Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistinės Vietovės, Anomalinės Zonos » 2016 » Sausio » 11

Paslaptingi žmonių dingimai Mičigano trikampyje

Aviakompanijos "Northwest airlines" lėktuvo, skridusio reisu Nr. 2501, dingimas 1950-ais metais ir kapitono Džordžo Donerio dingimas iš užrakintos krovininio laivo kajutės - dvi labiausiai intriguojančios mįslės, susijusios su Mičigano trikampiu.

Su anomalia Mičigano trikampio zona, esančio Mičigano ežero teritorijoje, susiję nemažai keistų ir nepaaiškinamų laivų ir lėktuvų dingimų.

Bermudų trikampis laikomas labiausiai žinoma vieta, kur paslaptingai dingsta laivai ir lėktuvai. Tačiau yra ne viena kita, tik mažiau žinoma, panaši vieta.

Mičigano trikampis driekiasi nuo Liudvingtono iki Benton Harboro (Mičigano valstija) ir Manitovokio (Viskonsino valstija). Mičigano ežere, kurio ilgis yra apie 500 km, dažnai pučia stiprus vėjas, kurio greitis gali siekti net 120 km/h.

Kai kurie tyrinėtojai mano, kad būtent šios nepalankios oro sąlygos gali būti nepaaiškinamų dingimų priežastimi. Tačiau netgi pačiu stipriausiu vėju negalima paaiškinti šių keistų atvejų.

Aviakompanijos „Northwest Airlines" reisas Nr. 2501

Pats keisčiausias dingimas danguje virš Mičigano ežero įvyko 1950-ais metais, kai prapuolė aviakompanijos „Northwest Airlines" lėktuvas, skridęs reisu Nr. 2501. Lėktuve buvo 58 žmonės - 55 keleiviai ir 3 ekipažo nariai. Lėktuvas DC-4 skrido iš Niujorko į Sietlą ir dingo 1950 m. birželio 23 d..

Tuo metu tai buvo paskelbta „pačia didžiausia komercinio lėktuvo katastrofa JAV istorijoje". Lėktuvas skrido virš ežero Benton Harboro rajone. Dėl stiprios perkūnijos ir galingų vėjo gūsių lėktuvo pilotas paprašė leidimo sumažinti skrydžio aukštį nuo 1066 m iki 762 m. Leidimas buvo duotas, tačiau lėktuvas staiga dingo iš radarų ekrano, taip ir neatlikęs manevro.

Lėktuvo dingimo rajone ežero dugne buvo atliekami paieškos darbai, panaudojant hidrolokatorius, tačiau lėktuvo liekanų nepavyko aptikti. Buvo aptiktos tik nedidelės lėktuvo dalys, plaukiojusios ežero paviršiuje, ir kai kurie žmonių kūnų fragmentai.

Kadangi lėktuvo nuolaužos nebuvo surastos, avarijos priežastis iki šiol yra neatskleista. Manoma, kad į lėktuvą galėjo trenkti žaibas arba stiprus vėjas sugadino prietaisus.

Mįslingas kapitono Donerio dingimas

1937 m. balandžio 28 d. iš uždarytos krovininio laivo kajutės dingo kapitonas Džonas Doneris. Šis žmogaus dingimas yra vienas keisčiausių istorijoje.

Kapitonas Doneris keletą valandų nepaliko tiltelio, stebėdamas, kaip laivas manevruoja tarp Didžiųjų ežerų ledo lyčių. Kai pavojingas ruožas buvo įveiktas ir laivas įplaukė į Mičigano ežerą, pavargęs kapitonas nusileido pailsėti į savo kajutę. Jis paprašė pažadinti, kai laivas atvyks į Vašingtono uostą.

Maždaug po trijų valandų žemyn nusileido kapitono padėjėjas, kuris turėjo pažadinti kapitoną, nes laivas artėjo prie uosto. Jis pabeldė į duris, tačiau niekas neatsiliepė. Kajutės durys buvo užrakintos iš vidaus. Sunerimęs padėjėjas pakvietė keletą vyrų, kurie išlaužė duris, tačiau kajutė buvo tuščia.

Ekipažo nariai nuodugniai apieškojo visą laivą, bet kapitono Donerio niekur nebuvo. Iki šiol lieka mįsle tai, kas nutiko Džordžui Doneriui. Yra žinoma tik tai, kad kapitono dingimo metu laivas plaukė Mičigano trikampiu.

Didžiųjų ežerų Trikampis

1977-ais metais buvęs lakūnas Džėjus Gurlis parašė knygą „Didžiųjų ežerų trikampis". Autorius mano, kad Didžiųjų ežerų rajone ploto vienetui tenka daugiau mįslingų dingimų, nei Bermudų trikampyje. Anksčiau niekas tokios analizės nebuvo atlikęs.

Gurlis rašo, kad Civilinės aviacijos federalinė valdyba prieš keletą metų įkūrė ypatingą „kontrolės tarnybą" - lėktuvų, skrendančių virš Didžiųjų ežerų, pilotai turi nuolat siųsti specialius signalus ant žemės įrengtoms stebėjimo stotims. Jeigu tokio signalo negaunama 10 minučių, automatiškai skelbiamas aliarmas ir pradedama vykdyti paieškų ir gelbėjimo operacija. Tai leido išgelbėti ne vieną žmogų, patekusį į įprastinę avariją, tačiau mįslingos katastrofos ir toliau vyksta.

Mičigano trikampyje paslaptingai dingsta ne tik laivai ir lėktuvai. Yra užfiksuota nemažai pranešimų apie NSO pasirodymą šiame rajone. Mičigano ežeras jau seniai laikomas labiausiai NSO lankoma vieta, tačiau keistų dingimų priežastys iki šiol nėra žinomos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.08.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Prostatos gydymui
Prostata liaudies medicinoje, Prostata, receptai nuo prostatos, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

10.11.2019 laikas 13:45 Receptai – Patiekalai Nepakeičiamas griliažinis tortas: vaikystės nostalgija
Planuojate savo artimuosius palepinti saldžiais gaminiais? Išbandykite griliažinį pyragą, kuris ne tik sukels vaikystės nostalgiją, bet sužavės ir visą šeimą.

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 15:27 Receptai – Patiekalai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau