Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2016 » Balandžio » 7

Sukurta programa, kuri analizuoja praeitį ir nuspėja pasaulio ateitį

Kai Jamesas Shinnas daugiau nei 10 metų buvo vyresnysis Rytų Azijos ekspertas CŽV. Jis svajojo turėti sinoptiko įrankių, su kuriais gebėtų prognozuoti, kokia, pavyzdžiui, tikimybė, kad artimiausią mėnesį Šiaurės Korėja išbandys savo raketą, yra 60 proc. Iki šiol tai buvo tik fantazija... Tačiau šiandien tai tapo realybe.

Shinnas ir dar 14 žmonių komanda iš startuolio „Predata“ sukūrė programą, kuri analizuoja gausybę duomenų ir vertina politinį nestabilumą ir riziką. Ši programa iš interneto „susiurbia“ gausybę duomenų, įskaitant internetinius pokalbius ir komentarus, palygina juos su praeities tendencijomis ir pateikia prognozę.

Sukurta programa, kuri analizuoja praeitį ir nuspėja pasaulio ateitį Savo programą J. Shinnas palygino su statistiniais duomenimis paremta beisbolo strategija, aprašyta Michael Lewis (Maiklo Luiso) knygoje „ Moneyball“.

„Kruopščiai iš kiekvieno interneto kampelio rinkdami gausybę statistinių duomenų apie praeities įvykius mes tarsi prognozuojame, kaip vienos komandos nariai žais ateityje“, – sakė jis.

„Predata“ programa neleidžia pakeisti žmogiškosios analizės, tačiau labai padeda analitikams. Kiekvieną dieną programa analizuoja maždaug 1000 „Twitter“ pranešimų, 10 000 „Wikipedia“ puslapių, 50 000 „YouTube“ vaizdo įrašų, dešimtis laikraščių ir žurnalų maždaug 200 šalių.

Ji „domisi“ įvairiomis temomis, įskaitant naujienas apie atskiras kompanijas, debatus dėl JK galimo išstojimo iš ES, bei centrinių bankų sprendimus dėl bazinių palūkanų normas.

Anot J. Shinno, istorinių duomenų internete yra apstu. Tačiau ir jų ne visada užtenka. Pavyzdžiui, „Predata“ nesugebėjo pateikti statistiškai naudingos prognozės dėl kovo 22 d. teroro išpuolių Briuselyje. Iš dalies taip atsitiko todėl, kad prieš tai Belgijoje bus vos keli tokie incidentai. O šiai programai reikia mažiausiai 5 įvykių praeityje, kad ji galėtų užfiksuoti ryšį tarp skaitmeninių pokalbių ir teroro akto.

Savo ruožtu Prancūzijoje prieš tai buvo įvykdyta 13 panašių incidentų, todėl „Predata“ paskaičiavo, kad likus mėnesiui iki lapkričio 13 d. įvykdytų teroro išpuolių Paryžiuje teroro išpuolio tikimybė buvo mažiausiai 61 proc.

„Predata“ taip pat gruodžio 27 d. paskaičiavo, kad yra 68 proc. tikimybė, jog per ateinančias 45 dienas Šiaurės Korėja užsiims veikla, susijusia su masinio naikinimo ginklais.

Šuo metu „Predata“ programa yra koreguojama tam, kad galėtų nuspėti biržų indeksų judėjimą, užsienio valiutų kursas, žaliavų kainas ir pan.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://BMS.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.08.2019 laikas 21:59 Receptai – Patiekalai Klasikinio minkšto sūrio sūryme receptas namuose

Rekomenduojame paruošti klasikinį minkštą sūrį sūryme, kurį paskui galima panaudoti kuriant daržovių salotas, taip pat jis bus geras ingredientas rytiniam sumuštiniui. Paskrudinkite skrebutį ir mėgaukitės!

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 07:23 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti

Pragulos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti, receptai nuo pragulų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 19:09 Receptai – Patiekalai Vaisingumui skatinti (Paprastoji takažolė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau