Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2017 » Gegužės » 12

Prakeiktos žinios

Ne vieną tūkstantmetį kažkas labai stengiasi, kad žmonija prarastų sukauptas žinias, ir naikina viską, kas nors ir netiesiogiai gali žmonėms parodyti tikrojo vystymosi kelią - tą kelią, kurį galima nueiti, tik tobulinant savo jėgas ir sąmonę, tačiau jokiu būdu ne techninio progreso priemonėmis.

Teroristinis aktas Aleksandrijoje

Kad ir kaip tai banaliai skamba, tačiau žinių šaltiniu visais laikais buvo knygos. Būtent knygos, ypač vertingiausi egzemplioriai, buvo tikslingai naikinamos. Ir šis liūdinantis procesas prasidėjo dar labai seniai.

Kai Cezaris atvyko į Aleksandriją, garsiojoje bibliotekoje tuo metu buvo ne mažiau 700 tūkstančių rankraščių. Kai kuriuose jų buvo tokia informacija, kuri užkariautojams kėlė baimę. Pavyzdžiui, Babilono žynio Beroso, pabėgusio į Graikiją, literatūrinis palikimas. Berosas buvo istorikas, astrologas ir astronomas. Jis išrado pusiau apvalų saulės ciferblatą ir sukūrė Saulės ir Mėnulio spindulių sudėties teoriją ir taip numatė dabartinių laikų darbus šviesos interferencijos srityje. Autorius savo darbuose taip pat buvo aprašęs susitikimus su... ateiviais -paslaptingaisiais Apkalusais, būtybėmis, primenančiomis žuvis. Jos gyveno skafandruose ir žmonėms perdavė pirmąsias mokslo žinias, kurias rūpestingai užrašė Babilono žynys.

Beroso „Pasaulio istorija", kurioje jis aprašė pirmuosius savo kontaktus su ateiviais, prarasta amžiams. Išliko vos keletas rankraščio fragmentų.

Toje pačioje bibliotekoje buvo saugomi ir ugnyje sudegė Demetrijaus Faleriečio veikalai, iš kurių vienas buvo keistu pavadinimu: „Apie šviesos gumulą danguje". Tai buvo pirmasis rašytinis šaltinis apie skraidančiąsias lėkštes.

Aleksandrijos bibliotekoje buvo saugomi ir finikiečių istoriko Mokuso, kuris, kaip manoma, sukūrė atomų teoriją, darbai.

Yra manoma, kad bibliotekoje galėjo būti saugoma ir garsioji „Toto knyga". Kaip pasakojama senovinėse legendose, Totas sukūrė raštą ir buvo visų dievų rinkinių metraštininkas. Knyga buvo parašyta ant 78 auksinių plokštelių, jos autoriais buvo laikomi Atlantidos gyventojai.

„Toto knyga" atskleidė įvairių pasaulių valdymo paslaptis. Joje buvo žinios, kurias pritaikius buvo galima valdyti žemę, vandenynus ir dangaus kūnus. Pasinaudojant knygoje esančiomis žiniomis buvo galima atgaivinti mirusiuosius, per atstumą paveikti kitus žmones, išmokti valdyti mums nežinomas mūsų pačių kūno funkcijas.

Toto knyga

Sudeginus biblioteką išnyko visi išvardinti veikalai, tarp jų ir auksinės „Toto knygos" plokštelės. Ant papiruso padarytas kopijas tikslingai naikino žyniai, o vėliau - inkvizicija.

Džono Di dvasios

Persikelkime į vėlesnius laikus. XV ir XVI amžių sandūroje abatas Tritemijus parašė veikalą „Steganografija". Knygos įžangoje rašoma: „Aš papasakosiu apie būdus, kuriais galiu tiksliai ir patikimai perduoti savo valią bet kuriam žmogui, kuris supras mano mokymo esmę, kad ir kaip toli jis nuo manęs būtų - tegul ir už šimto varstų. Savo mintis galiu perduoti netgi kaliniui, įkalintam giliame požemyje ir saugomam niekada akių nesumerkiančios sargybos".

Kokį atradimą padarė abatas - nežinia, tačiau 1616-ais metais rankraštis buvo viešai sudegintas.

Toks pat likimas ištiko ir anglų matematiko, geografo ir astronomo Džono Di (1527-1609 metai) darbus. Išliko tik maža dalis jo darbų, kuri pavadinta „Tikras ir tikslus pranešimas apie tai, kas daugelį metų vyko tarp daktaro Džono Di ir kai kurių dvasių". Mokslininkas dvasiomis vadino nežemiškąsias protingas būtybes, su kuriomis, kaip teigia, ne kartą turėjo kontaktų.

Knygoje buvo pateiktos matematinės žinios, kurių lygis labai smarkiai aplenkė Džono Di gyvenamojo laikotarpio žinias. Veikale dar buvo pasakojama, kad Žemė sudaryta iš daugybės viena ant kitos uždėtų sferų, išdėstytų pagal kitą matavimą. Tarp šių sferų yra taškai, o tiksliau - sąlyčio paviršiai.

Didžiąją rankraščio dalį sudegino nežinomi žmonės, kurie apiplėšė Džono Di archyvą jau po mokslininko mirties.

Neįkainojami senoviniai rankraščiai buvo naikinami ir Paryžiaus komunos laikais, ir per Antrąjį pasaulinį karą. Daugybė relikvijų sudegė Sarajevo Nacionalinėje bibliotekoje XX amžiaus paskutinio dešimtmečio pradžioje. Žinių naikinimo procesas tęsiasi.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.08.2018 laikas 20:32 Receptai – Patiekalai Nuo danties skausmo padės vaistažolės

Dantų skausmas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo dantų skausmo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 19:31 Receptai – Patiekalai Dažnai gaminu jį vakarais: lengviausiai pagaminamas tortas
Mano uošvė taip pat dažnai jį gamina! Užmaišyti tešlą, padalinti į 6 dalis. Iškepti 180–200 laipsnių temperatūroje. Kiekvieną tešlos dalį plonai iškočioti ir iškepti papločius. Atvėsinti.

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sklerozes gydymui
Sklerozė liaudies medicinoje, Sklerozė, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo sklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau