Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Birželio » 15

Pasaulio pabaigos pranašai su nerimu laukia rugsėjo pabaigos

Keturis pilnus Mėnulio užtemimus iš eilės kai kurie krikščionybę išpažįstantys „pranašai“ traktuoja kaip pasaulio pabaigos ženklą. Biblijos teoretikų grupelė internete skelbia žinantys, kas laukia: esą Žemės link skrieja milžiniškas asteroidas, kuris išnaikins gyvybę planetoje. Tai neva turi įvykti šių metų rugsėjo pabaigoje, kuomet numatomas ketvirtasis užtemimas.

Tikintieji „kruvinąjį Mėnulį“ (užtemimo metu natūralusis Žemės palydovas atrodo raudonas) dažnai sieja su negandomis. Šįkart astronominis įvykis dėmesio sulaukė dėl to, kad rugsėjį įvyks ketvirtas iš eilės pilnas Mėnulio užtemimas per pusantrų metų ir tarp jų neįsiterpia daliniai užtemimai. Maža to, visi užtemimai sutampa su žydų šventėmis.

Keli pastoriai apie artėjantį grėsmingą įvykį pradėjo kalbėti dar prieš kelerius metus. Tiesa, jie nesutarė, ar pavojus gresia visam pasauliui, ar tik žydų bendruomenei.

„Aš tikiu, kad Dangus yra Dievo skelbimų lenta, per kurią Jis siunčia signalus Žemei, bet mes jų tiesiog nesurankiojame“, – teigė vienas iš tokių pranašų, Teksaso pastorius Johnas Hagee.

Artėjant pranašystės datai, kalbos apie neva gresiančią pasaulio pabaigą vėl padažnėjo. O „pranašai“, panašu, sutarė dėl jos scenarijaus: planetos link artėja milžiniškas asteroidas. Jis į Žemę turėtų rėžtis kažkada nuo rugsėjo 22 iki 28 dienos.

Beje, remiantis „Wikipedia“ archyvu, nuo 2000-ųjų mums jau pavyko išvengti mažiausiai 19-os pranašautų „pasaulio pabaigų“.

Tikroji gyvybės Žemėje pabaiga turėtų įvykti po maždaug 5 mlrd. metų – tuomet Saulė virs raudonąja milžine ir „prarys“ planetą (geriausiu atveju – ją visiškai susvilins). Tiesa, kai kurie mokslininkai mano, kad Žemėje per karšta gyvybei bus jau po milijardo metų.

Kad pliurpalai neperaugtų į masinę psichozę, įsikišti nusprendė NASA.

„NASA nežino apie jokį asteroidą ar kometą, kuri šiuo metu skrietų tokia trajektorija, kad susidurtų su Žeme. Taigi milžiniško susidūrimo tikimybė yra visai maža. Tiksliau, mūsų skaičiavimais, joks didelis objektas neturėtų atsitrenkti į Žemę per artimiausius kelis šimtus metų“, – nurodoma NASA pranešime.

NASA ekspertas Fredas Espenakas pastebėjo, kad nuo 1600 iki 1900 metų vadinamųjų tetradų (keturių pilnų Mėnulio užtemimų iš eilės) visai nebuvo. Tačiau NASA šių įvykių nelaiko ypatingais ar itin retais. Mat iki 2100-ųjų toks įvykis pasikartos net aštuonis kartus.

Jei manote, kad NASA bando nuslėpti artėjančią nelaimę, galime nuraminti: artimąjį kosmosą kasnakt stebi tūkstančiai profesionalių ir mėgėjų astronomų. Būtent jie dažnai ir atranda naujus asteroidus, kometas bei panašius kūnus. Jei bent kuris jų pastebėtų grėsmingą kūną, nuslėpti to nepavyktų net tokiai organizacijai, kaip NASA.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.11.2017 laikas 14:26 Receptai – Patiekalai Skatinanti prakaitavimą arbata (ramunėlės, juoduogio šeivamedis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: ramunėlės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai.

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 09:04 Receptai – Patiekalai Ajeras gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Ajerų šaknų miltelių.

Skaityti daugiau

16.10.2019 laikas 16:41 Receptai – Patiekalai Medutis. Beprotiškai Skanus Medaus Torto Receptas

Siūlome pagaminti visų mėgstamą medaus tortuką neįprastu paruošimo būdu. Gaunasi beprotiškai skanus ir aromatingas tortas. Šiame recepte nereikia nieko kočioti, o pagal laiką užima ne daugiau 30 min.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau