Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 2

Pavasarį saugokitės peršalimo ligų, gripo, bronchito, sinusito ir alergijos

Pasak specialistų, ypač veiksmingai kovoti su infekcinėmis viršutiniųjų kvėpavimo takų ligomis padeda aitrieji raudonieji pipirai ir kiti aštrūs maisto produktai. Beje, dar garsusis senovės gydytojas Hipokratas viršutiniųjų kvėpavimo takų ligas patarė gydyti actu ir pipirais.

* Senovės liaudies medicinos knygose ypač daug rašoma apie peršalimo ligų gydymą įvairiais maisto produktais. Šiuos maisto produktus vienija bendras bruožas - jie skystina plaučių išskyras, jas padeda pašalinti iš organizmo ir palengvina atsikosėjimą.

Peršalimas

PAVASARĮ SAUGOKITĖS PERŠALIMO LIGŲ, GRIPO, BRONCHITO, SINUSITO IR ALERGIJOS

Kapsaicinas

Raudonuosiuose aitriuose pipiruose yra ypač aštrios medžiagos - kapsaicino, kuris panaudojamas ruošiant atsikosėjimą padedančius sirupus, mikstūras ir tabletes.

Kitos aktyviosios medžiagos

Česnakuose ir krienų šaknyse yra aktyviųjų medžiagų, padedančių atsikosėti, dirginančių nosies nervus, sukeliančių pagausėjusį ašarojimą ir seilių išsiskyrimą.

Beje, daugelio vaistų poveikis yra panašus, todėl nieko keisto, kad nuo seno viršutiniųjų kvėpavimo takų ligas įprasta gydyti garstyčiomis, krienais, česnakais ir aitriaisiais raudonaisiais pipirais.

• Šių produktų patariama vartoti, kai plaučių ir bronchų išskyros yra labai tirštos, kai sergate sinusitu, astma, lėtiniu bronchitu ar alerginėmis ligomis.

Kodėl vištienos sultinys padeda gydyti peršalimo ligas?

Vištienoje, kaip ir kituose daug baltymų turinčiuose maisto produktuose, yra amino rūgšties cisteino, kuri išsiskiria verdant vištieną.

Cisteino poveikis yra labai panašus į cheminės medžiagos - acetilcisteino poveikį. Beje, šios medžiagos gydytojai pataria vartoti sergantiems bronchitu ir infekcinėmis viršutiniųjų kvėpavimo takų ligomis.

Iš pradžių chemikai acetilcisteiną išskyrė iš... vištų plunksnų ir odos. Ši medžiaga padeda skystinti tirštas plaučių ir bronchų išskyras, todėl padeda atsikosėti.

• Verdant vištienos sultinį, į jį patariama priberti kiek galima daugiau česnakų, svogūnų, pipirų ir kitų aštrių prieskonių, nes taip išvirtas vištienos sultinys yra geriausias peršalimo ligas padedantis gydyti vaistas.

Jei skauda gerklę

Jei pradėjo skaudėti gerklę, suvalgykite truputį česnakų ar svogūnų. Jei šių daržovių suspėsite suvalgyti laiku, galbūt pavyks išvengti viršutinių kvėpavimo takų peršalimo ligų.

• Teigiama, jog česnakų ekstraktas 100 proc. sugeba sunaikinti slogą ir net gripą galinčius sukelti rinovirusus.

• Česnakus galima supjaustyti skiltelėmis ir jas nuryti kaip vaistus. Česnakų skiltelių patariama nuryti po 1-2 per dieną.

• Susirgus peršalimo ligomis ir gripu, būtina gerti daug skysčių. Kai užsikimšusi nosis, žmogus kvėpuoja burna, todėl viršutiniųjų kvėpavimo gleivinė netenka daug skysčių. To-
kioje terpėje žalingieji virusai dauginasi ypač sparčiai. Jei gersite daug skysčių, peršalimo ligomis persirgsite lengviau.

• Susirgus peršalimo ligomis ir gripu, geriau gerti šiltų ir net karštų skysčių, nes šiluma naikina žalinguosius virusus.

• Sergantiems peršalimo ligomis ir gripu per dieną patariama išgerti 6-8 stiklines vandens.

Laringitą padedančios gydyti priemonės

Susirgus laringitu, naudinga gerti ananasų sulčių su žiupsneliu maltos imbiero šaknies, muskato riešuto, mėtų ar gabalėlio plikojo saldymedžio šaknies. Ananasų sultis galima paskaninti gydomosiomis savybėmis pasižyminčiais čiobreliais ir kardamonu.

Dėmesio! Sergantiems hipertenzija plikojo saldymedžio šaknų būtina atsisakyti.

Alergiją ir peršalimo ligas padedančios gydyti veiksmingos priemonės

Pavasarį neretai užpuola šienligė - alerginė liga žiedadulkėms. Likus 3 mėnesiams iki alergiškų augalų žydėjimo pradžios, pradėkite valgyti jogurto, kuris stiprina imuninę sistemą, todėl padeda stiprinti organizmo atsparumą alerginėms ligoms.

• Jogurtas su gyvosiomis bakterijomis stiprina imuninę sistemą, apsaugo nuo infekcinių ligų ir alerginių reakcijų.

Nuo bronchito apsaugantis vitaminas C

Jei sergate lėtiniu bronchitu, gausiau vartokite produktų, kuriuose gausu vitamino C, kuris apsaugo plaučius ir bronchus.

Gerklės skausmus ir kosulį malšinantys antpilai ir nuovirai

Krienų šaknų antpilas

Tarkuotas krienų šaknis užpilkite 1 stikline šilto vandens, supilkite 1 arbatinį šaukštelį skysto medaus, suberkite 1 arbatinį šaukštelį susmulkintų česnakų, išmaišykite.

Šio antpilo reikia gerti lėtai, nuolat maišant, kad krienai nenusėstų ant dugno. Antpilu taip pat naudinga skalauti gerklę, nes jis ne tik gydo gerklės ligas, bet ir numalšina skausmus.

Plikojo saldymedžio šaknų antpilas

1 arbatinį šaukštelį susmulkintų plikojo saldymedžio šaknų suberkite į termosą, užpilkite 1 stikline verdančio vandens, leiskite nusistovėti 3-4 valandas, nukoškite.

Šio šilto antpilo patariama išgerti 3-5 valandos prieš miegą, nes tokiu metu bronchai ir plaučiai yra ypač aktyvus, todėl gydymas yra ypač veiksmingas.

Kosulį palengvinantis svogūnų sirupas

Į storadugnį puodą suberkite 6 smulkiai supjaustytas vidutinio dydžio svogūnų galvutes, užpilkite 1/2 stiklinės skysto medaus, ant labai silpnos ugnies kaitinkite 2 valandas, nukoškite.

Palengvindami kosulį, šio sirupo vartokite po 1 valgomąjį šaukštą 5-6 kartus per dieną.

Šalavijų antpilas skalauti gerklę

Besiskundžiantiems gerklės skausmais ir tonzilitu, ją patariama skalauti šiltu šalavijų antpilu. 1-2 arbatinius šaukštelius džiovintų susmulkintų šalavijų lapų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, leiskite nusistovėti 10 minučių, nukoškite.

Šiuo antpilu gerklę patariama skalauti kelis kartus per dieną.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.07.2019 laikas 15:07 Receptai – Patiekalai Skanios varškės spurgos
Gaminame namuose. Varškės spurgos Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užma...

Skaityti daugiau

31.08.2018 laikas 09:36 Receptai – Patiekalai Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai
Prakaitavimą skatina liaudies medicinoje, Prakaitavimą skatinantys vaistažolių mišiniai, receptai skatinantis prakaitavimą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydy...

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 11:45 Receptai – Patiekalai Žagarėliai. Skanių žagarėlių receptas
Pasigaminkime skanius žagarėlius. Skanių žagarėlių receptas. Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau