Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Konspirologija, Gandai » 2015 » Gegužės » 23

So­vie­ti­nės KGB nuodų panaudojimo versijos

Nuo­dai bu­vo so­vie­ti­nės (o ir da­bar­ti­nio jos pa­kai­ta­lo) po­li­ti­kos vyk­dy­mo įran­kis. Nė­ra žmo­gaus, nė­ra pro­ble­mos. Dar ge­riau, jei pro­ble­ma iš­nyk­sta ty­lo­mis. Bet lie­ka smal­su­mas, ko­kie tie eg­zo­tiš­ki tok­si­nai, nau­do­ja­mi Krem­liui ne­pa­ran­kių as­me­nų nuo­di­ji­mui…

Rusų verslininko Aleksandro Perepelično, netikėtai mirusio prieš du metus Londono priemiestyje, virškinamajame trakte rasti egzotiško augalo nuodai sukėlė įtarimą, kad tai buvo nunuodijimas „KGB stiliumi“. Panašūs įtarimai kyla po Kremliaus kritikų nuodijimo, kartais turinčių letalią išeitį, atvejų analizės.

Ricinmedžio sėklos, naudojamos nuodo ricino gamybai

Gelsemium elegans – geltonasis jazminas

Nuodingoji medžiaga gaunama iš Gelsemium šeimos augalo, o tiksliau, iš retos to augalo rūšies, augančios Azijoje, – Gelsemium elegans. Žinomi atvejai, kai šį nuodą į maistą įmaišydavo kinų ir rusų samdomi žudikai.

Aleksandras Perepeličnas

Kremliaus kritikas ir verslininkas Aleksandra Perepeličnas Didžiojoje Britanijoje prieglobstį gavo 2009 metais ir padėjo Šveicarijoje vykdytam rusiškų pinigų plovimo schemų tyrimui: kaip liudininkas jis davė parodymus prieš įtariamus korupcija Maskvos valdininkus, o taip pat tuos, kurie galėjo būti susiję su juristo Sergejaus Magnickio nužudymu tardymo izoliatoriuje.

Aleksandras Perepeličnas ir jo mirties vieta

Prieš tai kai Perepeličnas, sulaukęs vos 44 metų, mirė nuo širdies priepuolio bėgiodamas netoli nuo savo namų Surrey grafystėje, jis pasakojo savo kolegoms sulaukęs grasinimų.

Nepaisant to, kad Perepeličnas tapo ketvirtuoju žmogumi, davusiu liudininko parodymus Magnickio byloje ir dėl to žuvusiam keistomis aplinkybėmis, Surrey grafystės policijai jo mirties aplinkybės nepasirodė keistos.

Tik šių metų gegužės 18 dieną Britanijos valdžia atnaujino 2012 uždarytą tyrimą, nes naujais laboratoriniais tyrimais mirusio verslininko skrandyje buvo rasti iš nuodingojo Gelsemium šeimos augalo gautų medžiagų pėdsakai.

Surrey grafystės koroneris pareiškė, kad po atliktos toksikologinės ekspertizės iškilo „rimti klausimai“ dėl Perepelično mirties: gali būti, kad jis buvo nužudytas dėl tyrimui suteiktos pagalbos.

Polonis-210

Polonis – labai retas ir itin radioaktyvus elementas, randamas urano rūdose. Polonis-210 maždaug 250 000 kartų nuodingesnis už vandenilio cianidą, kuris taip pat itin toksiškas ir koncentruotas gali sukelti greitą mirtį [~3g kubiniame metre oro nužudo žmogų maždaug per minutę].

Aleksandras Litvinenko

Aleksandras Litvinenko buvo Rusijos Federalinės saugumo tarnybos karininkas, su šeima pabėgęs į Londoną, kur jam 2000-aisiais buvo suteiktas pabėgėlio statusas.

Litvinenko buvo nunuodytas viename iš Londono suši barų 2006-ųjų metų lapkritį, ir po skrodimo paaiškėjo, kad mirties priežastimi tapo jo kūne rastas polonis-210. Britanijos radiacijos ekspertų žiniomis, Litvinenko buvo pirmasis žmogus D. Britanijoje, žuvęs nuo radioaktyvaus polonio poveikio.

Prieš mirtį Litvinenko parašė laišką, kuriame dėl savo mirties apkaltino Vladimirą Putiną. Anksčiau jis apkaltino FST sprogimais gyvenamuosiuose namuose ir kitais veiksmais, kuriais siekta į valdžią atvesti dabartinį Rusijos prezidentą. Šiuos kaltinimus Maskva atmeta.

Litvinenko apkaltino Putiną ir tuo, kad jo įsakymu buvo užmušta žurnalistė, Kremliaus kritikė, Ana Politkovskaja, nušauta likus vos keliems mėnesiams iki Litvinenko mirties.

Talis

Talis – cheminis elementas, sunkusis metalas, kurio yra kalio rūdose, o taip jis yra šalutinis sulfidinių rūdų valymo produktas. Nedideli ir netoksiški talio-201 kiekiai naudojami medicinoje, rentgeno tyrimuose.

Tačiau talio druskos – labai nuodingos, naudojamos, pavyzdžiui, žiurkių nuodų ir kenksmingų vabzdžių naikinimo preparatų gamyboje. Dėl apsinuodijimo taliu nuslenka plaukai. Kadangi šis cheminis elementas naudojamas kaip žudymo įrankis, kartais jį vadina „nuodytojo nuodu“.

Nikolajus Chochlovas

Nikolajus Chochlovas buvo sovietų žvalgybos kapitonas, emigravęs į JAV 1953 metais dėl to, kad papasakojo apie KGB operacijas užsienyje: jis pranešė apie planuojamą vieno iš Liaudies darbo sąjungos solidaristo Georgijaus Okolovičiaus nužudymą. 1957 metais Chochlovas gydėsi Vokietijoje nuo pasikėsinimo metu patirto apnuodijimo taliu. Šis apnuodijimas laikomas pirmuoju atveju istorijoje, kai KGB panaudojo nuodingas medžiagas.

Jurijus Ščekočichinas

Žurnalistiniais tyrimais užsiėmęs rusų žurnalistas Jurijus Ščekočichinas veikė prieš korupciją ir stiprią organizuoto nusikalstamumo įtaką Rusijoje.

Jis mirė 2003 metų liepą, likus vos keletui dienų iki suplanuoto susitikimo JAV su FTB tyrėjais. Neilgai trukus iki žūties jis sunkiai sirgo, tačiau tai buvo tik stiprios alerginės reakcijos simptomai.

Jurijus Ščekočichinas

Rusijoje buvo paskelbta, kad Ščekočichinas mirė nuo Lyello sindromo – sunkios alergino dermatito formos, tačiau medikamentinį jo gydymą ir skrodimo rezultatus kontroliavo Rusijos FST. Kai kurie specialistai mano, kad paslaptingosios žurnalisto ligos simptomai panašūs į tuos, kuriuos patyrė Chochlovas ir Litvinenko.

Tetrachlordibenzodioksinas (TCDD) – „Dioksinas“

TCDD paprastai vadinamas dioksinu. Tai bespalvė ir bekvapė medžiaga. Dioksino yra Agent Orange, kurį JAV naudojo Vietnamo karo metu, sudėtyje. Tarptautinės vėžio tyrimo agentūros duomenimis, TCDD laikomas kancerogeniška žmonėms medžiaga.

Viktoras Juščenko

Ukrainos politikas Viktoras Juščenko buvo apnuodytas pavojingu TCDD kiekiu 2004 metų pabaigoje priešrinkiminės prezidentinės kampanijos metu, kai pagrindinis jo varžovas buvo prorusiškas kandidatas Viktoas Janukovičius.

Atliktų analizių duomenimis, Juščenkos organizme buvo antroji pagal dydį TCDD koncentracija, kada nors išmatuota žmogui. Dėl apnuodijimo pasireiškė chroniška aknė, stipriai deformavusi veido odą, o sveikimas vyko itin lėtai.

Viktoras Juščenko ir Julija Timošenko „oranžinės revoliucijos“ metu

Jušenko, pasisakęs už Ukrainos integraciją į Europos Sąjungą ir šalies narystę NATO, yra pareiškęs, kad jo apnuodijimas „nėra asmeninis reikalas“, ir apkaltino Rusijos valdžią trukdymu tyrimui,turėjusiam rasti apnuodijimo kaltininkus.

Pagal oficialius rinkimų rezultatus, Janukovičius buvo paskelbtas nugalėtoju, tačiau tai pradėjo protestus, vėlia pavadintus „oranžine revoliucija“. Ukrainos Aukščiausiasis teismas, patikrinęs balsavimo rezultatus, nusprendė, kad rezultatai buvo pataisyti Janukovičiaus naudai, ir paskelbė naujus rinkimus, kurio laimėtoju tapo Juščenko.

Zarinas ir kiti nervus paralyžiuojantys preparatai

Zarinas – beskonis ir bekvapis nervus paralyžiuojantis skystis. Jis sukelia mirtį nuo uždusimo, kadangi auka nebegali kontroliuoti kvėpavimo procese dalyvaujančių raumenų. Itin pavojingas įkvėptas. Zarinas lengvai garuoja, jo garai į kūną gali prasiskverbti per odą. JTO priskyrė zariną masinio naikinimo ginklams. Zarino saugojimas uždraustas Cheminio ginklo konvencija.

Ibn al-Khattab

Remiantis FST pareiškimais, operatyviniai darbuotojai 2002 m. užmušė kariavusį dešimtajame dešimtmetyje ir antrojo tūkstantmečio pradžioje čečėnų sukilėlių lauko vadą Khattabą. Khattabo giminaičiai ir šaltiniai Čečėnijoje tvirtina, kad vadas mirė netrukus po to, kai atplėšė jam siųstą laišką, padengtą „greitai veikiančiu nervus paralyžiuojančiu preparatu, galbūt zarinu ar analogiškomis savybėmis pasižyminčiu preparatu“.

Ricinas

Sovietų Sąjungoje Šaltojo karo metais kaip ginklas naudotas nuodas ricinas. KGB agentai įtariami mažiausiai trimis bandymais nužudyti šiuo ginklu perbėgėlius iš Varšuvos pakto šalių.

Ricinas gaunamas iš Ricinus communis (paprastojo ricinmedžio) sėklų, iš kurių spaudžiamas ricinos aliejus. 8 suspaustų sėklų minkštimas laikomas pavojinga suaugusiam žmogui doze. Tačiau mirties nuo ricinmedžio sėklų valgymo atvejai reti, nes sėklų lukštas sunkai pasisavinamas ir žmogaus organizmas šį toksiną geba suvirškinti.

Ricinas pavojingiausias, jei į kraujotakos sistemą pakliūna per injekciją. Kelių valgomosios druskos kristalų dydžio išvalyto ricinos nuodų miltelių pakanka žmogui nužudyti.

Georgijus Markovas

Georgijus Markovas

Liūdniausiai pagarsėjęs vadinamosios „lietsarginės žmogžudystės“ atvejas – 1978 metais įvykdyta bulgarų disidento Georgijaus Markovo žmogžudystė Londone. Markovas, bendradarbiavęs su BBC ir Radio Svoboda, mirė po 4 valandų nuo dūrio lietsargyje paslėpta ricinu apnuodyta adata. Dūris buvo atliktas tuo metu, kai Markovas sėdosi į autobusą ant Waterloo tilto.

Vladimiras Kostovas

Dešimčia dienų anskčiau buvo įvykdytas analogiškas pasikėsinimo bandymas – į dirbusį Radio Svoboda bulgarų perbėgėlį Vladimirą Kostovą. Jam į nugarą įdūrė adata su tokiu pačiu preparatu vienoje Paryžiaus metro stočių 1978 m. rugpjūtį. Tačiau injekcijos dozė buvo nedidelė ir Kostovas išgyveno.

Borisas Koržakas

1981 metų rugpjūtį, lankydamasis Virdžinijos valstijos prekybos centre, į kepenis ricinos rutuliuku, paleistu iš orinio šautuvo, buvo sužeistas Borisas Koržakas – išaiškintas dvigubas CŽV agentas. Koržakas išgyveno, ir pasikėsinimu visada kaltino KGB.

Neidentifikuoti nuodai

Hafizullah Amin

Šaltojo karo laikų afganų politikas Hafizullah Aminas tris mėnesius valdė Afganistaną p to, kai jo nurodymu buvo nužudytas prosovietiškai nusiteikęs Afganiztano prezidentas Nur Muhammad Taraki. Sovietų valdžia kaltino Aminą, kad jis yra CŽV agentas. KGB agentas, sugebėjęs gauti virėjo darbą prezidento rūmuose, pabandė nunuodyti Aminą 1979 m. gruodžio 13 dieną. Tačiau Aminas įtarė, kad jį norima nunuodyti, ir susimainė valgiu ir gėrimu su savo žentu. Šis susirgo ir buvo nugabentas į Maskvą gydymui. Po dviejų savaičių Aminas buvo užmuštas, sovietų kariams šturmuojant rūmus. Afganistano prezidentu tapo Babrakas Karmalis.

Ana Politkovskaja

Ana Politkovskaja

Žurnalistė ir teisių gynėja, Kremliaus kritikė Ana Politkovskaja buvo sunkiai apnuodyta 2004 m. rugsėjį, kai išgėrė arbatą, skrisdama oro kompanijos „Aeroflot“ reisu. Politkovskaja skrido į Beslaną, kur tuo matu teroristai mokykloje laikė įkaitus. Politkovskaja buvo tikra, kad ją bandė nunuodyti FST agentai. Remiants spaudos pranešimais, buvo panaudotas nežinomas toksinas, pagamintas vienoje iš slaptų chemijos laboratorijų, likusių nuo sovietų laikų. Po dviejų metų Politkovskaja buvo nušauta savo namo laiptinėje Maskvoje.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://technologijos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.06.2019 laikas 10:34 Receptai – Patiekalai Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Aliejuje kepti bulvių kukuliukai. Skanaus!

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:24 Receptai – Patiekalai Trupininis obuolių pyragas
Labai gardus ir paprastai pagaminamas trupininis obuolių pyragas.

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 11:49 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo slogos

Sloga liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo slogos, receptai nuo slogos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, slogos gydymas, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau