Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 23

Prieskoniai saugantys nuo ligų

Įtraukti kuo daugiau prieskonių į savo mitybą - tai vienas iš būdų didinti antioksidantų, kurie neutralizuoja laisvuosius radikalus.

Svarbiausia, kad žalingi laisvieji radikalai yra beveik visų ligų priežastis.

Čia prieskoniai, kuriuose yra didelis kiekis antioksidantų (polifenolių) ir patarimai, kaip paįvairinti mitybą.

Prieskoniai saugantys nuo ligų

Raudonėlis - prieš mikrobus

Italijos virtuvė negali išsiversti be jo - picos ar makaronų padažai. Bet raudonėlio galima pridėti į kiaušinienę, daržovių sriubas, salotų padažus ar pabarstyti keptas daržoves.
Vartojant raudonėlį mažais protingais kiekiais, galima gauti antiparazitinę ir anti-diabetinę apsaugą. Nenuostabu, raudonėlis nuo senovės laikų vartojamas kovai su infekcijomis.

Rozmarinas - tonizuoja

Rozmarinas kepamiems patiekalams, marinuojant mėsą arba žuvį, suteikia gerą skonį. Vartokite jį alyvuogių aliejaus paskaninimui ar paruoškite žolelių arbatą.
Rozmarinas yra tonikas. Reguliariai jį naudojant sumažina stresą, įtampą, pagerina nervinę būklę, bendrą išsekimą.

Čiobreliai nuo peršalimo

Čiobreliai populiarūs tarp Viduržemio jūros prieskonių. Jie gali būti naudojami kaip ir raudonėlis. Pridėkite jų į salotų padažus, sriubas, troškinius, kiaušinių patiekalus, česnakinę duoną, makaronų padažus.

Ciberžolė prieš vėžį

Ciberžolė yra susijusi su Indijos kulinarija. Į prieskonių – kmynų, kalendrų, imbierų, česnako mišinį, pridėjus šaukštą ciberžolės, paskaninsite daržovių, mėsos, žuvies, kiaušinių patiekalus. Pridėkite ciberžolės į sriubas, troškinius, ryžių plovą - tai suteiks jiems šviesiai geltoną spalvą.
Yra nuomonė, kad ciberžolė padeda slopinti vėžį.

Šalavijas nuo uždegimo

Šalavijas gerai dera su ant grotelių keptomis daržovėmis, mėsa ir žuvimi. Pridėkite džiovintų šalavijų žiupsnelį į makaronų patiekalus, ypač grietinėlės padažus , į sriubas arba į troškinius. Šalavijas paskanina žiemines daržoves - bulves, ropes ir riešutus.
Šalavijas padeda nuo peršalimo ir gerklės uždegimo.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.10.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Kiaušiniais ir sūriu įdarytos orkaitėje keptos bulvės (video)

Bulves nuplaukite, subadykite šakute ir dėkite į 200°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 – 40 minučių. Keptuvėje ant aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Bulves dėkite atgal į orkaitę ir kepkite da...

Skaityti daugiau

06.11.2019 laikas 16:12 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

16.11.2017 laikas 10:36 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (alavijas, beržas, liepa)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: medėjančio alavijo lapai, beržo pumpurai, liepos žiedai, medus, alyvuogės.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau