Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Balandžio » 1

Signalai «Blicarai» rodo: visatoje esame ne vieni

Iš tolimo kosmoso atkeliaujantys signalai sudaro matematinę seką – dėl to mokslininkai įtaria, kad tai gali būti nežemiškos technologijos veikimo požymis.

Blicarai – kosminiai signalai, tetrunkantys apie milisekundę – pirmą kartą užfiksuoti 2007 metais, o nuo to laiko užfiksuota dar 10 tokių atvejų. Kol kas niekas neturi aiškaus atsakymo, kokia yra šių signalų kilmė ir priežastis.

Tačiau atlikus naują tyrimą nustatyta, kad šie energijos pliūpsniai susirikiuoja taip, kad jokie dabar žinomi fizikos dėsniai nėra tinkami jiems aprašyti.

Mokslininkai iš pradžių bandė išmatuoti atstumą, kurį blicarai turėjo keliauti iki mūsų. Tam buvo naudojami „dispersijos matavimai“. Jie atliekami stebint, kaip mus pasiekiančios radijo spektro bangos išsibarsto (disperguoja) keliavimo per kosmosą metu. Kuo stipresnis išsibarstymas, tuo didesnį nuotolį radijo bangos turėjo nukeliauti iki mūsų.

Labiausiai mokslininkus nustebinęs faktas – kad visi dispersijos matavimų rezultatai yra vieno skaičiaus – 187,5 cm-3 – kartotiniai. Tikimybė, kad taip nutiktų atsitiktinai, yra vos 5 iš 10 000, tikina tyrimą atlikę mokslininkai.

Havajų universiteto (JAV) mokslininkas Johnas Learnedas, tyrimą vykdęs kartu su Noikircheno-Vluino universiteto (Vokietija) specialistu Michaeliu Hippke, sakė, kad toks išsirikiavimas yra „labai sunkiai paaiškinamas“.

Kol kas mokslininkai turi dvi teorijas, galinčias paaiškinti tokį rezultatą. Pirmoji aiškina, kad kiekvienas iš pliūpsnių buvo siunčiamas iš penkių skirtingų vietų tolimose galaktikose, kurios nuo Žemės nutolusios kartotiniais intervalais. Bet labiau tikėtina yra teorija, aiškinanti, kad tikriausiai signalai atkeliavo iš gerokai arčiau, iš mūsų Paukščių tako, tik tų signalų siuntimo intervalai laike sudaro keistą seką.

Rasti priežasčių pliūpsniams taip išsirikiuoti dėl natūralių priežasčių būtų sunku, sako mokslininkai. Kai kurios žvaigždės kartkartėmis išspjauna radijo bangų pliūpsnį, tačiau tikrai ne tokiais reguliariais intervalais, kokius nustatė J. Learnedas ir M. Hippke. Kita vertus, gali būti, kad neturime pakankamai astrofizikos žinių, kad suprastume, kokie natūralūs procesai gali skleisti tokius reguliarius signalus.

Anot mokslininkų, jei nepasitvirtins nė vienas iš šių paaiškinimų, „Reikės pagalvoti apie dirbtinį šaltinį (žmogiškos ar ne žmogiškos kilmės)“.

Dalis mokslininkų bendruomenės jau ir anksčiau teigė, kad blicarai gali būti žinutės nuo ateivių, o dabar jų teorija gavo papildomos paspirties. Iki šiol mokslininkai bandė nustatyti, ar šios žinutės nekoduoja kokios nors žinutės – panašu, kad iš reguliarių dispersijos intervalų tą žinutę gali būti pradėta skaityti.

Tiesa, patys tyrimo autoriai būtų labiau linkę manyti, kad labiau reikėtų galvoti apie žemiškos kilmės signalus – peritonus. Įtarimą, kad signalų kilmė yra žemiška, stiprina ir tai, kad visus blicarus išskyrus vieną iki šiol užfiksavo vienas ir tas pats Parkeso teleskopas. Anot jų, galima būtų įtarti, kad triukšmą sukėlė mobiliojo ryšio bazinės stotys, tarpusavy sinchronizuojančios laiką.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://delfi.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.05.2019 laikas 14:19 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams

Kojų skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant kojų skausmams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai cholesterolio gydymui
Cholesterolis liaudies medicinoje, cholesterolis, cholesterolio gydymas, receptai, cholesterolio receptas, vaistažolės, vaistažolės cholesteroliui, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradici...

Skaityti daugiau

04.09.2019 laikas 14:34 Receptai – Patiekalai Receptas tiems, kurie nori skanių kotletų, bet tingi stovėti prie viryklės!

Aš gaminu būtent taip! Šis receptas skirtas tiems, kurie nenori stovėti prie viryklės ir tuo pačiu metu nori gauti skanius, sultingus kotletus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau