Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2015 » Rugsėjo » 16

Nepaaiškinami laiko ir likimų sutapimai

Jau senovėje žmonės pastebėjo, kad gyvenime esama kažkokių ciklų: dabarties įvykiai kartais būna stulbinamai tiksli seniai praėjusių laikų kopija. Periodiškų pasikartojimų, nepaaiškinamų logikos požiūriu, pasitaiko ir tautų, ir atskirų žmonių gyvenime. Kas tai - atsitiktiniai aplinkybių sutapimai ar mums nežinomi gamtos dėsniai?

Cezaris ir Petras I

Ko gera, vienas įdomiausių tokių pasikartojimų mūsų civilizacijos raidoje pavyzdžių yra senovės Romos ir Maskvos palyginimas. Senovės Romos valdovas Gajus Julijus Cezaris, kaip žinoma, pirmasis pradėjo save tituluoti imperatoriumi. Tą patį galima pasakyti apie Petrą I Rusijoje. Cezaris garsųjį Julijaus kalendorių įvedė 46 m. pr. m. e. Pagal tą kalendorių Naujieji metai prasideda sausio 1 d. Petras I specialiu įsaku 1699 m. gruodžio 15 d. įvedė kalendorių, pagal kurį metų pradžia taip pat pradėta laikyti sausio 1-oji. Cezaris savo armijoje įsteigė štabą ir jame įvedė inžinierių viršininko pareigybę, Petras I - įkūrė Generalinį štabą ir inžinerijos dalinius. Cezaris parašė veikalus apie karo veiksmus „Galų karo užrašai“ ir „Pilietinio karo užrašai“, o Petras I - „Mūšio taisyklės“. Bet net nelyginant konkrečių faktų nuostabą kelia Cezario ir Petro I asmenybių panašumas. Abu buvo iškilūs valstybės, politikos ir karo veikėjai, reformatoriai ir diplomatai. Tokių sutapimų yra pernelyg daug, kad juos būtų galima laikyti atsitiktinumu.

Panašių pasikartojimų būna ne tik istorinių asmenybių, kurias skiria ne vienas amžius, bet ir dinastijų gyvenime. Bene ryškiausias pavyzdys - Rusijos imperatorių Romanovų genealogija. Carų giminės pradininkas - Michailas Romanovas - prieš oficialiai įžengdamas į sostą 1613 m. gyveno Ipatijaus vienuolyne. Po 305 metų paskutinio imperatoriaus Nikolajaus II šeima prieš žūtį gyveno Ipatjevo name. Romanovų valdymas prasidėjo caraičio nužudymu, caraičio nužudymu jis ir baigėsi.

Šiurpūs sutapimai

Bet garsiausias, klasikinis sutapimų laike atvejis yra Amerikos prezidentų Abrahamo Linkolno (Abraham Lincoln) (1809-1865) ir Džono Ficdžeraldo Kenedžio (John Fitzgerald Kennedy) (1917-1963) likimai. Pirmasis buvo išrinktas prezidentu 1860 m., o antrasis lygiai po 100 metų - 1960-aisiais. Jie abu buvo demokratai, kovojo už piliečių teises, baltųjų ir juodaodžių lygybę. Būtent už tai abu ir buvo nužudyti - abu nušauti į pakaušį. Keistų sutapimų yra ir prezidentų žudikų likimuose: Džonas Butas (John Booth, A.Linkolno žudikas) ir Li Harvis Osvaldas (Lee Harvey Oswald, Dž.F.Kenedžio žudikas) gimė JAV pietuose (taip pat 100 metų skirtumu), buvo ekstremistinių pažiūrų ir abu buvo nužudyti iki teismo. Ne kitaip kaip likimo ironija reikėtų pavadinti faktą, kad A.Linkolnas buvo nužudytas Fordo teatre, o Dž.F.Kenedis - automobilyje „Lincoln“, pagamintame „Ford“ fabrike. Abu žuvo penktadienį, matant daugybei žmonių ir jų žmonoms. Prezidentus pakeitė viceprezidentai pavarde Džonsonas - gimę JAV pietuose, demokratai, jų amžiaus skirtumas - 100 metų. Beje, pribloškia ir žuvusių prezidentų asmeninių sekretorių „dubliavimasis“: A.Linkolno sekretorius pavarde Kenedis patarė jam nevažiuoti į teatrą, tapusį žmogžudystės vieta, o Dž.F.Kenedžio sekretorius pavarde Linkolnas įtikinėjo prezidentą nevykti į Dalasą, kur ir buvo įvykdytas jo nužudymo planas.

Faktai ar regėjimai

Nemažai žmonių bandė nustatyti keistų laiko spąstų dėsningumus. Rusų poetas Velimiras Chlebnikovas tvirtino, kad remdamasis „dieviškuoju regėjimu“ atrado tam tikrą ciklą, kuris neva būdingas Rusijos vystymuisi. Jis sakė, kad ateityje šalį purtys kataklizmai, besikartojantys kas 12 metų. Jo atskaitos taškas - pirmosios rusų revoliucijos metai, 1905-ieji. Kol kas realūs faktai patvirtina jo „regėjimą“. 1917-ieji - vadinamoji socialistinė revoliucija, 1929 m. - badas ir kolektyvizacija, 1941 m. - Didžiojo tėvynės karo pradžia, 1953 m. - Stalino mirtis, sukrėtusi visą šalį, 1965 m. - N.Chruščiovo „atšilimo“ pabaiga, 1977 m. - naujos konstitucijos priėmimas ir šiokie tokie pokyčiai valstybės politikoje, 1989 m. - prasidėjo SSRS griūtis.

Daugelio šalių įvairių sričių mokslininkai ne kartą bandė aiškinti nuostabius faktus ir apskaičiuoti jų pasikartojimo ciklą. Fizikas Albertas Einšteinas kaip atsvarą reliatyvumo teorijai kūrė vadinamąją EPR efekto teoriją (pavadintą savo ir artimiausių bendradarbių Podolskio ir Rozeno garbei). Jis bandė paaiškinti pasikartojimų atomų pasaulyje reiškinį ir padarė išvadą: jei kas nors įvyko, reikia laukti, kad tai pasikartos dar kartą. Tačiau teorija nebuvo įrodyta, taigi iki šiol egzistuoja kaip prielaida.

Psichiatras Karlas Jungas (Carl Jung) sukūrė savo teoriją. Jo nuomone, „kai kurie faktai, tarsi visiškai atsitiktiniai, gali tarpusavyje sudaryti tam tikrą loginį ryšį“. O rusų istorikas A.Bezborodovas, aptikęs visą virtinę mįslingų istorinių periodiškų sutapimų, padarė išvadą, kad tai - „sutapimai, kurių kol kas neįmanoma paaiškinti“. Pavyzdžiui:

Napoleonas - Hitleris

Napoleonas gimė 1760 m., A.Hitleris - 1889 m. (skirtumas 129 metai).

Napoleonas atėjo į valdžią 1804 m., A.Hitleris - 1933 m. (skirtumas 129 m.).

Napoleonas įžengė į Vieną 1812 m., A.Hitleris - 1941 m. (skirtumas 129 m.).

Napoleonas pralaimėjo karą 1816 m., A.Hitleris - 1945 m. (skirtumas 129 m.).

Abu paėmė valdžią, būdami 44 metų. Abu užpuolė Rusiją, kai jiems buvo 52 metai, abu pralaimėjo karą būdami 56-erių.

Klausimai be atsakymų

Nors kiekvienas mokslininkas cikliškumą skaičiuoja savais būdais, įvairių specialistų išvados kai kada sutampa. Pavyzdžiui, V a. pr. m. e. graikų filosofas dialektikas Herakleitas iš Efeso įvardijo ciklo skaičių - 10 800 metų. Jo nuomone, po maždaug 11 tūkstantmečių viskas pasaulyje kartojasi. Po 24 amžių, tai yra XIX a. kitas filosofas, komunizmo ideologas Frydrichas Engelsas (Friedrich Engels) padarė išvadą remdamasis jau savo stebėjimais: jis manė, kad civilizacijos egzistavimo trukmė yra apie 10 tūkst. metų. Abu filosofai įvardijo panašius laikotarpius.

XX a. biofizikas Aleksandras Čiževskis atrado istorijoje periodiškai vykstančius visų Žemės tautų aktyvumo ir agresyvumo priepuolių pagausėjimus. Jo teorija grindžiama Saulės aktyvumo periodiškumu. Jo nustatytas 11 metų aktyvumo periodas labai artimas Rytų kalendoriaus ciklui - pagal jį dauguma įvykių pasikartoja kas 12 metų.

Kas gi iš tiesų yra tie neįtikėtini dėsningumai? Ar žmogus kada nors atskleis šią mįslę, juk net senovės išminčiai nesugebėjo perprasti šios paslapties? Tikriausiai nereikia skubėti, o geriau įsiklausyti į jų žodžius: „Išmintingiausias yra laikas, nes jis atskleidžia viską.“

Įdėmiai patyrinėjus datas, kurios paslaptingai pripildo mūsų gyvenimą, galima pastebėti, kaip einame likimo labirintais, besisukančiais spirale ir kaskart į gyvenimą įnešančiais naujų keistumų. Atlikus nesudėtingus skaičiavimus, galima nustatyti, kad netrukus pasaulio istorijoje atsiras du garsūs vardai, tokie kaip A.Hitleris ir Dž.F.Kenedis arba A.Linkolnas ir Napoleonas. Atsižvelgiant į tai, kad Napoleono ir A.Hitlerio gimimą skiria 129 metai, o A.Linkolno ir Dž.F.Kenedžio gimimo datas - šimtmetis, galima prognozuoti naujų panašaus masto asmenybių gimimą. A.Hitleris, kaip jau minėjome, gimė 1889 m. Pridedame 129 metus ir gauname 2018 m. - vadinasi, tais metas gims kitas Napoleonas-Hitleris. Bet įdomiausia, kad tais metais gims ir kitas Linkolnas-Kenedis! Mat Dž.F.Kenedis gimė 1918 m., pridedame skaičių 100 ir matome jau pažįstamus 2018-uosius. Dabar galima numatyti dar dvi datas: 2060 m. į valdžią ateis būsimasis Kenedis, o po jo 2062 m. ir būsimasis Napoleonas. Žinoma, ši paprasta matematika nieko neprognozuoja, bet kas žino...

Ir dar:

1838 m. amerikietis rašytojas Edgaras Po (Edgar Poe) parašė apsakymą „Apie Arturo Gordono Pimo nuotykius“. Jame pasakojama, kaip sudužus laivui ketvertas išsigelbėjusiųjų atsidūrė atviroje jūroje. Bado įstumti į neviltį, trys iš jų nužudė ir suvalgė ketvirtąjį. Knygoje jo pavardė - Ričardas Parkeris. 1884 m. nuskendo laivas „Mignonette“. Keturi išsigelbėję žmonės, kaip ir E.Po herojai, atsidūrė vienoje valtelėje. Po ilgų klaidžiojimų jūros platybėmis, pamišę iš bado, trys nužudė ir suvalgė ketvirtąjį. Auka vadinosi Ričardas Parkeris...

Pasaulyje dažnai pasitaiko neįtikėtinų sutapimų, kuriuos sunku, o kartais ir iš viso neįmanoma paaiškinti. Ar iš tiesų jie nutinka atsitiktinai, o gal taip lėmė likimas? Jeigu dvi nepažįstamos arba mažai pažįstamos merginos, susitikusios pakeliui į šventę, yra pasipuošusios vienodomis suknelėmis – tai tiesiog sutapimas ar kažkas daugiau? Tai vienas iš dažniausiai pasitaikančių sutapimų, bet yra ir kur kas sudėtingesnių ir paslaptingesnių.

Du broliai suomiai, identiški dvyniai, , sulaukę 71-erių, žuvo identiškose dviračių katastrofose tame pačiame kelyje, tą pačią dieną, per dvi valandas. Šiame kelyje eismas yra judrus, bet tokių avarijų pasitaiko toli gražu ne kiekvieną dieną. Tą dieną budėjusi policijos pareigūnė, išgirdusi tragišką naujieną, net pagalvojo, kad jos kolegos iš kito skyriaus nevykusiai pajuokavo. 2002 metų kovą žinia apie identiškus dvynius, identiškus nelaimingus atsitikimus, identiškas mirtis per dvi valandas apskriejo visą pasaulį, rašo paranormal.about.com.

1975 metais Bermudų salose mopedu važiuojantį vyrą partrenkė ir mirtinai sužalojo taksi. Lygiai po metų to vyro brolis žuvo tame pačiame kelyje ir tokiomis pačiomis aplinkybėmis. Dar keisčiau, kad jis vairavo tą patį mopedą ir į jį rėžėsi taksi automobilis, vairuojamas to paties vairuotojo ir vežančio tą patį keleivį kaip ir prieš metus.

Gana žymus XIX amžiaus portretų dailininkas Josephas Aigneris net kelis kartus bandė nusižudyti. Būdamas 18 jis bandė pasikarti, bet jam sutrukdė pro šalį ėjęs kapucinų vienuolis. 22-ejų jis vėl pabandė tą padaryti, bet kritiniu momentu pro šalį vėl ėjo tas pats vienuolis. Dar po aštuonerių metų vyras buvo nuteistas pakarti dėl nelegalios politinės veiklos. Ir šį kartą jo gyvybę išgelbėjo tas pat vienuolis. Galiausiai jam pavyko nutraukti savo gyvybę, kai sulaukė 68-erių metų, iššaudamas iš pistoleto. Jo laidotuves laikė tas pats vienuolis – žmogus, kurio net vardo nelaimėlis nežinojo.

1858 metais Robertą Falloną nušovė, kerštaudamas žmogus, su kuriuo jis lošė pokerį. R. Fallonas buvo kaltinamas tuo, kad apgaule išlošė 600 dolerių. Tačiau po nusikaltimo nė vienas iš lošėjo nenorėjo pasiimti nelemtųjų 600 dolerių, todėl buvo rastas naujas žmogus, kuriam buvo paskirti šie pinigai ir prasidėjo lošimas. Kai nusikaltimo tirti atvyko policija, tas žmogus jau buvo išlošęs 2200 dolerių. Policijoje buvo nutarta, kad R. Fallonui priklausiusis 600 dolerių reikia atiduoti artimiausiam jo giminaičiui, kuris pasirodė esantis lošėjas, kuriam patikėti pinigai. Robertas Fallonas buvo jo tėvas, kurio jaunas vyras nematė 7 metus.

1920-aisiais trys anglai atskirai keliavo traukiniu po Peru. Galiausiai vagone jie liko vieni, todėl nusprendė susipažinti. Galima tik įsivaizduoti jų nustebimą, kai pirmasis prisistatė kaip ponas Binghamas, antrasis kaip ponas Powellas, o trečiasis kaip ponas Binghamas Powellas.

Detroite (JAV) 1930 metais Josephas Figlockas ėjo gatve, kai beveik tiesiai į jo glėbį pro langą iškrito kūdikis. Laimingo atsitiktinumo dėka išgyveno ir buvo nesužeisti nei vyras, nei kūdikis. Po metų vargšas J. Figlockas vėl ėjo ta pačia gatve ir, taip pat kaip ir aną kartą, pro tą patį langą annt jo iškrito tas pats vaikas ir jie abu liko sveiki.

1953 metais į karalienės Elžbietos II karūnavimo iškilmes Londone atvyko televizijos reporteris Irvas Kupcinetas. Savo viešbučio kambaryje vyras stalčiuje aptiko daiktų, kurie priklausė krepšininkui vardu Harry Hanninas. Atsitiktinai jis buvo geras I. Kupcineto draugas. Tačiau keisti sutapimai čia nesibaigė. Po kelių dienų reporteris gavo laišką iš nieko neįtariančio H. Hannino laišką, kuriame jis rašė, kad apsistojęs viename Paryžiaus viešbutyje, savo kambaryje, stalčiuje rado kaklaraištį, pažymėtą Irvo Kupcineto vardu.

Ohajuje (JAV) ką tik gimę identiški dvyniai buvo atskirti ir pateko į skirtingas šeimas. Naujosios šeimos, nieko neįtardamos, abiems vaikams davė tokį patį, Džeimso, vardą. Nors vienas kito nepažinojo, bet jų gyvenimas klostėsi identiškai: abu siekė teisės išsilavinimo, turėjo gabumų braižybai ir dailidės darbui, abu vedė moteris vardu Linda. Panašiu metu abu susilaukė sūnų, iš kurių vienas savo vaiką pavadino James Alan, o kitas James Allan. Paskui abu išsiskyrė su Lindomis ir vedė antrą kartą moteris vardu Betty. Identiški dvyniai įsigijo šunį, kurį abu pavadino Toy (žaislu). Po 40 metų dvyniai pirmą kartą susitiko ir papasakojo vienas kitam identiškas savo gyvenimo istorijas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://respublika.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.06.2019 laikas 15:27 Receptai – Patiekalai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 10:13 Receptai – Patiekalai Gudobelės žiedai ir vaisiai gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: gudobelė, vanduo, Paprastoji sukatžolė.

Skaityti daugiau

24.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantys vaistažolių mišiniai
Šlapimui varyti liaudies medicinoje, Šlapimą varantys vaistažolių mišiniai, receptai šlapimui varyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.04.2024 laikas 14:51 Kaip elgiatės per pirmąjį pasimatymą pagal savo Zodiako ženklą
Avinai garsėja spontaniškumu, linksmumu ir aistra. Gyvenime visuomet stengiatės kuo geriau pasirodyti, ne kitaip yra ir pasimatymų scenoje. Pirmiausia, tikėtina, kad būtent tu prisiėmei atsakomybę ir suplanavai pasimatymą. Ir galima daryti prielaidą,...

Skaityti daugiau

17.04.2024 laikas 14:46 Kur veda svajonės apie idealų vyrą?
Moterys labiau linkusios kurti lūkesčius ir fantazijas šeiminio gyvenimo tema, vyrai šiuo klausimu būna pragmatiškesni, nors pasitaiko visokių variantų.

Skaityti daugiau

17.04.2024 laikas 14:42 Kaip sužinoti, ar jūsų geriausias draugas yra toksiškas: 9 tikslūs požymiai
Vienas iš pagrindinių draugystės ramsčių – būti šalia vienas kito, kai to reikia. Tokia draugystė dažnai būna paslėpta po bendro juoko, ilgų pokalbių ir iš pažiūros malonių gestų sluoksniu. Tačiau neleiskite savęs apgauti....

Skaityti daugiau