Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2016 » Rugpjūčio » 2

Nauji faktai apie Parakaso kaukoles

2014 metais Parakase (Peru) rastos ištįsusios kaukolės susilaukė daug dėmesio, kai genetikų atlikti preliminarūs DNR testai parodė, jog jų mitochondrijų DNR yra mutacijų, kurių iki šiol nerasta jokiuose žmonių, primatų ar gyvūnų genomuose. Šią savaitę buvo baigtas antrasis DNR testas, o jo rezultatai ne mažiau intriguojantys.

Tirtosios kaukolės, kurioms daugiau nei 2000 metų, pasirodė besančios Europos ir Vidurio Rytų kilmės. Šie netikėti nauji rezultatai keičia supratimą apie Amerikų apgyvendinimą.

Parakaso dykumos pusiasalis yra Pisko provincijoje, pietinėje Peru pakrantėje. 1928 metais garsusis Peru archeologas Julio Tello čia atrado didžiulę kapavietę, kur ilsėjosi palaikai žmonių, turėjusių tokias ištįsusias kaukoles, kokių niekur kitur pasaulyje nerasta.

Jos buvo pramintos Parakaso kaukolėmis. Iš viso J.Tello rado daugiau nei 300 tokių ištįsusių kaukolių, o kai kurioms jų – maždaug 3000 metų.

Parakaso kaukolės © badarchaeology.wordpress.com

Ilgai manyta, kad toks kaukolės pailgumas radosi dėl kranialinio (kaukolės) deformavimo, galvos plokštinimo ar surišimo, kai kaukolė tikslingai deformuojama, ją ilgai spaudžiant.

Tačiau, nors kaukolės deformavimas pakeičia jos formą, tai nepaveikia kitų, įprastoms žmonių kaukolėms būdingų charakteristikų, kas nustatyta Parakaso kaukolėse. O ir DNR nepakeičia.

Rašytojas ir tyrinėtojas LA Marzulli apibūdina kai kuriuos bruožus, kuriais Parakaso kaukolės skiriasi nuo įprastų žmonių kaukolių:

„Yra galimybė, kad tai galvos deformavimas, bet nemanau, kad taip yra, nes pakauškaulio anga yra pasislinkusi kaukolės galo link. Įprastai pakauškaulio anga būna arčiau žandikaulio linijos…“

Parakaso kaukolės © badarchaeology.wordpress.com

Parakaso archeologijos muziejus neseniai leido mokslininkams paimti trijų ištęstų kaukolių, iš kurių viena buvo kūdikio, mėginius DNR testavimui. Mėginiai bus nusiųsti į JAV tolesnei analizei ir tyrimams. Tikėkimės, netrukus sužinosime, kaip senovės Parakase buvo keičiama kaulų struktūra tokiu būdu, kurio jokia kita kultūra nesugebėjo atkartoti. Lig tol paslaptis išlieka.

„Pati buvau Peru ir keletą kaukolių laikiau savo rankose. Laikiau ištęstas kaukoles ir didžiulę neištęstą kaukolę, irgi rastą tame pačiame Parakaso kape. Viena iš jų to paties tipo, kaip ir garsioji Starchild kaukolė, kurią tiria Dr. Stevenas Greeras iš „Disclosure Project“, taip pat tikrinęs DNR ir aptikęs keistą mitochondrinę DNR. Keista, kaukolė daug sunkesnė nei vidutinė, nes yra iš medžiagos, labiau primenančios dantų emalį, nei kaulą“, – rašo Theearthchild.co.za autorė Lara Starr.

Ji nuvyko apžiūrėti šių kaukolių, kaip pati teigia, neabejodama, kad tai galvos deformacijos.

„Buvau priblokšta. Palaikiusi jas ir apžiūrėjusi nuodugniau, dabar esu įsitikinusi, kad tai ne normalūs, vidutiniai žemiečiai. Visų pirma, jos svėrė 3 kartus daugiau nei vidutinė žmogaus kaukolė. Be to, jų antakių lankai buvo daug stipriau išreikšti.

Net normali, žmogiškai atrodanti kaukolė atrodė daug tankesnė ir svėrė dvigubai daugiau už vidutinę žmogaus kaukolę, nors jai trūko viso apatinio žandikaulio. Ji turėjo būti neandertaliečio DNR nešiotojo ar bent jau itin įspūdingų matmenų žmogaus“, – pridūrė L.Starr.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.01.2018 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Drėkinamoji varškės ir medaus kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Riebios veido odos. Ingredientai: Varškė, Skystas medus, Kiaušinis

Skaityti daugiau

22.10.2019 laikas 21:23 Receptai – Patiekalai Magišką Desertas Jorkšyro Keksas. Receptas

Šį magišką desertą verta pradėti gaminti jau iš vakaro. Pradžiai dėk arbatžoles į gilų indą ir užpilk verdančiu vandeniu. Palaikyk 20 min, paskui perkošk ir palik tik skystį. Paskui įpilk viskio, uždenk maistine plėvele ir pali...

Skaityti daugiau

31.07.2019 laikas 13:18 Receptai – Patiekalai Sūrio paplotėliai su kefyru keptuvėje
Sūrio paplotėliai su kefyru receptas. Pašildytą iki 38 laipsnių kefyrą supilti į dubenį, dėti cukrų, druską ir sodą, permaišyti, palikti 5 min. Sudėti smulkiai sutarkuotą sūrį kartu su miltais į kefyro masę, užminkyti tešlą, iš pr...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau