Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 21

Neišmeskite banano žievės: ji naudinga širdžiai, virškinimui ir geram regėjimui

Alternatyvioji medicina skiria užtektinai dėmesio gydomajai vaisių ir daržovių odelių galiai. Paradoksalu, tačiau dažniausiai mes jas nulupame ir tiesiog išmetame, nepaisydami naudos, kurią galėtume iš jų gauti, rašo naturalcarebox.com.

banano žievė

Nors kai kurių augalų žievelės dalis ir suvartojame, kitų, pavyzdžiui, banano žievės nevalgome. Šiame straipsnyje pateiksime kelis būdus, kaip galite gauti naudos sveikatai iš banano žievės.

Nors daugelis to ir nežino, banano žievė yra labai maistinga dėl joje esančių B, C ir K vitaminų, taip pat tokių mineralų, kaip kalis ir geležis.

Gerina virškinimo sistemos darbą

Banano žievelė kuo puikiausiai kovoja su vidurių užkietėjimu, suteikdama mums skaidulų, pravalančių žarnas ir veikiančių kaip natūrali detoksikacija.

Viskas, ką turite padaryti – tai suvalgyti truputėlį banano žievės. Galite pradėti valgydami po nedaug ir pamažu didindami kiekius.

Malšina galvos skausmą

Norėdami sumažinti galvos skausmą, bananą galite vartoti išoriškai. Prigulkite, išverskite banano žievę ir užsidėkite ant kaktos. Palaikykite 15 minučių. Kad geriau priglustų, galite naudoti tvarstį ar juostelę. Po kelių minučių skausmas dings.

Naudinga akims

Norite naudos akims? Banano žievės turėtumėte valgyti bent kartą per dieną. Ši žievė akims naudinga dėl joje esančio beta karotino ir vitamino A, apsaugančio tinklainę.

Mažina blogojo cholesterolio lygį

Dideli kalio kiekiai, esantys banano žievės vidinėje pusėje, padeda prasivalyti arterijoms, sumažina cholesterolio kiekį ir užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms.

Gerina odos būklę

Banano žievė skirta gydyti pažeistą odą. Pavyzdžiui, jei susitrenkėte kurią nors kūno dalį, ant jos turėtumėte uždėti išverstą banano žievę ir palikti visai dienai pritvirtinę tvarsčiu.
Be to, jei turite problemų dėl psoriazės, banano žieve galite sumažinti sausumą ir niežėjimą paveiktose zonose. O geriausia psioriazės pažeistą odą banano žievės vidine dalimi patrinti bent kelis kartus per dieną. Taip pat turėtumėte elgtis ir jei jus kankina aknė.

Baiminatės, kad banano žievė kieta ir šiek tiek karti? Kad ji taptų priimtinesnio skonio, galima jos įmaišyti į tirštąjį kokteilį arba pakaitinti – pakepinti ar pavirti ją bent 10 minučių. Žievės skaidulos dėl karščio suskyla, todėl ji suminkštėja, tampa lengviau kramtoma bei virškinama. Be to, kuo labiau prinoksta bananas, tuo plonesnė ir saldesnė pasidaro jo žievė. Taip yra todėl, kad augalai nokdami išskiria etilenu vadinamą hormoną.

Tačiau nepamirškite – prieš valgant ar naudojant žievę svarbu gerai ją nuplauti.

Neišmeskite banano žievės: ji naudinga širdžiai, virškinimui ir geram regėjimui

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.09.2020 laikas 12:58 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti vištų ketvirčiai su bulvėmis ir obuoliais

O jau skonis šios vištienos, iškeptos su bulvėmis ir obuoliais, kvapni ir labai minkšta. Nieko nelaukite ir eikite gaminti!

Skaityti daugiau

23.06.2019 laikas 19:21 Receptai – Patiekalai Studentiškas kugelis (greitkugelis)

Studentiško kugelio (greitkugelio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai skrandžio negalavimams gydyti
Skrandžio negalavimai liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai Skrandžio negalavimams gydyti, receptai nuo skrandžio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau