Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2017 » Balandžio » 2

Nemirtina liga sergantis vyras kovoja už teisę numirti

Jungtinės Karalystės (JK) nacionalinis transliuotojas BBC praneša, kad ne mirtina liga sergantis vyras pradėjo teisinę kovą siekdamas, kad nepagydamomis ligomis sergantys žmonės, kurie potencialiai turi metus gyventi, turėtų teisę mirti.

2014 metais Omid buvo diagnozuota nemirtina neurologinė liga – multisisteminė atrofija.

BBC laidos „Victoria Derbyshire“ metu vyras pasakojo, kad negali vaikščioti, sunkiai šneka ir 2015 metais bandė nusižudyti.

Eutananazija (pagalba nusižudyti) Jungtinėje Karalystėje šiuo metu yra neteisėta, tačiau Omid siekia, kad jo byla būtų nagrinėjama Aukščiausiajame Teisme (angl. High Court). Vyro advokatai paprašė pilno bylos nagrinėjimo. Tikimasi, kad sprendimas bus paskelbtas artimiausiomis dienomis.

Omid, kurio pavardė nėra atskleidžiama, šalies nacionaliniam transliuotojui pareiškė: „Aš negaliu vaikščioti ar rašyti. Negaliu normaliai kalbėti ir jaučiu ligos poveikį savo galvoje. Aš galiu atsikelti iš lovos tik tuomet, kai man kažkas padeda, ir po dviejų ar trijų mėnesių viskas tik pablogės.“

Nemirtina liga sergantis vyras kovoja už teisę numirti

54 metų amžiaus vaikų turintis vyras šiuo metu daugiausiai laiko praleidžia lovoje. Be to, jam turi būti įvestas kateteris ir vyras negali pats savimi pasirūpinti. Omid liga yra neišgydoma, tačiau jis nežino, kiek laiko jam liko gyventi.

„Aš nežinau, kiek dar gyvensiu. Tai gali trukti ilgiau nei 10 ar 15 metų. Patikėkite manimi, nežinau, kaip išgyvenau šiuos trejus metus. Kai atsikeliu ryte, maldauju, kad tai būtų paskutinis kartas. Kiekvieną dieną galvoju, kad nenoriu gyventi“, - pasakojo vyras.

2015 metų rugsėjo mėnesį šalies parlamentarai atmetė planus įvesti įstatymą, kuris Anglijoje ir Velse sunkiai sergantiems žmonėms suteiktų teisę mirti.

Omid advokatas Saimo Chahal QC aiškino, kad vyro bylos tikslas – gauti teisę žmonėms, kurie serga nepagydamomis ligomis, smarkiai paveikiančiomis jų gyvenimo kokybę, mirti.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 12:17 Receptai – Patiekalai Gardūs keksiukai su šokoladu ir aguonomis

Gardžių keksiukų receptas su šokoladu ir aguonomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

30.08.2018 laikas 08:11 Receptai – Patiekalai Plaukų stiprinimas. Liaudiški patarimai plaukų gydymui

Plaukų stiprinimas liaudies medicinoje, Plaukų stiprinimas, receptai stiprinti plaukus, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

24.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Bandelės iš vaikystės! Tas pats skonis ir kvapas!

Būtent tokias bandeles gamino mano močiutė. Magiškas kvapas buvo... Net ir dabar jaučiu jį, per nuotrauką ... Sudėkite bandeles su varške ant kepimo skardos, sutepkite tryniu, kurį pasilikome ir kepame orkaitėje, kuri yra įkait...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau