Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistinės Vietovės, Anomalinės Zonos » 2015 » Spalio » 15

Nelaboji jėga ir avarijos keliuose

1929-ųjų metų sausio mėnesį Vokietijoje buvo baigtas tiesti naujas greitkelis tarp Bremeno ir Bremenherveno. Abiejose pusėse buvo po dvi važiuojamąsias juostas, todėl naujasis kelias buvo žymiai platesnis už buvusį ir žymiai saugesnis eismo dalyviams.

Tačiau per trumpą laiką greitkelis įgijo blogą reputaciją, nes jame vyko nemažai avarijų, kurių kartais niekaip nebuvo galima paaiškinti. Per metus, praėjusios nuo greitkelio atidarymo, jame į avarijas pateko daugiau nei 100 automobilių. Keisčiausia, kad visos avarijos įvyko vienoje ir toje pačioje vietoje - prie kelio ženklo, nurodančio 239-ą kilometrą.

Jeigu tai būtų vienetinis atvejis, tai jis nesudomintų viso pasaulio parapsichologų. Avarijose likę gyvi žmonės tyrėjams pasakojo, kad, artėjant prie ženklo, jie staiga pajusdavo, kad automobilį valdo kažkokia nematoma jėga.

1930 m. rugsėjo 7 d. prie nelemtojo ženklo avariją patyrė iš karto 9 automobiliai. Kelias buvo sausas, tokio tragiško įvykio niekuo nebuvo galima paaiškinti.

Vokiečių mokslininkai, tirdami Bremeno - Bremerheveno greitkelio mįslę, nusprendė, kad tragedijos kyla dėl po žemėmis esančio labai stipraus elektromagnetinio šaltinio poveikio, tačiau ši versija neturėjo jokių įrodymų. Ir tik po to, kai kelio ženklas „239 km“ buvo nuimtas, o kelias šioje vietoje pašlakstytas švęstu vandeniu, nelaimingi atsitikimai liovėsi.

Mintis, kad tam tikra kelio vieta gali tapti nelaimes sukeliančia dėl to, kad šiame ruože susikoncentravo blogio jėga, daugeliui gali pasirodyti juokinga ar net kvaila, tačiau tik ne anglų egzorcistui daktarui Donaldui Omandul 1960-ais metais jis pateikė keletą įrodymų, kurie turėjo paaiškinti tokio pobūdžio transporto avarijas. Jo teorija, aprašyta knygoje „Šiandieninio egzorcisto patirtis", remiasi tuo, kad kai kurios demoniškos jėgos gali užvaldyti vairuotojus, nukreipti juos į neišvengiamą avariją, priversdama pasukti į priešingo eismo juostą tiesia po priešpriešiais važiuojančio sunkiasvorio transporto ratais. Tuo metu, kai daugelis mokslininkų Omando teoriją sutiko labai kritiškai, netikėtai jį palaikė vienas iš žymiausių austrų psichiatrų.

Prieš keletą metų Donaldas Omandas pirmą kartą padarė išvadą, kad prakeiktų vietų fenomenas iš tiesų egzistuoja. Tarnaitė kartą jam papasakojo istoriją apie vairuotoją, patekusį į autoavariją, ir mirusį ant jos rankų. Mirštantis vyras dar spėjo papasakoti, kad tuo metu, kai važiavo magistrale, matomumas buvo geras, tik ėmė pasitaikyti nežinia iš kur atsiradusios baltos dėmės. Jis pajuto nenumaldomą norą pasukti automobilį link iš priešingos pusės atvažiuojančio sunkiasvorio transporto. Įdomu tai, kad sunkvežimio vairuotojas, atsipirkęs lengvomis traumomis, pasakojo tą patį, tarsi kažkas jam įkalė mintį rėžtis į priešinga kryptimi važiuojantį automobilį. Omandas susidomėjo šiuo pasakojimu ir nuo to meto išanalizavo ne vieną šimtą transporto įvykių, apsilankydamas ligoninėse, kuriose buvo gydomi sužeisti žmonės, ir analizuodamas policijos apklausų protokolus.

Kai kuriais atvejais vairuotojai jausdavo, kad tarsi kažkas juos verčia nukreipti automobilį į priešais važiuojančią kitą transporto priemonę - pasitikti savo žūtį. Visus šiuos atvejus Omandas aiškina piktosios dvasios įsikūnijimu žmonėse. Tose vietose, kur labai dažnai vykdavo avarijos, Omandas surengė piktosios dvasios išvarymo apeigas.

1971-ais metais BBC televizija sukūrė dokumentinį filmą apie Donaldo Omando tyrimus. Kartu su juo televizijos darbuotojai apsilankė Čarmuto -Morkombileiko magistralėje Somersete (Anglija). Šie vietovė pelnė niūrią reputaciją, nes dėl visiškai nepaaiškinamų priežasčių šioje kelio atkarpoje įvykdavo daug avarijų. Per televiziją rodytame dokumentiniame filme buvo pasakojama, jog iki nelabosios jėgos išvarymo ritualo šioje kelio vietoje per metus įvyko 17 autotransporto įvykių, o po ritualo per metus nebuvo nė vienos avarijos.

Iš pastoriaus Donaldo Omano teiginių mokslininkai šaipėsi, tačiau jie nesugebėjo paaiškinti, kodėl vienoje vietoje vyksta žymiai daugiau autoavarijų nei kitoje vietoje.

Netrukus naujas kelias, nutiestas Devone ir vedantis į nedidelį Postbridžo kaimelį, buvo pradėtas vadinti „keistu“, kai jame vienas po kito sudužo keletas automobilių. Matomumas tuo metu buvo puikus, oras geras, jokių priežasčių įvykti avarijai nebuvo.

Tai vyko 1921-ais metais. Kovo mėnesį ponas Helbis, netoliese esančio Dartmuro kalėjimo gydytojas, nukrito važiuodamas motociklu ir susilaužė kaklą. Praėjus kelioms savaitėms toje pačioje vietoje nedidelis autobusas nuvažiavo į šalikelę, žuvo 7 keleiviai. Autobuso vairuotojas pasakojo, kad staiga prarado automobilio kontrolę, tarsi vairą sukinėtų kažkieno nematomos rankos.

Liepos mėnesį tokį patį jausmą išgyveno motociklo vairuotojas, kuris tik per stebuklą liko gyvas. Rugpjūčio 26 dieną jaunas karininkas apvirto, važiuodamas motociklu. Jis liko gyvas ir paskui pasakojo, kad aiškiai matė, kaip į vairą įsikibo dar viena pora rankų juodomis odinėmis pirštinėmis, jis pats nebegalėjo valdyti motociklo, kuris pasuko į šalikelę.

Jis laikė save laimės kūdikiu, likusiu gyvu, ir tikėjo, kad kažkokia nelaboji jėga buvo nusiteikusi jį nužudyti. Gal jis buvo teisus?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.06.2019 laikas 15:08 Receptai – Patiekalai Gardūs pyragėliai su bulvių įdaru

Gardžių pyragėlių su bulvių įdaru receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 17:58 Receptai – Patiekalai Prancūziški Pyragėliai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

16.09.2018 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, profilaktikai
Katarakta liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, kataraktos gydymas, receptai kataraktai, profilaktikai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau