Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2016 » Sausio » 1

Nibiru planeta ar Saulės miražas nufilmuotas Floridoje?

Ta antroji "Saulė" negali būti Mėnulis, nes Mėnulis tuo metu irgi buvo danguje, tik gerokai atokiau nuo Saulės – keistą reiškinį užfiksavusi moteris objektyvą filmuodama atgręžė ir į Mėnulį. Taigi, virš Saulės tąsyk buvo matomas tikrai ne Mėnulis. O tai kas tada? Nibiru?

Kur jau ten... Tačiau sąmokslo teorijų išpažinėjai subruzdo kaip niekad. Tiesa, NASA jų samprotavimus pavadino iš piršto laužtais ir kategoriškai pareiškė, jog apie jokią X Planetą, vadinamą Nibiru, ir kalbos būti negali.

Vis dėlto reiškinys nufilmuotas ir jis turi turėti kokį nors logišką paaiškinimą. Kokį? Ką Floridos paplūdimyje nufilmavo Melissa Huffman?

"Pasakykit man, kokią aš ten planetą prie Saulės nufilmavau?" - prašo vaizdo medžiagos autorė.

Filmuotuose kadruose matyti besileidžianti Saulė, o virš jos iš debesų išnyra disko formos šviesulys, savo dydžiu labai primenantis Mėnulį. Tačiau Mėnulis tuo pat metu irgi kybo danguje – tik kitoje pusėje. Jį Melissa irgi nufilmavo.

Nibiru išpažinėjai vaizdo portale Youtube suskubo spirgėti, jog štai pagaliau jie ir sulaukė tiek metų laukto įvykio, o pasiruošti netrukus įvyksiančiai mistiškai katastrofai liko 40 parų. Į Nibiru peripetijas nesigilinsime, nes mokslo pozicija yra aiški – ši teorija yra laužta iš piršto.

O realiau į pasaulį žiūrintys žmonės netruko suprasti, kad jei medžiaga autentiška, jos autorei, ko gero, pavyko nufilmuoti retą optinį atmosferos reiškinį – troposferinį Saulės atspindį, kurį sukelia aukštesniuose atmosferos sluoksniuose sklandantys ledo kristalėliai. Kitaip tariant, moteris nufilmavo ne išgalvotą X Planetą, ne kokį nors Nibiru, o tiesiog Saulės miražą, kuris yra gana retas reiškinys.

Prieš keletą metų panaši dviguba Saulė buvo nufotografuota ir Kinijoje Prieš keletą metų panaši dviguba Saulė buvo nufotografuota ir Kinijoje. Tąsyk Ilinojaus universiteto astronomas Jimas Kaleris aiškino, kad tai – optinė refrakcija, kuri būna matoma pakankamai retai ir kurią mokslas kol kas gali paaiškinti gana miglotai.

"Kažin, ar kadras galėjo būti suklastotas kompiuteriu, - abejojo J. Kaleris. – Čia tiesiog atmosferos miražas, t.y., atmosferoje esančių dalelių (dulkių, ledo, vandens ir pan.) išlaužti šviesos spinduliai."

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://technologijos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.06.2019 laikas 19:21 Receptai – Patiekalai Studentiškas kugelis (greitkugelis)

Studentiško kugelio (greitkugelio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

03.01.2018 laikas 14:29 Receptai – Patiekalai Maitinamoji, tonizuojamoji kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trinys, Grietinė, Citrinos žievelė, Alyvuogių aliejaus

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 07:49 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo hemorojaus
Hemorojus liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo hemorojaus, hemorojus, hemorojo gydymas, hemorojo receptai, hemorojaus vaistažolės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau