Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2015 » Rugsėjo » 15

Pavojingi eksperimentai ir metalinės kaukės paslaptis

XX amžiaus 7-o dešimtmečio viduryje Brazilijoje buvo neramu. 1964-ais metais Maršalas Umbertas Kasletas Brankas įvykdė karinį perversmą, visoje šalyje ėmė siautėti "Mirties eskadronai". Šie buvusių policininkų ir karių būriai, skelbdami kovą narkotikų baronams ir kriminaliniams nusikaltėliams, be gailesčio naikino opozicijos atstovus, įvarydami siaubą miestiečiams ir valstiečiams.

Tragedija ant Vintemo kalvos

Baigiantis 1966-ųjų metų vasarai keli vyresnių klasių moksleiviai iš Niterojaus miestelio, esančio netoli Rio de Žaneiro, ant Vintemo kalvos į dangų leido aitvarus. Vienas aitvaras nuskriejo į dygliuotų krūmų brūzgyną. Moksleiviai, ieškodami aitvaro, aptiko dviejų jaunų vyrų kūnus. Jie buvo su lietpalčiais, kostiumais, o ant veidų buvo keistos metalinės kaukės. Nusprendę, kad tai eilinės „mirties eskadronų" aukos, berniukai leidosi bėgti. Kitą dieną kalbas apie kraupų radinį išgirdo policininko sūnus Zoržis da Kosta Alvesas, kuris nedelsdamas pranešė tėvui. Ant Vintemo kalvos atvykęs patrulis užfiksavo, kad

šalia nepažįstamųjų kūnų guli plastikinis maišelis su nedideliais popieriniais rankšluosčiais ir tuščias vandens butelys. Jų veidus iš tiesų dengė keistos nedidelės metalinės kaukės, be išpjovų akims. Abu kūnai gulėjo ant lapų ir šakelių, nukirstų, greičiausiai, mačete, pakloto.

Negyvėlių kišenėse buvo rasti tapatybės dokumentai, iš kurių paaiškėjo, kad tai buvo Manuelis Pereira da Krusas ir Migelis Žozė Vianas iš Kampus dus Goitakazio miestelio Rio de Žaneiro valstijoje. Rūbuose taip pat buvo aptiktos užrašų knygutės, kuriose buvo lentelės su raidėmis ir

skaičiais ir du vienodi įrašai: „16:30 būti nurodytoje vietoje. 18:30 praryti kapsulę. Po to, kai prasidės poveikis, apsaugoti veidą metaline kauke ir laukti signalo".

Ufologai eksperimentatoriai

Tyrimo metu paaiškėjo, kad abu žuvusieji dirbo radijo mechanikais nedidelėje dirbtuvėje ir domėjosi paranormaliais reiškiniais, ezoterine praktika, ateivių signalų paieška ir NSO stebėjimu. Dar vienas jų hobis buvo aparatūros, skirtos ryšiui su anapusiniu pasauliu, kūrimas. Ištyrus keistas kaukes paaiškėjo, kad jos buvo pagamintos rankiniu būdu žuvusiųjų dirbtuvėse ir buvo skirtos, greičiausiai, apsaugai nuo radiacijos.

Atidžiai išnagrinėjus įrašus užrašų knygutėse, kuriuose daugiausia informacijos buvo apie įvairiausias radijo detales, policininkai nusprendė, kad jaunuoliai atliko kažkokį keistą eksperimentą, kuris baigėsi jų mirtimi.

Patologoanatominė ekspertizė neaptiko jokių prievartos ar pašalinio poveikio požymių, išskyrus keistas melsvas gyslutes mirusiųjų smilkiniuose. Nebuvo aptikta jokių organizmo apnuodijimo ar radiacijos

Ufologai: Manuelis Pereira da Krusas ir Migelis Žozė Vianas

poveikio pėdsakų. Toksikologinė ir histologinė analizė parodė neigiamus rezultatus, todėl pakartotinė išsamesnė toksikologinė analizė nebuvo atlikta. Tik 1967 m. rugpjūčio 25 d. giminių reikalavimu nukentėjusiųjų palaikai buvo ekshumuoti ir atlikta pakartotinė ekspertizė, kuri nenustatė jokių prievartinės mirties požymių. Tačiau kažkokių „kapsulių" paminėjimas užrašų knygutėse galėjo rodyti galimą apsinuodijimą.

Tyrimo metu pareigūnai apklausė Elsijų Koreirą Gomesą, kuris anksčiau su žuvusiaisiais dalyvavo eksperimentuose. Tačiau jis kategoriškai paneigė savo kaltę dėl radiotechnikų mirties ir
prisiekinėjo, kad nieko nežinojo apie jų kelionę į Niterojų.

Žuvusiųjų dirbtuvėse buvo aptikta nemaža ezoterinių knygų biblioteka. Knygoje „Mokslinis mediumas" buvo pažymėti puslapiai, kuriuose buvo aprašoma, kaip išgauti „ryškų ektoplazmos švytėjimą" (ektoplazma - klampi substancija, kuri išsiskiria per mediumo nosį, ausis ir burną ir kuri naudojama vaiduoklių materializacijos procese) ir apsisaugoti nuo jo metaliniais ekranais ir kaukėmis.

Žymiai vėliau Migelio sesuo žurnalistams papasakojo, kad brolis kelionės išvakarėse dažnai kalbėjo apie pasiruošimą kažkokiai „antgamtiškai misijai", kuri jį padarys garsiu ir turtingu. Tą patį pasakojo ir da Kruso našlė. Manuelis keletą dienų iki kelionės buvo labai susijaudinęs ir su savo draugu kalbėjo apie kažkokius „finalinius testus", kurie turėjo padėti „įžengti į kitą realybę". Taip pat pavyko išsiaiškinti, kad bičiuliai su savimi į kelionę pasiėmė pinigų.

Pavojingi „ugnies rutuliai"

Šiandien populiari versija apie tai, kad abu radiotechnikai žuvo nuo paprasto ar kamuolinio žaibo. Rugpjūčio 17-os dienos vakare Niterojaus apylinkėse buvo labai stipri audra, lydima žaibavimo. Vietiniai gyventojai jau seniai pastebėjo, kad Vintemo kalva tarsi pritraukia žaibus, kurie žymiai dažniau trenkia į viršūnę, nei į kitus apylinkėje esančius aukštesnius objektus.

Brazilijos geofizikai mano, kad tai gali būti susiję su magnetito gyslomis, esančiomis kalvos viduje, arba geležies-nikelio meteoritu, kuris, nukritęs ant kalvos viršūnės, padarė nemažą įdubą.

Galima tūkstančius kartų matyti įprastinių žaibų iškrovas, tačiau niekada taip ir nepamatyti kamuolinio žaibo. Šį neįprastą gamtos reiškinį pasiseka pamatyti gal vienam žmogui iš tūkstančio. Iš jų tik vienetai gali aiškiai ir suprantamai charakterizuoti tai, ką matė.

Beveik pusėje atvejų, kai buvo stebimas kamuolinis žaibas, jis nuskriejo nuo vieno iki dešimties metrų. Trys ketvirtadaliai liudininkų tvirtino, kad žaibas skriejo horizontaliai, penktadalyje atvejų jis leidosi žemyn, o likusiais atvejais kildavo aukštyn. Vidutiniškai žaibas per sekundę nuskrieja keletą metrų. Panašu, kad jo santykinis tankis yra truputį didesnis nei oro.

Daugybės stebėjimų analizė išryškino nepaprastą faktą. Pasirodo, kad kamuolinis žaibas susidaro mažiausiai vieną kartą šimtui įprastinių žaibų. Tropinių audrų metu susidaro savotiški „žaibų štormai", iškrovos vyksta tiesiog nenutrūkstamai. Tačiau specialios ekspedicijos, stebėjusios stichijos siautėjimą, taip ir nenustatė masinio kamuolinių žaibų atsiradimo požymių.

Būtent tais laikais, apie kuriuos pasakojama, tarp ufologų buvo labai populiari versija, kad kamuoliniai žaibai yra savotiški „ateivių zondai". Panašu, kad tai ir norėjo patikrinti žuvusieji radiotechnikai. Sunku pasakyti kokį vaidmenį jų tyrime vaidino metalinės kaukės, tačiau būti su jomis audros metu buvo labai pavojinga.

Netiesiogiai hipotezę apie susitikimą su kamuoliniu žaibu patvirtina Grasinda de Souza, kuri rugpjūčio 17-os dienos vakare su vaikais važiavo netoli įvykio vietos. Staiga jos dukra Marija sušuko, kad ant kalno mato degantį rutulį. Ponia Grasinda irgi pažvelgė į Vintemo kalvos viršūnę ir pamatė geltonos ir oranžinės spalvos ryškiai šviečiantį rutulį, kuris lėtai pasislėpė už krūmų. De Souza, grįžusi namo, apie viską papasakojo vyrui, kuris iš karto nuvyko prie kalvos ir netgi užlipo į jos viršūnę. Tačiau tenai jis nieko nerado, tik juto stiprų ozono kvapą, kuris atsiranda po žaibų iškrovos. Vėliau žurnalistai atrado dar keletą žmonių, kurie tuo metu matė žybsėjimą ant Vintemo kalvos šlaito.

Nežinomi kompanionai

Viena iš „švino kaukių" bylos mįslių yra nosinė su inicialais AMS, sugniaužta da Kruso rankoje, ir iš madingo Viano švarko ištrūkusi saga.

Versiją apie nežinomus eksperimento kompanionus patvirtina ir vietinių gyventojų parodymai, kurie matė, kaip prie Vintemo kalvos papėdės buvo privažiavęs džipas. Radiotechnikai išlipo iš automobilio ir ėmė kopti aukštyn kalvos šlaitu, o džipo vairuotojas išjungė variklį ir liko apačioje.

Nežinomų žmonių atsiradimas šioje istorijoje policijos pareigūnus paskatino iškelti versiją apie kriminalinį nusikaltimą. Pagal šią versiją piktadariai pasinaudojo radiotechnikų susidomėjimu ezoteriniais dalykais ir pasiūlė jiems dalyvauti „parapsichologiniame eksperimente". Jiems buvo papasakota legenda apie ugnies rutulius, kurie periodiškai atsiranda kalvos viršūnėje, ir pasiūlytos kapsulės, kurios turėjo sustiprinti „ekstrasensorinį pojūtį". Taip da Krusas ir Vianas išgėrė nuodus, o jų nuodytojai pagrobė pinigus.

Švino kaukės uždengiančius veidus

Nežiūrint į šios policijos versijos paprastumą ir racionalumą, ją paneigia daugelis nepriklausomų ekspertų, tarp kurių yra ir garsus NSO tyrinėtojas Žanas Valė. Jie mano, kad šie aiškinimai pirmiausia naudingi patiems policininkams, kurie ir pasisavino žuvusių radiotechnikų pinigus.

Brazilų žurnalistai policijos archyvuose aptiko duomenis apie panašų nutikimą. 1962-ais metais ant netoliese esančios Kruzeiro kalvos buvo aptiktas televizorių meistro iš Rio de Žaneiro Ermeso Chuareso kūnas. Jo sustingusioje rankoje buvo suspausta metalinė kaukė, panaši į tas, kokios buvo

ant da Kruso ir Viano veidų. Jo mirties priežastis taip pat nebuvo aiški, nors kažkas matė, kad, prieš pradedant lipti į kalvos viršūnę, televizorių meistras prarijo kažkokias „tabletes". Remdamasi šiais parodymais, policija nutraukė bylą, paskelbdama, kad tai buvo savižudybė. Įdomu tai, kad ir Chuaresas daug laisvo laiko skyrė tam, kad sukurtų „radijo tiltą su anapusiniu pasauliu".

Tyrimas dėl Vintemo tragedijos buvo nutrauktas 1969-ais metais nes nebuvo „nusikaltimo sudėties". Dabartiniu metu kaukės, kurios buvo ant mirusiųjų veidų, saugomos policijos muziejuje Rio de Žaneire.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.10.2019 laikas 14:20 Receptai – Patiekalai Keptos Vištų Kepenėlės Su Morkomis Ir Svogūnais

Morkas nuskutame ir sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome plonais žiedeliais arba pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame morkas, svogūnus ir pakepiname ant silpnos ugnies kol su...

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 14:33 Receptai – Patiekalai Skanūs avižiniai sausainiai su razinomis

Avižinių sausainių su razinomis ir riešutais receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 08:44 Receptai – Patiekalai Drėgnas šokoladinis pyragas “negriukas”!
Gardaus šokoladinio pyrago gamyba ir receptas. Drėgnas pyragas “negriukas”! Gardaus šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau