Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 9

Natūralūs vaistai širdies ligoms gydyti

Širdies ligos – tai normalių širdies funkcijų sutrikimai. Jos gali pasireikšti kartu su perikardo, miokardo, endokardo, širdies vožtuvų ir kraujagyslių pažeidimais. Tokios ligos gali ilgai tūnoti užslėpta forma, bet sulaukę savo valandos smogia stipriai, neretai ir lemtingai. Širdies ir kraujagyslių ligos, greta onkologinių ligų, yra viena dažniausių priešlaikinės mirties priežasčių išsivysčiusiose šalyse.

Susirgus širdies ligomis į pagalbą skuba ne tik tradicinė medicina, bet ir natūralios, ne vieną šimtmetį liaudies medicinoje taikytos priemonės. Tiesa, jei ketinate derinti abu gydymo metodus – būtinai pasikonsultuokite su savo gydytoju!

Natūralūs vaistai širdies ligoms gydyti

1. Gudobelės žiedai ir vaisiai – funkciniams širdies veiklos sutrikimams, hipertonijai, stenokardijai, aritmijai, tachikardijai, aterosklerozei gydyti ir klimakso simptomams švelninti

Termose 1 šaukštas žolelių užplikomas 200 ml vandens, palaikoma 40-60 minučių. Galima įdėti ir 1 arbatinį šaukštelį paprastosios sukatžolės. Vartojama po ½ stiklinės 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio. Gydymo trukmė – 3-6 mėnesiai. Šis efektyvus vaistas neturi šalutinio poveikio, tad jį galima vartoti pakankamai ilgai.

2. Medus ir širdies ligos

Medus – vienas universaliausių gamtinių vaistų ir puiki profilaktinė priemonė nuo įvairiausių ligų. Sergant širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis rekomenduojama vartoti po 1 šaukštą medaus 2-3 kartus per dieną. Medų galima ištirpinti vandenyje arba užkąsti vaisiais. Medus teigiamai veikia širdies raumenį, plečia kraujagysles, gerina kraujo pritekėjimą į širdį.

3. Smalkinis tvertikas nuo širdies nepakankamumo

1 g smulkinto džiovinto smalkinio tvertiko užplikyti 150 ml verdančio vandens, palaikyti karšto vandens vonelėje 15 min., leisti nusistovėti pusvalandį-valandą, perkošti ir gerti po 1 šaukštą 3-4 kartus per dieną. Augalas nuodingas, todėl vartojamas tik skyrus gydytojui ir patikslinus dozavimą. Vartojamas taisyklingai smalkinis tvertikas tonizuoja širdį, veikia raminamai, varo šlapimą.

4. Džiovinti abrikosai – širdies ir inkstų ligoms gydyti

Sergantiesiems chroniškomis inkstų bei širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis rekomenduojama kasdien suvalgyti po 100-150 g džiovintų abrikosų. Šie vaisiai mažina patinimus, gydo hipertoniją, širdies ritmo sutrikimus, saugo nuo miokardo infarkto. Džiovintus abrikosus taip pat galima vartoti kitais atvejais, kai būtina, kad organizmas gautų ribotą natrio ir padidintą kalio kiekį.

5. Medetkos ir širdies bei kraujagyslių ligos

Vaistinis medetkų nuoviras gaminamas iš 2 šaukštų džiovintų smulkintų vaistinės medetkos žiedų: jie užpilami 0,5 l verdančio vandens, palaikomi 1-2 valandas. Nuoviras nukošiamas, vartojamas po ¼-1/3 stiklinės 2-3 kartus per dieną. Geriamas esant širdies ritmo sutrikimams, hipertoninei ligai, galvos svaigimui, prieš klimaksą pasireiškiantiems vegetatyviniams sutrikimams ir kt. Galima vartoti ir spiritinę medetkų trauktinę. Viena jos dozė – 20-30 lašų 2-3 kartus per dieną, vartojimo kursas – 3-4 savaitės.

6. Nasturtos gydo širdies ligas

Nuoviras gaminamas iš smulkintų nasturtų žiedų ir lapų santykiu 1:10. Geriamas po 2-3 šaukštus 3-4 kartus per dieną sergant širdies ligomis (pvz. esant chroniškam koronariniam nepakankamumu, sukeltam aterosklerozės) ir hipertonija. Nasturtų nuoviras stiprina širdies susitraukimus, padidina kraujo pratekėjimą per koronarines arterijas, gerina sergančiųjų stenokardija savijautą.

7. Rusmenė nuo širdies ligų

Nuoviras ruošiamas iš purpurinės rusmenės lapų santykiu 0,5-1 g. 180 ml vandens. Vartojamas po 1 šaukštą 3-4 kartus per dieną sergant II-III laipsnio chronišku širdies nepakankamumu, esant vožtuvų ydoms ir kitomis širdies ligomis, taip pat po sunkių infekcinių ligų. Galima gydytis ir rusmenės lapų milteliais (vartojami po 0,05-0,1 g 2-3 kartus per dieną) arba tablečių pavidalo rusmenės ekstraktu, geriant po 1 tabletę 2 kartus per dieną.

Rusmenė skatina šlapimo išsiskyrimą, ją vartojant dingsta patinimai, dusulys, susinormalizuoja pulsas, pagerėja bendra savijauta. Tik vertėtų nepamiršti, kad organizme susikaupę rusmenės preparatai gali sukelti apsinuodijimą, ypač jei sutrikusi kepenų funkcija. Rusmenės preparatų poveikis išlieka dar kelias savaites po gydymo, todėl jie kaitaliojami su kitais, ne tokiais pavojingais gydymo būdais. Perdozavus rusmenės preparatų sulėtėja pulsas, stiprėja dusulys, sutrinka miegas, atsiranda nemalonių pojūčių širdies srityje ir kt. Pajutus šiuos požymius būtina tuojau pat nutraukti preparato vartojimą.

8. Rugiagėlė ir hidrocefalija

2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų smulkintų rugiagėlių žiedų užplikomi termose 1 stikline verdančio vandens. Leidžiama nusistovėti 1 valandą, perkošiama ir geriama po ¼-1/3 stiklinės 3 kartus per dieną likus 10-15 minučių iki valgio. Vartojama sergant hidrocefalija, pasireiškus tinimams.

9. Citrinų sultys su medumi ir česnaku – liaudiška priemonė nuo stenokardijos

1 l medaus sumaišomas su išspaustomis 10 citrinų sultimis ir 5 galvutėmis ne danteliais!) nulupto, nuplauto ir sumalto mėsmale česnako. Gydomasis mišinys laikomas stikliniame inde vėsioje vietoje. Palaikius savaitę jau galima vartoti – po 4 šaukštelius 1 kartą per dieną (po kiekvieno šaukštelio daroma 1 minutės pertrauka), likus 20-30 min. iki valgio.

10. Gudobelė ir paprastoji sukatžolė nuo stenokardijos

Iš vakaro termose užplikyti 6 kupinus šaukštus sausų gudobelės uogų ir džiovintos sukatžolės 1,5 litro verdančio vandens, ryte nukošti ir gerti po ½-2/3 stiklinės 3-4 kartus per dieną, nepasaldinus.

11. Geltonžiedis barkūnas – nuo išeminės širdies ligos

Paruošiamas vaistinio geltonžiedžio barkūno nuoviras santykiu 1:10, vartojamas po 1/3 stiklinės 2-3 kartus per dieną sergant stenokardija, koronarinių kraujagyslių tromboze, taip pat šių ligų profilaktikai. Barkūno nuoviras gerina širdies raumens aprūpinimą krauju, mažina kraujo krešumą, saugo nuo trombų susidarymo, mažina skausmą, ramina, šalina spazmus.

Sergant širdies ligomis simptomus palengvins ir švelniai gydys ne tik patys augalai, bet ir jų aromatai. Sergant širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis rekomenduojama daugiau laiko praleisti prie gudobelės, topolio, alyvos, eukalipto, lauro medžio, ypač šiems augalams žydint. Lakiųjų fitoncidų inhaliacijos teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, stimuliuoja jų veiklą, padeda įveikti stresą ir nerimą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Pyragėliai su obuolių įdaru

Skanūs, lengvai ir greitai pagaminami, pyragėliai su obuolių įdaru. Gaminame. Pyragėliai su obuolių įdaru

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 09:21 Receptai – Patiekalai Cukinijų blynai
Gardžių cukinijų blynų receptas. Skanaus

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 18:32 Receptai – Patiekalai Naminiai florentinai

Pasigaminkime naminius florentinus namuose. Nežinote, kaip? Naminių florentinų receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau