Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Gruodžio » 17

Rauginti kopūstai išvaro iš kūno visas ligas

Ar žinojote, kad rauginti kopūstai – ne tik skanu, bet ir naudinga? Dar garsusis keliautojas ir atradėjas Džeimsas Kukas sakė: „Rauginti kopūstai išvaro iš kūno visas ligas. Jie gelbsti mano jūrininkų gyvybes.“ Tai kaipgi veikia šis vaistas ir kokias ligas juo geriausia gydyti?
 
Žarnyno sanitarai
 
Taip rauginti kopūstai vadinami dėl to, kad juose yra ir pieno, ir acto rūgšties, slopinančių puvimą sukeliančių bakterijų dauginimąsi. Be to, sūrymas, išlaikantis visas vertingąsias kopūstų savybes, neturi stambiųjų maistinių skaidulų, kartais sukeliančių skrandžio skausmus ir pilvo pūtimą.

Rauginti kopūstai išvaro iš kūno visas ligas

Raugintų kopūstų sultys naudojamos apetitui pagerinti ir virškinimo procesams suaktyvinti pacientams, kurių skrandžio rūgštingumas sumažėjęs, pasireiškus žarnyno parezei po chirurginių operacijų, neurologiniams ligoniams, ilgai gulėjusiems ligos patale, dirbantiesiems sėdimą darbą ir gyvenantiesiems sėslų gyvenimą.
 
Kokteilis iš pusės stiklinės kopūstų sūrymo ir tokio pat kiekio šviežių pomidorų sulčių pagelbės sergantiesiems kepenų ligomis. Gerti jį reikia 3–4 kartus per dieną po valgio – ir kuo ilgiau, tuo geriau.
 
Reguliariai įtraukiamos į valgiaraštį salotos iš raugintų kopūstų, svogūnų ir česnakų sušvelnina bronchų astmos priepuolius. Tokios pat salotos rekomenduojamos ir esant avitaminozei.
 
Ypač sveika rytais tuščiu skrandžiu išgerti raugintų kopūstų sulčių.
 
Jei jau valgysite raugintus kopūstus dėl vitaminų, kad vitaminas C nepražūtų, kopūstus iš sūrymo dera išgriebti prieš pat valgį ir apšlakstyti aliejumi. Ir dar: pas mus retai kas raugina kopūstus gūžėmis, tačiau būtent taip vitaminas C juose išsilaiko geriausiai.

Smarkiai karščiuojant irgi patariama gerti kopūstų sūrymą – jis padės atkurti skysčių balansą, papildys vitaminų ir mineralinių medžiagų atsargas.
 
Sergant gastritu ir hemorojumi naudinga išgerti po 0,5–2 stiklines šilto kopūstų sūrymo per dieną.
 
Jeigu vaikus kamuoja parazitai, jiems, priklausomai nuo amžiaus, reikėtų suvalgyti po 100–200 g raugintų kopūstų (pageidautina atskirai nuo kito maisto) po 2–3 kartus per dieną.
 
Naudojami ir kompresams
 
Atsikratyti galvos skausmų padės raugintų kopūstų kompresai: įvyniokite į marlę, pridėkite už ausų ir ant smilkinių, ir apsukite galvą rankšluosčiu. Skausmas nuslops, jeigu dėsite prie kaktos raugintus kopūsto lapus 20–30 minučių po 3 kartus per dieną arba 3–4 kartus per dieną gersite po 1/2 stiklinės kopūstų sūrymo.
 
Liaudies medicina pataria vaikams, turintiems bambos išvaržą, dėti kopūstų sūrymo kompresus. Sūryme suvilgyta marlė dedama ant išvaržos, prispaudžiama šviežios bulvės griežinėliu, o tada tvarsčiu. Kompresas laikomas 2–3 valandas. Minimali gydymo trukmė – mėnuo.
 
Kamuojant viduriavimui, perdien patariama išgerti po 1–2 stiklines kokteilio iš raugintų kopūstų ir pomidorų sulčių, sumaišytų lygiomis dalimis.
 
Sergant tulžies pūslės akmenlige, dera raugintų kopūstų sūrymą gerti kasdien po 0,5–1 stiklinę 3 kartus 30 minučių iki valgio. Gydymo kursas – 1,5–2 mėnesiai.
 
Jei tulžies akmenys dar ne didesni už kukurūzo grūdą, jiems pašalinti siūlomas toks liaudiškas receptas: sumaišyti 1 litrą raugintų kopūstų sūrymo, 400 g aliejaus ir 4 citrinų sultis. Parą iki gydymo kurso pradžios reikėtų visiškai nieko nevalgyti, o paskui kas 30 minučių gerti po 100 g skysčio. Iš pradžių galimi skausmo priepuoliai, viduriavimas, užtat po 4–5 valandų akmenys turėtų pasišalinti. Paskui dvi savaites reikia pagerti ramunėlių ir pankolių arbatos.

Pastaba: prieš imantis bet kokios savigydos būtų protinga pasitarti su gydytoju.
 
Netinka grynas? Skieskite
 
Raugintų kopūstų sūrymas su mielėmis padės įveikti vidurių užkietėjimą. Tiesa, vietoj mielių į sūrymą galima įmaišyti 4 g smulkintos šaltekšnio žievės. Veiksminga ir tokia procedūra: 2 šaukštelius valgomosios druskos ištirpinkite stiklinėje kopūstų sūrymo ir išgerkite tuščiu skrandžiu. Esant poreikiui, pakartokite ir kitą dieną.
 
Kenčiantiesiems nuo rėmens rekomenduojama prieš valgį sukramsnoti 2–3 šaukštus raugintų kopūstų.
 
Nuo dedervinės ant pažeistos odos vietos reikėtų dėti rauginto kopūsto lapą, suteptą grietine. Kai kopūstlapis pradžius, pakeisti nauju. Taip gydymą tęsti iki visiško pasveikimo.
 
O štai nuo parazitų kepenyse patariama gerti po pusę stiklinės kopūstų sūrymo 30 minučių prieš valgį.
 
Nusideginus, įsipjovus, gydant vabzdžių įgėlimus ant žaizdelės galima uždėti ploną sluoksnį raugintų kopūstų, ir uždengti skepeta, suvilgyta kopūstų sūryme, – arba apvynioti sūryme išmirkytu tvarsčiu. Kompresą reikia laikyti 30–60 minučių ir keisti 3–4 kartus per dieną. Jeigu sūrymas pradeda deginti, būtina jį atskiesti šaltu virintu vandeniu santykiu 1:1 arba 1:2.
 
Jeigu peršalus krūtinę varsto skausmingi diegliai, irgi padės kopūstų sūrymas, atskiestas šiltu virintu vandeniu (1:1). Reikia gerti po 2–3 stiklines per dieną iki visiško išgijimo.
 
Rauginti kopūstai ypač naudingi atgaunant jėgas po ilgos ir sunkios ligos – pavyzdžiui, plaučių uždegimo.
 
Smarkiai vemiant, kamuojant nėščiųjų toksikozei, naudinga ir valgyti raugintus kopūstus, ir gerti jų sūrymą.

Kontraindikacijos ir atsargumo priemonės
 
Raugintų kopūstų sultys su trupučių citrinų sulčių naudingos sergantiesiems cukriniu diabetu. Tokios sultys naudingos diabetikams, nes jose gausu pieno rūgšties, o raugintuose kopūstuose esanti ląsteliena suriša angliavandenius ir paspartina jų pasišalinimą iš organizmo.
 
Raugintų kopūstų sultis sveika gerti ir epileptikams. Jos – labai veiksminga profilaktikos priemonė nuo „tyliosios“ skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligės. Gerti reikia po 1/4–1/3 stiklinės 3 kartus per dieną valanda iki valgio. Profilaktinis kursas – 2–3 savaitės.
 
Tačiau labai svarbu atsiminti, kad raugintų kopūstų negalima valgyti sergantiesiems skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opalige, gastritu, pankreatitu, kepenų ir inkstų ligomis. Dėl gana didelio druskos kiekio valgyti daug raugintų kopūstų nesveika ir hipertonikams, turintiesiems bėdų dėl inkstų, kamuojamiems tinimų. Tokiems žmonėms reikėtų prieš valgant kopūstus pirmiausia išgriebti iš sūrymo ir nuplauti arba iškart, raugiant, berti kuo mažiau druskos.
 
Jeigu virškinimo sistema vangi, skrandžio rūgštingumas – mažas, prieš valgant raugintus kopūstus reikėtų kruopščiai susmulkinti, o paskui dar ir labai gerai sukramtyti (taip jie mažiau pūs pilvą, nors ir tai ne visada). Tokiais atvejais sveikatinimo tikslais geriau vartoti kopūstų sūrymą nei pačius kopūstus.

Panevezio balsas su paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.08.2018 laikas 10:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai virškinimo gydymui
Virškinimas liaudies medicinoje, Virškinimas, liaudiškomis priemonėmis, receptas nuo virškinimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

16.11.2017 laikas 10:36 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (alavijas, beržas, liepa)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: medėjančio alavijo lapai, beržo pumpurai, liepos žiedai, medus, alyvuogės.

Skaityti daugiau

16.10.2019 laikas 16:41 Receptai – Patiekalai Medutis. Beprotiškai Skanus Medaus Torto Receptas

Siūlome pagaminti visų mėgstamą medaus tortuką neįprastu paruošimo būdu. Gaunasi beprotiškai skanus ir aromatingas tortas. Šiame recepte nereikia nieko kočioti, o pagal laiką užima ne daugiau 30 min.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau