Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Liepos » 3

Skydliaukės testas namų sąlygomis ir rekomendacijos

Daugiau prieš pusę amžiaus, gydytojas, kuris buvo vienu žingsniu priekyje nuo savo bendraminčių, gydytojas Broda Otto Barnes nustatė, kad kūno temperatūra parodo skydliaukės veiklą, ypač po prabudimo.

Jis išleido knygą apie skydliaukės funkcija ir net sukūrė testą, kurį galimą pasidaryti namų sąlygomis ir įvertinti skydliaukės būklę.

Viską, ką turite padaryti, tai pasimatuoti kūno temperatūrą prieš miegą. Numuškite temperatūrą iki 35 laipsnių ir eikite miegoti. Ryte, įdėkite termometrą po pažastimi ir palaikykite apie 10 minučių.

Skydliaukė Rezultate "rytinė pirminė temperatūra" parodys skydliaukės būklę:

1. Skydliaukės veikla tinkama, jai temperatūra yra tarp 36.5 ir 36.8 laipsnių.

2. Skydliaukė dirba lėtai, jai temperatūra yra žemesnė kaip 36.5 laipsnių. Tokiu atveju galimi šie simptomai: nuovargis, plaukų slinkimas, atminties, depresija, energijos trūkumas, lėtiniai galvos skausmai, infekcijos ir t.t.

3. Skydliaukė dirba labai greitai, jei temperatūra yra aukštesnė nei 36.8 arba jai organizme yra infekcija.

Jūs turėtumėte pakartoti testą tris dienas iš eilės, kad gautumėte tikslesnius rezultatus. Jei testas rodo, kad skydliaukė dirba sumažintu rėžimu ar atvirkščiai pagreitintu, rekomenduojame pasitarti su Skydliaukės sąndara savo gydytoju, kad patikrintu jūsų sveikatą ir nustatytu tikslią diagnozę ir galimus gydymo atvejus.
Be to, temperatūra gali skirtis priklausomai nuo infekcijos organizmo moterims menstruacijos metu, todėl būtų geriau daryti testą, kai esate visiškai sveikos ir jūsų ciklas yra baigtas.

Be to siekiant išvengti problemų su skydliauke, patariame vengti stresinių situacijų, rūpintis kepenų sveikata ir naudoti magnį, vitaminą B ir A, seleną ir kortizoliu.

skydliaukė, sutrikimai, gydymas, simptomai

Produktai, mažinantys kortizolio kiekį kraujyje.

Neginčytina tiesa – stresas sukelia sveikatos problemas. Įtemptose situacijose organizmas, kaip atsaką į patirtą stresą, išskiria hormoną kortizolį. Nedidelis kiekis šio hormono sveikatai nėra pavojingas. Tačiau jei stresas patiriamas nuolatos, tai gali būti miego, nuotaikos ir atminties sutrikimų, ir net nutukimo priežastimi.

Špinatuose esantis magnis padeda reguliuoti kortizolio gamybą. Kad naudingųjų medžiagų įsisavinimas būtų dar geresnis, lapines daržoves vartoti su vitamino C daug turinčiais citrusiniais vaisiais.

Baltosiose pupelėse ir miežiuose yra fosfatidilserino, fosfolipido, esančio ląstelių membranų sudėtyje, kuris gali sumažinti kortizolio lygį kraujyje. Pastarieji produktai ramina nervus, gerina miegą.

Mitybos specialistai rekomenduoja patyrus stresą ne valgyti kaloringus, angliavandenių produktus, o kvapius ir gaivius citrusinius vaisius. Kortizolio išsiskyrimą lėtina vaisiai, kuriuose gausu vitaminų C: citrinų, apelsinų, kivių, greipfrutų.

Omega 3 riebiosios rūgštys – labai naudingos. Jų gausu įvairių rūšių žuvyse: lašišoje, skumbrėje, menkėje, sardinėse, linų sėmenyse, graikiniuose riešutuose.

Kai apninka liūdesys, verta užkąsti žalumynų. Ypač daug maistingųjų medžiagų yra jaunuose žalumynuose, daržovėse.

Bazilikai taip pat padeda kovoti su stresu. Prieskoniai laikomi adaptogenais, kurie sumažina streso hormonų kiekį.

Cinkas kovoja su bloga nuotaika, depresija, stiprina imuninę sistemą. Jo apstu liesoje mėsoje, austrėse, moliūgų sėklose.

Juodasis šokoladas – saldžios laimės šaltinis. Kartkartėmis visai naudinga apsilankyti saldumynų skyriuose. Juk šis produktas slopina uždegiminius procesus ir mažina kortizolio lygį. Vieno tyrimo duomenimis, žmonės, kasdien suvartodavę apie 40 g juodojo šokolado, kraujyje turėjo mažiau kortizolio.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 21:21 Receptai – Patiekalai Medaus tortas „Paryžiaus kokteilis‟

Įstabiai gardus skanėstas, tortas, gaminamas iš plikytos tešlos ir kremo, pasižymi nuostabiu aromatu ir unikaliu skoniu – jis tiesiog burnoje tirpsta.

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 19:27 Receptai – Patiekalai Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 17:53 Receptai – Patiekalai Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže

Gaminame. Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže. Kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišome medų, kečupą, sezamo aliejų, actą bei išspaustą česnaką. Šiuo padažu užpilame tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus, sp...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau