Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Žmonės » 2015 » Lapkričio » 6

Ramsesas yra vienas iš penkių geriausių planetos savantų

Penkerių metų berniuku Ramsesu Sanguino, kuriaim būdingi ryškūs savantizmo bruožai, susidomėjo mokslininkai. Tyrėjus sudomino vaizdo įrašas, kurį berniuko mama paviešino internete. Vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip jis atspėja, kokius išgalvotus skaičius slapta nuo jos užrašo kitas asmuo. Maža to, vunderkindas jau mokosi septynių kalbų ir gliaudo sudėtingas matematines lygtis. Beje, periodinę Mendelejevo lentelę jis mintinai mokėjo sulaukęs vos 18 mėn.

Penkiamečiui Los Andželo gyventojui diagnozuotas autizmas. Tačiau berniukas stulbinamai tiksliai skaičiuoja mintinai, atspėja kortas ir slapta nuo jo rašomus išgalvotus skaičius. Šiuos sugebėjimus išvydusi Harvardo medicinos mokyklos neurologijos mokslų daktarė Diane Powell susidomėjo neeiliniais mažylio sugebėjimais.

5-metis genijus Ramsesas Sanguino

D. Powell pradėjo tyrinėti Ramses, įgyvendindama drąsų mokslinių tyrimų projektą, skirtą telepatijai. Mokslininkė tiki, kad telepatija gali būti alternatyvus autizmu sergančių vaikų ir jų tėvų bendravimo būdas – "jie desperatiškai trokšta bendrauti vieni su kitais, bet negali."

"Žinau daug autistų vaikų, kurių tėvus stebina telepatiniai jų sugebėjimai, - pasakoja neurologė. – Norėjau tuos vaikus pamatyti pati ir patikrinti, ar tie neįprasti jų sugebėjimai atsiskleis griežtai kontroliuojamomis sąlygomis."

D. Powell pareiškė jau įsitikinusi mažiausiai septynių žmonių telepatiniais sugebėjimais, todėl ėmėsi šio fenomeno tyrimų.

"Neabejoju, kad telepatija egzistuoja – kaip neabejoju daugybe mokslo įrodytų tiesų, - savo įsitikinimų neslepia mokslininkė. – Aš niekada ir dėl nieko neduodu šimtaprocentinės garantijos, tačiau aš pati mačiau šio fenomeno įrodymus. Nors puikiai suvokiu, kad absoliuti dauguma kitų mokslininkų telepatija netiki."

"Tačiau aš esu privačiai bendravusi su labai daug žmonių, kurie viešai nepripažintų tikį telepatija, nors savo akimis matė ar patyrė šio fenomeno pasireiškimą, - tęsia mokslų daktarė. – Beveik visi jie bijo būti išjuokti už tokius pareiškimus ir įsitikinimus – ar net bijo prarasti darbą. Ir iš tikrųjų – daryti tokius pareiškimus yra labai rizikinga. Tačiau aš tai puikiai žinojau dar prieš apsispręsdama imtis šios srities."

Ramsesas savo telepatinius sugebėjimus daktarei D. Powell pademonstravo per tris jau įvykusius susitikimus. Mokslininkė naudojo atsitiktinių skaičių generavimo mašiną – ji parinkdavo berniuko mamai, 32-ejų menininkei Nyx Sanguino skaitmenis, kuriuos ji užsirašydavo mažyliui nematant ir apie kurios pagalvodavo prieš paprašydama sūnaus pasakyti, kokį skaičių ji užrašė.

"Berniukas sėkmingai atspėdavo slapta užrašytus skaičius", - patvirtino D. Powell.

Meno srityje dirbanti Ramseso mama sako, kad kartais jos sūnus sugeba iš eilės atspėti 38 skaičius, kurie užrašomi jam nematant. Moteris dievagojasi, kad čia nėra jokių triukų ar apgaulių – taip pat ir toje paviešintoje filmuotoje medžiagoje.

Viename iš D. Powell testų Ramsesas sugebėjo teisingai atspėti 16 skaičių iš 17-os – tame tarpe ir vieną dviženklį skaičių.

"Ramseso gebėjimai mane glumina, - pasakoja mama. – Mane su sūnumi sieja labai artimas ryšys – galbūt tai kaip nors susiję su jo sugebėjimais. Bet aš nė įsivaizduoti negalėčiau, kad tokie dalykai įmanomi. Nežinau, kaip tai paaiškinti. Tikiuosi to iš daktarės Powell."

Didžiausias Ramseso mamos rūpestis dabar – surasti tinkamą korepetitorių savo berniukui, kurį D. Powell pavadino "vienu protingiausių penkiamečių visoje planetoje". Mama sako, kad Ramsesas supranta ir cituoja tekstus užsienio kalbomis (pvz., graikų, hebrajų, arabų ar japonų). Be to, jis jau įsisavinęs algebros pagrindus – moka spręsti kvadratines lygtis. Sunku patikėti, tačiau jis gali nubraižyti ir tikslią Mendelejevo periodinę cheminių elementų lentelę.

Po to, kai Ramesas pradėjo pataisinėti mokytoją ir tikslinti jos sakomus dalykus, berniuko mokymu namuose pradėjo rūpintis pati mama.

"Kad jis bus ypatingas, žinojau dar jam negimus, - sakė Nyx Sanguino. – Keistai elgėsi jis jau nuo kūdikystės. Ramsesui nepatikdavo žaislai, bet jam pašėlusiai patiko skaityti. Nepatikėsite, bet skaityti Ramsesas pradėjo 12 mėn. Žodžius tada jis galėdavo ištarti anglų, ispanų, graikų kalbomis, mokėjo ir šiek tiek japoniškai."

"Kai Ramsesas buvo 1,5 metukų, jis jau mintinai mokėjo daugybos ir dalybos lenteles anglų ir ispanų kalbomis. Tokio amžiaus jis jau mokėjo ir periodinę cheminių elementų lentelę – galėdavo pasakyti bet kurio cheminio elemento atominį numerį."

"Pradėjau jį mokyti kitų kalbų, tačiau aš neturiu žalio supratimo, kaip jis pramoko hindi, arabų ar hebrajų kalbų, kai jam buvo vos treji. Gal jis jų išmoko naudodamasis kompiuteriu, prie kurio jis praleisdavo daug laiko?"

"Pradėjau vesti Ramsesą į mokyklą, tačiau tai virto košmaru, - tęsia pasakojimą vunderkindo mama. – Jis buvo vienintelis skaitantis vaikas klasėje. Mokytojai jis iš pradžių patiko – ji net vadino jį mažuoju profesoriumi, bet netrukus Ramsesas pradėjo pataisinėti jos kalbą ir matematinius skaičiavimus, ir mokytoja pradėjo izoliuoti jį nuo kitų mokinių. Teko atsisveikinti su mokykla ir grįžti prie mokymosi namie. Jo žinios smarkiai pranoko kitų žinias."

"Jis visiškai kitoks, ir žmonės nesupranta, kaip jis mąsto. Jis tiesiog kraustosi iš proto dėl skaičių – skaičiuoja viską, ką tik įmanoma: namus, knygas, raides. Ir jis nepasijudins iš vietos, kol nebaigs skaičiuoti iki galo."

"Jei kada išeina pažaisti su bendraamžiais vaikais, jis jų klausinėja matematinių dalykų. Nieko nuostabaus, kad jam sunku rasti draugų. Man neramu, kad jis gali likti vienišas."

Ne vieną tokių sugebėjimų turintį vaiką tyrinėjanti D. Powell tikisi parūpinti Ramsesui finansavimą, kad jis galėtų mokytis specialioje ypač gabiems vaikams autistams skirtoje mokykloje.

"Ramsesas yra vienas iš penkių geriausių planetos savantų, - įsitikinusi D. Powell. – Jam reikia mokytis specialioje ypač gabių vaikų mokykloje, kad jis galėtų išnaudoti savo kognityvinius gebėjimus ir kur jis galėtų atskleisti ir išnaudoti savo potencialą."

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://technologijos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.09.2018 laikas 08:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą
Apetitą gerinantys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą, apetitas, apetito pagerinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis,...

Skaityti daugiau

01.11.2017 laikas 17:40 Receptai – Patiekalai Medus, kiaušinis gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Sviesto, Kiaušinio trynių, Miltų, Medaus

Skaityti daugiau

28.06.2019 laikas 18:14 Receptai – Patiekalai Grikių košė su kepintomis morkomis

Gaminame. Grikių košė su kepintomis morkomis Grikius nuplauname. Puode užviriname 2 stiklines sultinio (arba vandens) ir suberiame grikių kruopas. Puodą uždengiame dangčiu ir kaitiname ant labai mažos ugnies apie 15-20 minučių,...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau