3 kartus per dieną, nedidinant dozės). Perkant reikia atkreipti dėmesį į etiketę - nepirkite su užrašu - "Tik išoriniam naudojimui".

KAPRILINĖ RŪGŠTIS - trumpos grandinės riebioji rūgštis yra labai efektyvi prieš grybelį ir, laimei, jos galima nusipirkti. Reikia ieškoti lėto atpalaidavimo formulės po 300-500mg ir vartoti po 500-1000mg kaskart valgant.

KOLOIDINIS SIDABRAS ir ALYVMEDŽIO LAPŲ ekstraktas yra puikūs priešgrybeliniai vaistai, mirtini Candidai. Nors yra brangūs, bet duoda puikius rezultatus.

DEGUONIS - priešgrybelinis junginys. Naudojami stabilizuoti deguonies produktai.

Galiausiai, grybelio šalinimui vartojamos žarnyne suirstančios eterinių aliejų kapsulės. Raudonėlio, pipirmėtės, rozmarino aliejai ypač stipriai veikia grybelį. Raudonėlio aliejaus veiksmingumas yra apie 100 kartų didesnis nei kaprilinė rūgštis. Vartojant eterinių aliejų kapsules reikia būti pasiruošusiam netikėtam viduriavimui, nes žuvus grybeliui organizmas stengiasi jį pašalinti.

Vitaminų/mineralų papildai taip pat naudingi, nes juos vartojant ne tik apsidraudžiama, kad reikalingos medžiagos paklius į organizmą, bet ir bus padedama imuninei sistemai kovoti prieš grybelį. Rekomenduojami antioksidantai ir multivitaminai.

Vienas iš svarbių medžiagų yra aminorūgštis glutaminas. Glutaminas labai svarbus raumenų masės palaikymui, smegenų funkcijai, žarnyno vientisumui ir stabiliam cukraus lygiui kraujuje. Natūropatai dažnai jį skiria sveikstantiems alkoholikams, kad suvaldyti norą gerti alkoholį. Rekomenduojama 1-3 gramai prieš kiekvieną valgį. Glutaminas puikiai gelbėja esant dirgliosios žarnos sindromui, kuris dažnai
pasireiškia esant kandidozei. Jei kandidozė sunki, galimas svorio kritimas, ši aminorūgštis gelbėja neprarasti raumenų masės. Glutaminas taip pat stipriai stimuliuoja imuninę sistemą. Jo vartojimas yra būtinas.

Vartojant homeopatinius vaistus kandidozės gydymui, reikia būti labai atsargiems, nes gali vystytis sunki Herxheimer reakcija arba būti laikinas savijautos pablogėjimas dėl staigios die off būsenos (atpalaiduojamas didelis toksinų kiekis). Reikėtų pradėti nuo silpnesnių dozių.

Geriant tiek daug visokių papildų, vaistažolių, probiotikų, priešgrybelinių produktų, galima jaustis lyg vaikščiojanti namų vaistinėlė. Bet tai yra būtina, nes kandidozė yra labai atkakli infekcija. Privaloma būti užsispyrusiems ir nesvyruojantiems, nes
priešingu atveju pasveikimo nebus.

GRYBELIO MIRTIS

Kai grybelis nebegaus maisto, cukraus ir bus veikiamas vaistažolėmis bei papildais, jis žus sukeldamas intoksikacijos efektą. Jos trukmė yra nuo kelių dienų iki kelių savaičių ir kiekvienas patiria skirtingus simptomus. Dažniausiai tai būna pykinimas, galvos skausmas, dujų kaupimasis žarnyne, dirglumas, viduriavimas, ryškus energijos trūkumas, padidėjęs cukraus poreikis, neryškus matymas.

Mankšta ir vanduo mažina nemalonius simptomus, nes greitina žuvusio grybelio pašalinimą iš organizmo. Būtina vartoti aukščiau išvardintas vaistažoles, kaip cinamoną ar gvazdikėlius, nes jie ne tik padeda atsikratyti infekcijos, bet ir gerina savijautą mažindami pykinimą bei dujų kaupimąsi.

DIDŽIAUSIAS GINKLAS

Didžiausias ginklas prieš kandidozę yra dieta ir kantrybė. Nusivylimas bandant pasveikti yra visai galimas, nes candida albicans yra neįtikėtinai atkakli infekcija. Tačiau pasveikimo atveju laukia didžiulis atpildas.

REKOMENDUOJAMOS KNYGOS

The Candida Directory and Cookbook by Helen Gustafson and Helen
O'Shea. 1992; Celestial Arts Publishing.

The Yeast Connection by William Crook, M.D.. 1986; Vintage Books.

Candida Albicans: Could Yeast Be Your Problem? by Leon Chaitow, N.D.
1985; Thorsons, U.K.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0
1
Kaip manote, lytiškai santykiaujant, galima "pasigauti" šį grybeli? Vadinasi, gali būti užkrečiamas vienas ar kitas partneris. Jai vyras ar moteris pastebi išskyras baltas, vadinasi jau galime teikti, kad pas mus yra šie "draugai"? Kaip manote....
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.10.2019 laikas 18:45 Receptai – Patiekalai Sultingi Mėsos Zrazai + Receptas (Video)
Pradžiai darome įdarą: pjaustome svogūnų laiškus ir 3 kietai virtus kiaušinius. Viską dedame į atskirą indą, į įdarą galima berti truputį druskos, truputį pipirų, jei norite dar kokių nors prieskonių, tai dėkite į faršą....

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų

Nudegimai liaudies medicinoje, Nudegimai, Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų, receptai nuo nudegimų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gyd...

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Obuolių nuoviras gydo užkimimą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: obuoliai, vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau