Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » 2015 » Rugsėjo » 1

Rastas Korano fragmentas senesnis už pranašą Mahometą

Seniausias pasaulyje Korano fragmentas, kuris buvo rastas praėjusį mėnesį Birmingeme, gali būti dar senesnis už pranašą Mahometą ir perrašyti ankstyvąją islamo istoriją, skelbia Oksfordo universiteto mokslininkai.

Puslapiai, kurių amžius,manoma, yra tarp 1448 – 1371 m.,buvo surasti Birmingemo universiteto bibliotekoje surišti kartu su kita Korano knyga, parašyta VII amžiuje.

Atradimas Birmingeme laikomas labai reikšmingu, nes ankstyvosiomis islamo dienomis Koranas buvo perduodamas ne raštu, o žodžiu.

Puslapiai parašyti rašalu ant pergamento iš gyvulių odos ankstyvąja arabiška rašysena, turi skirsnius nuo 18 iki 20 ir, manoma, galėjo būti parašyti pažinojusio pranašą Mahometą – islamo įkūrėją.

Šiuos puslapius ištyrė mokslininkai iš Oksfordo universiteto ir nustatė, kad šventosios islamo knygos

rankraštis galėtų būti seniausias Koranas pasaulyje.

Atradimas Birmingeme laikomas labai reikšmingu, nes ankstyvosiomis islamo dienomis Koranas buvo perduodamas ne raštu, o žodžiu.

Dabar kai kurie istorikai teigia, kad šis rankraštis gali būti dar senesnis nei Koranas.

Manoma, kad Birmingemo Koranas buvo parašytas 568 – 645 m. , o paprastai Mohametui priskiriami 570 – 632 metai. Teigiama, kad pranašas islamą įkūrė maždaug 610 m., o pirmoji musulmonų benduomenė Medinoje susibūrė 622 metais.

„Tai, švelniai tariant, destabilizuoja idėją, kad mes galime būti tikri dėl to, kaip atsirado Koranas. Atradimas leidžia daryti implikacijas apie Muhameto ir jo kompanionų istoriją“, – sakė istorikas Tomas Hollandas.

Tiesa, tokiai nuomonei aršiai prieštarauja musulmonų mokslininkai, kaip Mustafa Shahas iš Orientalistikos ir Afrikos studijų mokyklos Londone, kuris teigia, kad rastas rankraštis tik sustiprina tradicines teorijas apie Koraną.

Iš pradžių Koranas buvo įsimenamas ir perduodamas tik žodžiu, tačiau pirmasis musulmonų lyderis po Muhameto mirties – Califas Abu Bakras, liepė jį užrašyti.

Rašytinė Korano forma užbaigta tik 650 metais valdant trečiajam musulmonų lyderiui Caliphui Utmanui.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai pigmentinių dėmių blukinimui

Pigmentinių dėmių blukinimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai pigmentinių dėmių blukinimui, receptai pigmentinių dėmių blukinimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaist...

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 08:28 Receptai – Patiekalai Tradiciniai virti varškėtukai
Pasigaminkime skanius varškėtukus. Skanių varškėtukų receptas.

Skaityti daugiau

24.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Bandelės iš vaikystės! Tas pats skonis ir kvapas!

Būtent tokias bandeles gamino mano močiutė. Magiškas kvapas buvo... Net ir dabar jaučiu jį, per nuotrauką ... Sudėkite bandeles su varške ant kepimo skardos, sutepkite tryniu, kurį pasilikome ir kepame orkaitėje, kuri yra įkait...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau