Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Spalio » 18

Skrandžio refliukso gydymas natūraliais būdais

Skrandžio refliuksas kamuoja vis daugiau žmonių

Skrandžio refliuksas kamuoja ne vieną žmogų ir daugelis iš mūsų problemą bando spręsti naudodami skrandžio rūgšties gamybą mažinančius vaistus kaip Omeprazol ir kt. Deja, tie vaistai dažnai ne tik, kad nepadeda, bet turi daug pašalinių efektų, taip pat dar labiau  suprastėja virškinimas. Tad ką daryti, jei jus kamuoja skrandžio refliuksas ar padidėjęs skrandžio rūgštingumas?

Visų pirma, reikia skirti, kad skrandžio refliuksas ir padidėjęs rūgštingumas gali būti du skirtingi/priešingi dalykai.

Dažnai būna, kad yra ne padidėjęs rūgštingumas, o būtent laisvas skrandžio sfinkteris, kuris normaliai užsidaro ir neleidžia skrandžio turiniui patekti atgal į stemplę. Ir vienas iš veiksnių, kuris signalizuoja to sfinkterio užsidarymą, yra būtent skrandžio rūgštis. Ir jei tos rūgšties gaminama per mažai, tai gali būti laisvo skrandžio sfinkterio priežastis. Gydytojai, dažnai neištyrę rūgštingumo, iš karto skiria rūgšties gamybą mažinančius vaistus.

Skrandžio refliuksas

Namų testas, kaip nusistatyti, ar yra sumažėjęs skrandžio rūgštingumas

Yra toks namų testas, kurio metu ant tuščio skrandžio geriama soda. Reikia į stiklinę vandens ištirpinti pusę arbatinio šaukštelio (kai kur teigiama kad užtenka 1/4 šaukštelio) geriamos sodos ir išgerti, tada paleisti laikrodį ir žiūrėti, per kiek laiko jūs atsiraugėjote. Jei atsiraugėjote per pirmą minute, tai labai galimas daiktas, kad jūsų skrandžio rūgštingumas yra padidėjęs, jei atsiraugėjote tarp 2-3 minučių tai rūgštingumas normalus. Jei atsiraugėjote po trijų minučių, tai labai galimas daiktas, kad jūsų skrandžio rūgštingumas yra sumažėjęs. Jei neatsiraugėjote per 5 minutes, tai beveik garantuota, kad jūsų rūgštingumas sumažėjęs.

Žinoma, tai ne pats patikimiausias testas, bet galima pamėginti. Yra geresnių testų. Vienas iš jų - yra ryjama kapsulė (metodas žinomas kaip Heidelberg ar Gastrocap test), bet tokie testai nemažai kainuoja, ir nežinau, ar Lietuvoje juos kas nors atlieka.

Kaip gydyti natūraliais būdais?

Jei jau tikrai yra padidėjęs skrandžio rūgštingumas, tai viena iš pirmų priemonių būtų gerti daugiau vandens. Vienas tyrimas parodė, kad vanduo pakelia skrandžio pH (taip sumažina rūgštingumą) geriau nei skrandžio rūgštį mažinantys vaistai.

Taip pat abiem atvejais patartina pereiti prie visiškai ar pagrinde augalinio maisto, kas ne vienam sureguliavo skrandžio refliuksą.

Jei skrandžio rūgštingumas sumažėjęs, bet laisvas skrandžio sfinkteris

Jei skrandžio rūgštingumas yra tikrai sumažėjęs, kai kurie, pavyzdžiui Dr. J.Wright, pataria naudoti skrandžio rūgšties kapsules. Patariama vartoti tol, kol pajusite, kad skrandyje pasidaro šilta ar atsiranda lengvas maudimas, kas rodo, kad per daug. Tokiu atveju reikia dozę sumažinti.

Dar galima naudoti obuolių actą - pilami 1-3 šaukštai į skilinę vandens, tris kartus per dieną. Reikia pradėti nuo vieno ar dar mažiau. Gerti 20-30 min prieš valgį.

Alijošiaus sultys. Du šaukštai sumaišomi su ¼ stiklinės vandens. Galima gerti arba prieš valgį arba kai pradeda skaudėti/prasideda skrandžio refliuksas.

Dar galima prieš valgį, ypač jei valgoma daugiau baltyminio maisto, suvalgyti truputį ananaso, taip pat imbiero. Taip pat galima naudoti virškinimo fermentų, kurie palengvina virškinimą.

Kopūstų sultys yra dar vienas gydymo metodas. Jos taip pat padeda atstatyti skrandžio gleivinę. Kopūstų sultys ypač gerai, jei yra skrandžio opa. Patartina gerti nuo pusės iki vienos stiklinės 1-2 kartus per dieną. Bet vėlgi, siūlau pradėti nuo mažos dozės, kad ir nuo 1-2 šaukštų per dieną. 

Dar galina naudoti aštriąją papriką, kitaip žinomą kaip kajeno pipiras (cayenne pepper). Reikia į stiklinę vandens įmaišyti 1/2-1 arbatinio šaukštelio aštriosios paprikos ir gerti prieš valgį. Tai žinomo žolininko Dr. Christopher receptas. Bet vėlgi, pradėkite nuo mažos dozės, nes šis pipiras labai aštrus, tad pirmą kartą naudokite tik truputį - ant šaukštelio galo. Ir taip pat žiūrėkite, kaip organizmas reaguos - jei paūmina, tai tada jums tas metodas netinka.

Taip pat patartina bent kuriam laikui atsisakyti gluteino (kviečiai, miežiai, rūgiai ir jų turintys gaminiai) bei pieno produktų, nes šie produktai dažnai sukelia virškinimo problemas ir alergijas. Alergija taip pat gali būti viena iš skrandžio refliukso sukėlėjų.

Vengti streso ir nevalgyti prieš miegą

Taip pat reikia vengti streso, nes jis gali sukelti virškinimo problemas, įskaitant skrandžio refliuksą. Streso išvengti padeda gilus lėtas kvėpavimas, meditacija, joga, sportavimas.

Dar reikia nevalgyti prieš einant miegoti - reiktų nustoti valgyti apie 18-19 val., ar bent jau tris valandas prieš miegą. Tai pat reikia vengti kepto ir daug riebalų turinčio maisto, bei didelių porcijų. Vengti rūkymo, alkoholio, labai aštrių produktų, mėtos, nes ji atpalaiduoja skrandžio sfinkterį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://sveikatossaltinis.blogas.lt/skrandzio-refliukso-gydyma-naturaliais-budais-796.html

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 10:57 Receptai – Patiekalai Geltonžiedis barkūnas nuo širdies - kraujagyslių ligų

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Stenokardija, Koronarinių kraujagyslių trombozė. Ingredientai: vaistinis geltonžiedžis barkūnas.

Skaityti daugiau

24.09.2019 laikas 07:21 Receptai – Patiekalai Obuolių ir varškės suflė be miltų
Suflė iš obuolių ir varškės be miltų tiems, kas skaičiuoja kalorijas! Pasigaminkite namuose suflė kurie mėgsta skaičiuoti kalorijas. Skanaus!

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 19:48 Receptai – Patiekalai Ploni pyragėliai su bulvėmis. Skonio neperduoti žodžiais
Skanūs ir ploni pyragėliai iš bulvių. Pyragėlių receptas. Naujiena, niekada dar nevalgiau tokius bulvių pyragėlius. Būtinai gaminsiuos kitą kartą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau