Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2015 » Rugsėjo » 25

Pasiektas kvantinės teleportacijos rekordas

Mokslininkai beveik šimtu procentų įsitikinę, kad kibernetinės saugos ateitis priklauso kvantinei mechanikai ir šią savaitę publikuotas tyrimas rodo, kad mes prie jos priartėjome dar per žingsnį. Mokslininkai teleportavo kvantiniu būdu užšifruotus duomenis 102 kilometrus, ankstesnį rekordą pagerindami keturis kartus, rašo Mashable.com.

Apie proveržį buvo pranešta trečiadienį, o tyrimo rezultatai publikuoti žurnale „Optica“.

Šviesolaidžiu perduoti duomenis renkasi vis daugiau interneto tiekėjų, tačiau visi šviesolaidžio tinklai turi vieną trūkumą – šviesolaidžio duomenų perdavimui naudojami šviesos pliūpsniai didėjant atstumui mažėja.

Galimybė perduoti šiuos fotonus 100 km atstumu vietoje, tarkime 5 km, yra reikšminga, nes šį duomenų šifravimo būdą priartina prie praktinio panaudojimo.

Kad šito išvengtų, šviesolaidis naudoja signalų stiprintuvus.

„Įprastiniame šviesolaidiniame tinkle siunčiami milijonai ar milijardai fotonų – klasikinis šviesos impulsas“, – kalbėjo vienas tyrimo dalyvių Martinas Stevensas iš Nacionalinio standartų ir technologijų instituto.

Per tradicinį tinklą galima išsiųsti milijardą fotonų, kurių skaičius vėliau sumažėja, tarkime, iki milijono. Stiprintuvai sustiprina šviesos impulsus, pakeliui pridėdami pasikartojančius fotonus.

O kvantinė fizika veikia individualių fotonų – mažiausių šviesos dalelių, kurios daugiau padalintos būti negali, lygiu. Kvantinėje fizikoje dalelė neturi vienos apibrėžtos vietos ir gali būti iškart keliose. Ši savybė vadinama „superpozicija“.

Eksperimento metu mokslininkai fotoną teleportavo šioje nežinomoje būsenoje. Tam jie panaudojo vieną (įvesties) fotoną, kuris vėliau išsišakojo į pagalbinį ir išvesties fotonus. Pastarieji du buvo susieti, o tai reiškia, kad jų būsena buvo identiška.

Eksperimento metu pirmasis fotonas buvo sunaikintas, taigi pagalbinis fotonas galėjo išmokti pirmojo būseną ir ją „perduoti“ išvesties fotonui, su kuriuo buvo susietas.

Kadangi niekas nežino, koks buvo pirmasis fotonas, tačiau visi yra tikri, kad tikslą pasiekęs paskutinysis fotonas yra tokios pat būsenos, tai yra beveik ideali informacijos šifravimo schema.

Galimybė perduoti šiuos fotonus 100 km atstumu vietoje, tarkime 5 km, yra reikšminga, nes šį duomenų šifravimo būdą priartina prie praktinio panaudojimo.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.12.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti (vyšnios; mėlynės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: Vyšnių, Mėlynių

Skaityti daugiau

04.06.2019 laikas 12:56 Receptai – Patiekalai Tinginiai virtinukai su bulvėmis

Tiesiogiai per 10 minučių paruošiame tikrą gardumyną! Ingredientai: 400 g bulvių; 150 g miltų; 1 a. š. druskos; 2-3 v. šaukštai augalinio aliejaus.

Skaityti daugiau

22.11.2017 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Arbata nuo laringito (šalavijas, ramunėlė, pipirmėtė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: šalavijas, ramunėlės lapai, pipirmėtė

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau