Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Paslaptingi Statiniai » 2017 » Sausio » 1

Rokvolas: Didžioji Teksaso siena

XIX amžiaus viduryje Teksase buvo aptikta keista siena. Ir tik mūsų dienomis pradėta kalbėti apie tai, kad griuvėsiai priklauso priešistoriniai civilizacijai, kuri labai seniai ne vieną amžių gyveno šioje teritorijoje. Šalia radinio pastatytas miestas buvo pavadintas Rokvolu. Daugu miesto gyventojų neturi nė mažiausio supratimo apie jo pavadinimo kilmę. Pasirodo, miestas buvo pavadintas taip po to, kai žmonės, ieškodami vandens, aptiko keistos sienos likučius ("Rock" išvertus iš anglų kalbos reiškia "uola, akmuo", o "wall" - "siena") ir didžiulę kaukolę. Pagal turimus duomenis, tai yra praktiškai idealus stačiakampis: 6.5 km pločio ir 11 km ilgio, užimantis 32 kv. km plotą. Viršutinė sienos dalis iškilusi 168 metrų virš jūros lygio.

Kaip buvo aptikta ši siena? Istorija pasakoja apie tris persikėlėlius, kurie atvyko į šias vietas. Teris Veidas (Terry Wade), Benjaminas Boidstonas (Benjamin Boydstun) ir Viljamas Stivensonas (VVilliam Stevenson) atkeliavo j šias vietas, turėdami tikslą įkurti fermerių bendriją. 1852-ais metais Veidas su šeima pradėjo statyti namą rytinio Triniti upės intako slėnyje, toje vietoje, kur dabartiniu metu yra vakarinė dabartinio Rokvolo riba. Atliekant statybos darbus Veidas aptiko keistą darinį iš akmenų. Atlikus papildomus kasinėjimus paaiškėjo, kad tai yra akmens sienas, palaidota po žemėmis. Vėlesnių žemės darbų metu buvo aptikta daugybė vienas ant kito uždėtų akmenų, kurių svoris buvo per sunkus pakelti žmogui.

Rokvolas: Didžioji Teksaso siena

Žmonės kasinėjimus baigė maždaug 9 m gylyje. Jie nusprendė daugiau nebekelti į paviršių akmenų iš susidariusios šachtos, o kasti kiek į šoną ir padaryti šulinį. Šių darbų metu sienoje buvo aptikta praktiškai ideali kvadratinė anga, kuri vėliau buvo pavadinta langu. Dabar šachtos gylis pasiekė apie 12 m, tačiau dugno šioje struktūroje vis dar nebuvo matyti, todėl kasinėjimo darbai buvo nutraukti, nes jie pasirodė beprasmiai.

Praėjus keliems metams, 1859-ais metais pradėtą darbą užbaigė misteris Sandersas iš Teksaso. Kasinėjimų metu į paviršių buvo iškelti 4 megalitai, sveriantys po keletą tonų. Ant vieno akmens buvo kažkokie neįprasti ženklai, primenantys piktografinį raštą.

Per pastarąjį šimtmetį sienoje buvo aptiktos durys ar praėjimai. Laikraštyje „The Dalias Morning News“ buvo pranešta apie atradimą, padarytą 1967-ais metais: „Prisimindamas 3-ąjį dešimtmetį, T. Mereditas Rokvolo siena papasakojo, kad į rytus nuo Rokvolo buvo iškastas šulinys. Šulinio kasimo metu buvo atkasta akmens siena su arka virš lango ar durų“.

Kasinėjimų metu taip pat buvo aptikti keisti metaliniai žiedai, kurie pagaminti iš alavo, titano ir geležies lydinio. „Pirmiausia, ši siena labai vaizdinga. Jos kilmės, vystymosi ir amžiaus nustatymas suteikia nepaprastas galimybes tyrimams, kurie, be jokios abejonės, padės suprasti šį fenomeną. Vienas iš svarbiausių faktų yra tai, kad geologai nežino procesų, kurie galėjo sukurti tokią ypatybę. Tai reiškia, kad sistemingas ir detalus sienos dalies tyrimas potencialiai gali išplėsti mūsų žinias ir pateikti naujus duomenis, į kuriuos iki šiol nebuvo atsižvelgta", -teigia archeologas, filosofijos mokslų daktaras Rendelas Muaras iš Teksaso.

Geologas Džeimsas Šeltonas iš Naujojo Orleano tvirtina: „labai puiku, kad atsiranda tokie pavyzdžiai, kaip Rokvolo siena, nes jie patikrina mūsų galimybes ir priverčia peržiūrėti pagrindinius Niutono mechanikos dėsnius, kuriais nebuvo abejojama daugiau nei 150 metų. Fizika turi pamiršti šį metodą jau šimtmečio pradžioje ir atsisukti į tikimybių teoriją bei kvantinę mechaniką - tam, kad būtų pasistūmėta pirmyn materijos ir visatos supratime. Naujieji atradimai neįsipiešia į šią paradigmą. Naujoji fizika padės mums išspręsti klausimus, kurių sprendimą atidėliojame daug laiko, kad tik neprarastumėme pasitikėjimo kredito".

Rokvolas: Didžioji Teksaso siena

Šiuo metu vykdomi tolimesni Teksaso sienos kasinėjimai. Džošas Rivzas įkūrė fondą, kurio tikslas - surinkti lėšų saviems archeologiniams sienos tyrinėjimams atlikti. Tikslas paprastas - atkasti vieną ar keletą sekcijų ir atlikti pilną tyrimą, siekiant sužinoti apie senovės civilizaciją, užfiksuojant kiekvieną žingsnį vaizdo kamera.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.08.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Bandelės su kopūstais. Labai skanu!
Bandelės su kopūstais receptas. Toliau, kaip visada: gaminame bandeles, kepame juos aliejuje (jo turėtu būti tiek, kad bandelės būtų visiškai panardintos jame).

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Greiti blynai skaniems pusryčiams

Pristatome jums greitų ir skanių pusryčių receptą. Blynai gaunasi labai apetitiški, o patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai paprastai paruošiami, bet labai sotūs.

Skaityti daugiau

08.08.2022 laikas 15:38 Receptai – Patiekalai Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis
Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis - vasariškas patiekalas su daug baltymų ir vasariškų skonių. Tinka valgyti tiek pusryčiams, tiek pietums. Man jis skanus ir šaltas. Šio patiekalo proporcijas lengva pakeisti. Galima naudot...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau