Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 19

Slapta širdies sąjunga su brangakmeniais

Tai, ką jums apie širdį pasako kardiologas, yra tik žvilgsnis iš vieno taško -ar viskas juda tinkamai. Tai maždaug tas pat, kaip kad gyventumėte kartu su vyru (moterimi), žinodami tik jo (jos) ligų istoriją. Ir nesidomėtumėte, kaip jis (ji) dirba, ar mėgsta dainuoti, o gal šokti...

Tikslas - gyventi iki 150-ies!

Negalime pažvelgti į savo vidinių organų pasaulėlį - apie tai, kas vyksta po mūsų odos skafandru ir kaulais, galime tik spėlioti ar sužinoti iš tyrimų rezultatų, įžvelgti kompiuterinės tomografijos ar ultragarso nuotraukose... Žinome, kad širdis yra mūsų Visatos centras, bet nenutuokiame, kokia ji unikali. Širdies galią ir ištvermę galima palyginti su tikru kosminiu laivu. Mokslininkai apskaičiavo, kad per vidutiniškai ilgą žmogaus gyvenimą (apie 80 metų) širdis pagamina tiek energijos, kad jos pakaktų nuskristi iki Mėnulio ir grįžti atgal. Bet per vieną dieną pagamintos energijos pakaktų automobiliu nuvažiuoti 32 kilometrus.

Slapta širdies sąjunga su brangakmeniais

Irtai dar ne viskas! Širdis - tai vienas patvariausių siurblių pasaulyje - per maždaug 80 metų ji perpumpuoja tiek kraujo, kiek vandens ištekėtų iš čiaupo, jei šis būtų paliktas atsuktas iki galo 45 metus... Šiuo kiekiu (t. y. mūsų krauju) būtų galima pripildyti apie 200 traukinio cisternų! Apskaičiuota, kad per parą pro širdies siurblį prateka apie 10 t kraujo.

Visa tai sunku net įsivaizduoti. Ir visas šis antžmogiškas darbas (visiškai be perstojo!) daromas tik su vienu tikslu - kad gyventume.

Beje, širdies tyrėjai išsiaiškino, kad šis organas (jei tik jis sveikas) yra toks atsparus, tvirtas ir darbingas, kad galėtų pumpuoti bent 150 metų. Vadinasi, anatomiškai žmogus sukurtas gyventi labai ilgai, tik dauguma žmonių savo gyvenimą sėkmingai trumpina...

Širdies muzika

Ar kada nors įsiklausėte į savo širdies skleidžiamus garsus (pavyzdžiui, visiškoje tyloje gulėdami ant kairiojo šono, prispaudę krūtinės ląstą prie lovos paviršiaus)? Širdies dūžiai turi skirtingus tonus! Mokslininkai išnagrinėjo, kad pirmas tonas susidaro tuo momentu, kai širdis susitraukia. Tai ilgesnis, žemesnis, šiek tiek užkimęs tonas. Kai širdies raumenys atsipalaiduoja (širdies vožtuvai užsidaro), formuojasi antras tonas - trumpesnis, aukštesnis ir šaižesnis. Be to, ištirtas ir širdies ritmas. Kad ir kaip tai būtų keista (nes širdis plaka poriniais dūžiais), pripažinta, kad tai panašiausia į valsą, turintį trijų ketvirtinių muzikos metrą.

Taip yra todėl, kad širdies dūžių trukmė ir tonai skiriasi - širdis eina, tarsi turėtų vieną ilgesnę, o kitą trumpesnę kojas. Kaip tiktai ir primena valso žingsnį: viens, du, trys.

Juokitės ir nusnūskite po pietų!

Tikriausiai visi jau žino, kad juoktis - sveika. Linksmumą mėgsta ne tik protas, bet ir širdis. Mokslininkai išsiaiškino, kad juokas padeda atsipalaiduoti širdies vidinėms kraujagyslėms, o tai pagerina širdies veiklą. Dėl juoko išsiplečia kraujagyslės ir kitur organizme, o dėl to 20 proc. pagerėja bendra kraujotaka.

Ir dar keli įdomūs faktai.

• Neseniai per tyrimą konstatuota, kad asmenys, kurie po pietų trumpai nusnūsta (prigula pokaičio), 37 proc. rečiau serga širdies ir kraujagyslių ligomis, palyginti su tais, kurie aktyviai darbuojasi visą dieną.

• Lenkų medikai konstatavo keistą ryšį - kosulys naudingas širdies sveikatai! Pasirodo, kad kosint padidėja spaudimas krūtinės ląstoje, o tai skatina kraujo pritekėjimą iš širdies į smegenis. Taigi, kosulys yra tarsi širdies neakivaizdinis masažuotojas.

Slapta širdies sąjunga su brangakmeniais

Remiantis logika, turėtų būti taip: jei mokslininkai nesugeba ko nors įrodyti, tai dar nereiškia, jog taip nėra, - galbūt mokslininkai tiesiog dar nemoka to įrodyti! Panaši situacija susidarė dėl brangakmenių (įskaitant ir pusbrangakmeniais vadinamas organines medžiagas) tyrimo medicinos srityje. Nuo seniausių laikų brangakmeniai taikyti žmonėms gydyti, deja, per porą pastarųjų šimtmečių skeptikai tai atvirai pašiepdavo, tačiau pastarojo amžiaus pabaigoje mokslininkams pavyko iššifruoti dalį brangakmenių mistinių gebejimų. Legendos ir seni prietarai sako, kad stipriausias širdies akmuo (širdies ligomis sergantys asmenys turėdavo nešioti jį taip, kad liestųsi su kūnu) yra rubinas. Koks to pagrindas? Mokslininkai išsiaiškino, kad rubinas geba prijungti ir transformuoti elektromagnetinius svyravimus (šviesos ir radijo bangas). Galbūt jis panašiai veikia ir širdies bangas. Bet ką sako legendos?

Pasak senovės indų raštų, brangakmeniai gaudo, sugeria ir patys spinduliuoja septynias keisčiausias kosmines spinduliuotes (ne Saulės ar Mėnulio, bet daug globalesnes - kol kas atrastos tik dvi ypatingos spinduliuotės, galinčios atitikti senovės indų traktatų aprašus), ir ligos priežastis aiškinama kaip žmogaus audinių disonansas su šiomis vis dar neatrastomis kosminėmis spinduliuotėmis. Nesveiką vietą galima išgydyti tik medžiaga, kuri absorbuoja ir transliuoja atitinkamą spinduliuotę, t. y. konkrečiu brangakmeniu.

Štai keli pavyzdžiai, kuriuos mini senieji žiniuonys:

  • širdies bangoms palankūs ir gydomieji akmenys: rubinas, turkis, heliodoras, hiacintas (cirkonis), kalnų krištolas, granatas, aleksandritas, agatas, perlai, smaragdas, koralai, katės akis, malachitas, opalas, safyras, serdolikas, tigro akis, gintaras;
  • gintaras, jei nešiojamas kaip karoliai ar apyrankė, stiprina širdį;
  • aleksandritas stiprina kraujagysles;
  • raudonas nefritas malšina aritmiją;
  • lazuritas ir gintaras skatina kraujo valymąsi;
  • smaragdas, rubinas, katės akis ir tigro akis mažina kraujospūdį. Jei rubinas, deimantas, katės akis ar tigro akis bent 3 mėnesius naktį laikomi taip, kad liestųsi su kūnu, jie padeda atsigauti nuo vadinamojo perdegimo (pervargimo) sindromo;
  • rubinas, safyras, katės akis ir tigro akis padeda pasveikti po insulto.

Arija Lipska

Panaudota informacija iš G. Novoselovos knygos „Akmenų mistinės savybės" (latvių k. Akmenu apsleptas ipašibas, Ryga, leidykla Vieda, 1995)

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.06.2019 laikas 12:42 Receptai – Patiekalai Varškės spurgos
Gardžių varškės spurgų receptas. Gaminame. Varškės spurgos. Varškės spurgos apibarstomos cukraus pudra arba apšlakstomos lydytu šokoladu. Skanaus!

Skaityti daugiau

13.08.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Bandelės su kopūstais. Labai skanu!
Bandelės su kopūstais receptas. Toliau, kaip visada: gaminame bandeles, kepame juos aliejuje (jo turėtu būti tiek, kad bandelės būtų visiškai panardintos jame).

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 21:08 Receptai – Patiekalai Naminė „daktariška“ dešra. Kaip ją pasigaminti?
Virtą česnakinę dešrą pasigaminti labai paprasta ir tam nereikia specialių įrankių. Išsamesnę informacija apie dešros gamybą galite pamatyti toliau pateiktame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau