Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2016 » Balandžio » 19

Nežemiškos gyvybės hipotezės begalinės Visatos platybėse

Atsižvelgiant į begalines Visatos platybes, daug žmonių yra įsitikinę, kad galimybės surasti nežemiškąją gyvybę yra pakankamai didelės. Kai kurie mokslininkai prognozuoja, kad iki 2040 metų galės pateikti nepaneigiamus įrodymus apie kitų planetų gyventojus, taigi gali būti, kad laukti liko visai nedaug. Tačiau ateiviai tikriausiai atrodys visai kitaip nei mes.

Kodėl? Priežasčių gausybė – visos jos priklauso nuo sąlygų, kuriose atsiranda ir vystosi gyvybė.

Kaip atrodo ateiviai?

Stipresnė gravitacija

Kas būtų, jeigu Žemėje gravitacija būtų dvigubai stipresnė? Pirmiausia, žmonės vargu ar vaikščiotų dviem kojomis, taip pat jų kojos būtų žymiai trumpesnės, o kaulai stambesni. Visos Žemės gyvybės formos būtų mažesnės ir trumpiau gyventų.

Jeigu gravitacija būtų perpus silpnesnė, vaizdas būtų visiškai priešingas.

Kita atmosferos sudėtis

Atmosfera turi ne mažesnę įtaką planetos organizmų išvaizdai nei gravitacija. Prieš milijonus metų Žemės atmosfera buvo tankesnė ir labiau prisotinta deguonimi, o tai sudarė sąlygas išsivystyti ir klestėti milžiniškiems dinozaurams.

Tačiau mūsų planetoje yra ir tokių organizmų, kuriems deguonis nereikalingas, o tai smarkiai keičia jų išorę.

Kita biochemija

Gyvybė Žemėje pagrįsta trimis biocheminiais reikalavimais: anglis, vanduo ir DNR.

Pakeitus bet kurį elementą kitu, gyvybė vystytųsi visiškai kita kryptimi, o kokie būtų rezultatai galima tik įsivaizduoti. Ir kuo lakesnė vaizduotė, tuo daugiau įvairiausių išvaizdos bei formos galimybių.

Vandens nebuvimas

Vandens trūkumas kitose planetose nebūtinai reikštų, kad ten negali atsirasti gyvybė. Skystas amoniakas gali būti vandens pakaitalas, kadangi jis turi didelę dalį vandens savybių.

Tačiau kaip atrodytų gyvas organizmas, gyvenantis amoniake? To tiksliai nepasakytų joks mokslininkas, tačiau tai tikrai nebūtų mums įprasta žuvis.

DNR nebuvimas

Dar nesenai buvo manoma, kad DNR užtikrina gyvybės egzistavimą ir vystymąsi. Bet nesenai mokslininkams pasisekė susintetinti ksenonukleininę rūgštį, kuri taip pat saugo ir perduoda genetinę informaciją.

Taigi galima daryti išvadą, kad ir kitų planetų gyventojai galėtų būti prisitaikę prie kitokių biocheminių reikalavimų. Ar tai pakeistų išvaizdą? Visai tikėtina!

Kita gyvenimo aplinka

Žemėje yra daugybė skirtingų aplinkų: tundros, jūros, stepės, tropiniai miškai, dykumos ir t.t. Kiekvienoje jų organizmai prisitaiko prie aplinkos ir skirtingai atrodo. Ar verta aiškinti, kuo skiriasi giliavandenė žuvis ir stepių erelis?

Tad galite ir patys įsivaizduoti, kaip atrodys gyventojai iš kitų planetų, kur gyvenamoji aplinka gali kardinaliai skirtis nuo mūsų planetos.

Amžius

Kitų planetų gyventojai gali būti senesni (tiksliau, ilgiau vystęsi) už žmones. Bent jau mes manome, kad žmonių civilizacija vystėsi labai greitai. Jeigu kitų planetų gyventojai turėjo daugiau laiko išvystyti savo technologijas, jie galėjo išmokti keisti savo išvaizdą savo nuožiūra.

Gyvybė planetose-našlaitėse

Manoma, kad mūsų Visatoje klajoja apie 200 milijardų planetų-našlaičių, nesusijusių nei su viena žinoma žvaigžde. Nežiūrint į tai, jose taip pat galėjo išsivystyti protingos gyvybės formos, jei turėjo kokį nors energijos šaltinį.

Tik ji atrodytų neįtikėtinai svetima – nakties padarai, niekada nematę dienos šviesos.

Nebiologinės būtybės

Egzistuoja nemaža tikimybė aptikti ne kitų planetų organizmų, o jų sukurtų robotų. 

Galbūt jie galėjo biologinius kūnus pakeisti mechaniniais arba iš pradžių buvo sukurti tokiu pavidalu? Juk galimas scenarijus, kai civilizacijos sukurti robotai tampa pranašesni už savo kūrėjus, juos sunaikina ir toliau gyvena kaip savarankiška gyvybės forma. Turbūt, nebūtų itin malonu sutikti tokią naikinimo meną išmanančią gyvybės formą.

Atsitiktinumo faktorius

Atsitiktinumo faktorius ne tik Visatos, bet ir galaktikos masteliais vaidina didelį vaidmenį. Ir jo prognozuoti visiškai neįmanoma – belieka tik fantazuoti, kaip jis gali pakeisti gyvybės formą, išvaizdą ir net mentalitetą.

Žinoma, norėtųsi, kad kitų planetų gyventojai išore būtų į mus panašūs, bet, vertinant visas aplinkybes, tokia galimybė artima nuliui.

Apie tai nederėtų pamiršti, jeigu vieną sykį pavyktų su ateiviais užmegzti ryšį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://technologijos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 19:48 Receptai – Patiekalai Ploni pyragėliai su bulvėmis. Skonio neperduoti žodžiais
Skanūs ir ploni pyragėliai iš bulvių. Pyragėlių receptas. Naujiena, niekada dar nevalgiau tokius bulvių pyragėlius. Būtinai gaminsiuos kitą kartą.

Skaityti daugiau

20.12.2017 laikas 15:51 Receptai – Patiekalai Receptai lieknėjantiems (pupalaiškio, gencijono)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: trapiojo pupalaiškio, melsvojo gencijono, jonažolės žiedų ir lapų, paprastosios kraujažolės žiedų ir lapų, gysločio lapų, apynio spurgų.

Skaityti daugiau

22.11.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Arbata nuo tonzilito (lakišius, liepžiedžiai, kietis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Tonzilitas. Ingredientai: lakišius, liepos žiedai, kietis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau