Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ginklai » 2015 » Rugpjūčio » 5

Rusijos penktosios kartos naikintuvas „Suchoi PAK FA“ T-50

Rusijos penktosios kartos naikintuvas „Suchoi PAK FA“, dar žinomas kaip T-50 – tarsi sudėtingas skraidantis robotas, kuris, anot ekspertų, žymiai sunkiau susekamas radarais nei amerikiečių turimi jo giminaičiai, giriasi Rusijos žiniasklaida.

Gegužės mėnesį internete pasirodė šiek tiek informacijos apie PAK FA, kuris šiuo metu bandomas ir bus pradėtas gaminti 2016 metais, technines galimybes, informuoja nationalinterest.org.

„PAK FA jau dabar tam tikra prasme gali būti vadinamas itin sudėtingos konstrukcijos skraidančiu robotu, kuriame esantis žmogus atlieka ne tik piloto funkciją, bet ir yra tarsi viena iš šio orlaivio sudedamųjų dalių. Kitaip tariant, piloto reakcija – vienas iš būtinųjų valdymo sistemos elementų“, – sako „Rostech“ Radijo ir elektroninių technologijų bendrovės (KRET), prisidedančios prieš šio naikintuvo

Rusijos penktosios kartos naikintuvas „Suchoi PAK FA“ T-50

gamybos, vadovo pavaduotojas Vladimiras Michejevas.

Kitas neįvardytas KRET pareigūnas toje pačioje publikacijoje internete teigia, kad PAK FA iš tikrųjų sunkiau susekamas radarais nei amerikiečių turimi tokie penktosios kartos naikintuvai kaip F-22 ir F-35.

Rusijos penktosios kartos naikintuvas „Suchoi PAK FA“ T-50

„Norėdama ištobulinti technologijas, padedančias naikintuvams išvengti radarų dėmesio, inžinieriai visus ginklus išslapstė lėktuvo viduje, taip pat pakeitė ir lėktuvo formą, o išorę padengė specialia medžiaga, sugeriančia radijo bangas. Be to, T-50 – pirmasis Rusijos kovos orlaivis, pagamintas naudojant tiek daug sudėtinių medžiagų, kurios sudaro iki 25 proc. visos lėktuvo masės ir dengia net 70 proc. naikintuvo paviršiaus“, – teigia neįvardytas šaltinis.

Rusijos penktosios kartos naikintuvas „Suchoi PAK FA“ T-50

Anot šaltinio, tokie technologiniai sprendimai pasiteisina: „T-50 šiuo metu ne tik pranašesnis už kitus Rusijos armijos turimus naikintuvus, bet ir už užsienietiškus (...)“. Vyresnieji JAV kariuomenės pareigūnai taip pat nerimauja, kad naujausias rusų naikintuvas yra pranašesnis už amerikiečių penktosios kartos naikintuvus.

Rusijos penktosios kartos naikintuvas „Suchoi PAK FA“ T-50

„Susipažinau su PAK FA techninių galimybių analizės rezultatais ir galiu pasakyti, kad šie naikintuvai išsiskiria gana sudėtingu dizainu, kuris prilygsta ar net lenkia JAV penktosios kartos naikintuvų. Jis neabejotinai išsiskiria didesniu manevringumu, puikiu aerodinaminiu dizainu“, – praeitais metais „The National Interest“ (TNI) sakė buvęs JAV karinių oro pajėgų žvalgybos vadovas Dave‘as Deptula.

„Jau dabar galima daryti išvadą, kad jis pajėgus konkuruoti su „Raptor“, – sako kitas JAV kariuomenės pareigūnas, naujausią Rusijos naikintuvą palyginęs su F-22. JAV karinių oro pajėgų generolas Markas

Welshas taip pat pripažįsta situacijos sudėtingumą.

„Kinija ir Rusija – dvi šalys, kurios, jeigu ir toliau eis teisingu keliu, per ateinančius trejus ar penkerius metus neabejotinai parodys, ką sugeba šioje srityje. Jiems tikrai gali pavykti pranokti mus“, – teigia M. Welshas.

Rusijos penktosios kartos naikintuvas „Suchoi PAK FA“ T-50

„Po trejų ar penkerių metų naujos kartos naikintuvai neabejotinai pralenks šiuo metu turimus. F-35 ir F-22 išliks viena karta priekyje, o visi kiti bus priversti nusileisti. Atotrūkis mažėja“, – sako M. Welshas.

Kaip ir F-22, rusų kuriamas PAK FA skirtas tapti vyravimą ore įrodančiu naikintuvu, o ne daug skirtingų funkcijų galinčiu parodyti naikintuvu, koks yra F-35. Tai apima ir galimybes išvystyti neįtikėtiną greitį.

Kaip jau anksčiau aiškino TNI: „Kaip ir F-22, rusų kuriamas naikintuvas gebės skristi viršgarsiniu greičiu ilgą laiką – galbūt netgi greičiau nei 1,5 Macho. Maksimalus šio naikintuvo greitis sieks daugiau nei 2 Machus, tad galima daryti išvadą, kad nuo radarų lėktuvą paslėpsiančiai dangai toks krūvis bus įkandamas“.

PAK FA kuriamas siekiant pakeisti senstančius „Suchoi Su-27“ ir „Mig-29“ – jie buvo sukurti dar Sovietų Sąjungos laikais 9-ąjį XX amžiaus dešimtmetį. Kaip jau buvo minėta, tikimasi, kad naujos kartos naikintuvų gamyba bus pradėta kitais metais, o pirmieji 50 naikintuvų Rusijos karines oro pajėgas pasieks jau 2020 metais.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.12.2017 laikas 15:20 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (rugiagėlių, beržo, petražolių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: rugiagėlių žiedų, beržo pumpurų, petražolių vaisių, trapiojo pupalaiškio, debesylo šaknies, meškauogės lapų

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 10:15 Receptai – Patiekalai Mėsos blyneliai, kuriuos gaminu daugelį metų vietoje bandelių
Toks receptas jus išgelbės, jei nemėgstate ilgai stovėti prie viryklės, tačiau tuo pačiu neatsisakant skanaus maisto. Blyneliai išeina labai sultingi, švelnūs ir labai skanūs!

Skaityti daugiau

01.07.2019 laikas 21:56 Receptai – Patiekalai Keptas triušis (majonezo marinatas)

Gaminame. Keptas triušis. Prieš kepant orkaitę įkaitiname iki 180 laipsniu. Triušio gabaliukus dedame į kepimo maišą ir kepame apie 1,5 valandos. Jeigu norite, kad triušiena labiau apskrustų, išimkite iš maišo ir dar pakepinkit...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau